Zondagtraining

Geplaatst: 04/11/2007 in sport

Vandaag was de groep wat kleiner (20). Er is vandaag een marathon in St.Oedenrode die in estafettevorm gelopen kon worden. Er is een team gevormd van een 6-tal lopers die allen een 10 km. kunnen lopen onder 40 min. De strategie die zij voor ogen hebben is om per km te wisselen zodat ieder 7 keer aan de beurt komt met een rustpauze van 20-25 min. de schattingen in eindtijd lopen uiteen van 2:30u tot 2:40. op het laatste daar houd ik het op.

Terug naar de training van vandaag. De groep in twee subgroepen opgesplitst na de warming-up. De opdracht is om een duurloop te maken van een uur met om de 10 min. een klein schepje op tempo erbij te doen. Na een half uur keren en weer starten op het aanvangstempo en vervolgens weer om de 10 min. tempo omhoog. Als de groepen het goed doen dan kom je precies met de groepjes weer terug op het punt van vertrek. Het is een goed middel om tempogevoel aan te leren. Garmins en Polars worden niet geraadpleegd.

Uiteindelijk is het een prima duurloop geworden waar iedereen zijn of haar ei kwijt kon.

Advertentie
reacties
 1. Twan Opheij schreef:

  Etentje? Hoe laat moeten we er zijn?

 2. Jeroen schreef:

  Tsja,
  2.27 niet slecht voor een stelletje trimmers..haha
  O ja jij betaald het etentje toch?
  groet,
  Jeroen

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.