Afspraak!!

Geplaatst: 10/04/2008 in sport

Oosterscheldekering Afgelopen week ging de countdown teller richting Zeeuwse Kust Marathon onder het half jaar. De afspraak die ik gemaakt heb met mijn zus komt dan weer even heel helder in beeld. Ook de emotie wordt weer heel duidelijk. Niks mis mee!! De laatste maanden heb ik gebruikt om er achter te komen wat mijn lijf nog aan trainingsbelasting verwerken kan. Ik weet nu dat ik ongeveer in de topweken naar 90 km. kan. Meer hoeft dat ook niet te zijn.
De komende tijd ga ik in omvang wat terugnemen en wat kortere wedstrijdjes lopen om dan over een week of 6 de voorbereiding op te pikken. Heb dan 4 maanden de tijd om in de juist vorm te geraken. De juiste motivatie zal de minste moeite geven. Mijn training wordt in ieder geval niet onderbroken voor een lange vakantie. Heb het hele jaar door al een leven als een prins.

Woensdagavond,

Een van onze loopsters van de woensdaggroep is een tijd geleden in Oeganda in een weeshuis gaan werken. Na het inlopen hebben we de groep verzameld en een groepsfoto gemaakt. We gaan hem uitprinten op een posterformaat en sturen de foto naar haar. Ik denk een leuke verrassing. Met 40 man dan moet je aardig inschikken anders krijg je niet iedereen in beeld.
Het spreekt voor zich dat er ook nog gelopen is. Er stonden 2 serie’s 4 x 400-200 op de rol. Als het 10 km tempo het uitgangstempo is dan zijn er vandaag groepjes bij die van zins zijn om hun volgende 10 km. onder de 35′ te gaan lopen zo hard gaan ze. Jonge honderig gedrag!! Ook de heerlijke weersomstandigheden zullen daar wel een rol in spelen. Hormonen op hol zullen we maar zeggen!!

Donderdag,

Fmr20rood_2008 Normaal gesproken lopen we s’morgens altijd een lange duurloop. Vandaag is er een uitzondering. Het marathon schema van Maria geeft aan nog een rustig loopje van 45-60 min. Het zou mij de gelegenheid geven om zelf een duurloop te maken van een paar uur. Mailverkeer beslist echter anders. Maria heeft in de voormiddag nog wat andere zaken te doen. Dan in de middag samen op pad voor een uurtje. In dat uur hebben we samen de strategie nog doorgenomen. Wat strategie!! Niks te strategie..gewoon lopen. Het spreekt voor zich dat er verwachtingen worden uitgesproken. De doelen zijn al in een eerder stadium gesteld. Haalbare doelen? Zeker weten tenzij… je weet maar nooit. Als een have marathon al een héél werk is wat is dan een héle marathon wel niet.
Alle Rotterdamgangers heel veel succes!! Ik ga het zien.

reacties
 1. Chris schreef:

  Hallo,
  Leuke en gezellige site ik vind het leuk om er op te komen.
  Succes ermee!
  Groeten van Chris, mijn site is http://www.tokochris.web-log.nl

 2. Rinus schreef:

  Mooie vooruitzicht en het is zo marathon tijd!.
  En geniet van Rotterdam en wie weet ga ik je zien.
  Groet rinus.

 3. Ruthje schreef:

  die Zeeuwse Kustmarathon lijkt me een ongelooflijk mooie marathon maar oh zo zwaar!
  wie weet voel ik me er ooit ook wel klaar voor om die mee te doen 😉

 4. Lodewijk schreef:

  De Zeeuwse Kustmarathon schijnt een pittige marathon te zijn. Ik heb nu al bewondering voor je.
  En wat die foto betreft. Is op zich geen punt, maar je moet wel voldoende achteruit kunnen en eventueel nog kunnen inzoomen voor de herkenbaarheid van de personen. Maar het zal ongetwijfeld gelukt zijn. Leuk idee overigens.
  En wat het succes betreft voor Rotterdam. Alvast mijn dank en groeten van Lodewijk

 5. Katrien schreef:

  Veel succes aan jullie Rotterdamse Marathon helden , ik duim 😉

 6. Marina schreef:

  Kunnen we Maria niet aan het bloggen krijgen? Ik volg haar prestaties graag.

 7. Wim Geerts schreef:

  Die marathon in october dat zal zo te zien geen probleem opleveren en 4 maanden om in vor te geraaken zijn meer dan voldoende. Let er wel op van tijd tot tijd wat rust in te lassen en zeker je trainingen niet te snel doen en dan kom je er wel.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.