Mag het een ietsje meer zijn?

Geplaatst: 14/04/2008 in sport

Maandagmiddag,

Normaal is mijn trainingstijd op de maandagavond. Nu is mijn agenda een beetje in de war geschopt en heb vanavond geen tijd.
Voor iemand met een betaalde baan een probleem. Hier heb ik geen last meer van dus ik kan mijn training gemakkelijk verzetten naar de middag.
Beginslingerpadslabroek1 Ben van plan om een rustige duurloop te maken. Als ik van huis uit wegloop moet ik ongeveer 15 min. lopen om aan het begin van het natuurgebied te komen. Als je het slingerpad opdraait bij het vroegere voetbalveld van OKB(op klompen begonnen) sta je ook meteen in een heidegebied. Loop je iets door naar achter dan kom je via Baarle Warschau, een camping waar veel Poolse arbeiders verblijven, op de heuvelrug uit. Loop je dan over de heuvelrug dan zie je op een bepaald moment de blokhut. Roestbak1 Vandaag heb ik van dat stukje kunst, voor mij een oude roestbak, een foto gemaakt. Is hufterproof ontworpen en het ontgaat mij nou ten enenmale waarom dat ding zo scheef staat. Ik zeg hufterproof maar ik durf te wedden als schrootwaarde hoger zou zijn dan de energiekosten zijn om hem te slopen dan was die al weg geweest. Voor mij geen probleem. Vanuit dit punt zijn er een groot aantal mogelijkheden om je route te vervolgen. Vandaag heb ik niet echt iets gepland. Dan maar wat zwerven je komt altijd wel ergens uit.
Poel1 Met een beetje geluk kom je ook op zulke plekjes. Drinkpoelen voor de Schotse Hooglanders die in dit gebied grazen. Maar dan begint het tijd te worden om de neus weer eens richting huis te zetten. Volgens mijn inschatting duurt het wel wat langer dan mijn 2 uur die op de planning stonden eer ik weer thuis ben. Maakt ook niet uit de benen doen het goed vandaag en het is prachtig weer. Na 2.30 u. ben ik er weer. Vandaag kan ik met een gerust hart zeggen "ik was een zwefkei".
Toch een loopje van tenminste 25 km want het laatste uur heb heb ik flink doorgestapt. 

reacties
 1. Lodewijk schreef:

  Fraai gebied als ik het zo hoor. Zal inderdaad wel kunstzinnig zijn, maar geeft denk ik ook niet een veilig gevoel als je onder dat kunstwerk staat. Het kan elk ogenblik omvallen.
  Overigens schitterende woordspeling dat “Baarle Warschau”. Je moet er maar op komen.

 2. Smurfineke schreef:

  Mag ik je benen zondag even lenen?

 3. Fred schreef:

  Jij bent al zover, ik moet er nog flink aan werken om weer twee uur achter elkaar te kunnen (hard)lopen! Maar in zo’n mooie omgeving is dat nauwelijks een probleem, lijkt mij.

 4. Jeroen schreef:

  @Katrien
  Een zwerfkei is in ‘normaal’ nederlands een steen of kei die tijdens de ijstijd naar Nederland zijn komen zetten.
  In de context die Tiny hier aanhaalt: Onze atletiekverenining heet ‘De Keien’ en aangezien hij door het bos heeft lopen zwerven……snappie?

 5. Katrien schreef:

  Dat is de max !! maar ik heb terug een “holands” woordje niet begrepen nl. “zwefkei” wat is dat ????

 6. Ron schreef:

  Heerlijk zo zwerven over de Maashorst! Lekker met je eigen gedachten de km maken. Mooie afstand weer hoor!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.