Spataderen luchten!!

Geplaatst: 22/04/2008 in sport

Maandagavond,

Imgp0210 Deze avond is eerste avond dit jaar dat er in korte broek gelopen kan worden. Nu kun je zeggen ja dat kan altijd wel maar vanavond is de temperatuur zo hoog dat je er geen kou bij lijdt.
Vorige week was ik er niet bij en toen is er 1:20u. gelopen en op de vraag "Tiny hoelang gaan we vanavond" was mijn antwoord, "zeker niet korter dan vorige week". Met een groep van iets meer dan 20 vertrekken we. Nog maar een paar weken geleden was er zonder natte voeten te krijgen bijna niet te lopen en nu begint het waarempel al weer stoffig te worden. Na een klein uurtje slaan we in een pad rechtsaf en pats boem meteen op een kudde Hooglanders met hun kroost midden op ons pad. Ons pad of dat van hun?!
Omdat ik denk niet het lekkerste stuk te zijn wandel ik voorzichtig verder meteen een kwartet dames achter me aan. Ik denk dat die de stille hoop hebben om wel tot de voornoemde categorie te behoren. De snelheid van ons valt geheel weg in tegenstelling tot de hartfrequentie. Die bereikt in sommige gevallen tot een hoogte die het wedstrijdritme ver te boven gaat. Garmins en Polars sneuvelen nog net niet. Ook de mannen achterin worden wel wat stiller tenminste stiller dan we dat van hun gewend zijn. De beesten kijken ons alleen maar meewarig aan.
Na precies 1:21 min. terug bij "Naat Piek". Opdracht uitgevoerd. Loopsnelheid met oponthoud 6’35"/km.(9km/u)

reacties
 1. Rinus schreef:

  Gefeliciteerd met de 1000km van dit jaar en al een hoop zeg!.
  En je loop omgeving moet wel mooi wezen.
  Op naar de volgende 1000…
  Groet Rinus.

 2. Bjorn Paree schreef:

  Ach ja … de kans is zeer groot dat die beesten banger voor jullie zijn als dat jullie voor hen zijn. Met name van al die fluoriserende hardloopkleding zijn die beesten geen fan van. Wel altijd oppassen want als ze denken dat je ze aanvalt dan kunnen het “wilde” beesten worden.

 3. Fred schreef:

  In de bossen bij Hilversum lopen ze ook, als ze mijn (loop)pad versperren ga ik toch maar een rondje om. Op de bordjes staat dat je 25 meter afstand tussen jou en zo’n Hooglander moet houden, lijkt mij inderdaad wel een verstandig advies. Je weet maar nooit…

 4. katrien schreef:

  Dat kwartet dames die jou naliepen,waren dat jou pupillen of waren dat die Hooglanders ,even duidelijk ? hi hi πŸ™‚

 5. John schreef:

  Heel slim om wat dames als afleidingspoging mee te nemen langs die beesten πŸ™‚ Wat doen Hooglanders trouwens in dit platte lage land?

 6. Ron schreef:

  Nou, ik had het er niet op met die jonkies erbij. We liepen ook vervaarlijk dicht langs die “longhorns” ..Maar het was weer gezellie maar wel wat stiller achterin ;-))

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.