Afscheid!

Geplaatst: 08/05/2008 in sport

Woensdagavond,

John1 Om John en Jeroen gelegenheid te geven hun eigen trainingsprogramma een wat betere structuur te geven gaat Jeroen de training van John op de woensdag over nemen. Na het inlopen gaan we hier even aandacht aan schenken. Een bedankje voor de betoonde inzet en bos bloemen is toch wel het minste wat je als groep kan doen. Ook Twan, de beheerder van onze lief en leedpot, heeft voor hem een woordje klaar ondersteund met een cadeautje.
Op het programma staat "rustweek" . We gaan vandaag na het inlopen en de oefeningen een 3 km lopen met 5 mensen. Elk komt dan voor 3 keer 200 m. in aanmerking. Het lijkt niet zo veel. Maar in deze estafette vorm worden de 200-tje zo knalhard gelopen dat in de laatste de benen zo zwaar zijn dat de coördinatie helemaal naar de knoppen gaat.
Een gehoorde uitspraak was "ik geloof niet dat mijn hartslag dit jaar al eens zo hoog was". Hoezo 3 keer 200 niet veel?

Donderdagmorgen,

De zon al hoog aan de hemel als we vanochtend om 8.30 u. met 3 man vertrekken voor een lange langzame duurloop van tenminste 2 uur. Maria terug van haar vakantie in Athene en Alice is zomaar vrij vandaag. De aanloop om uit het dorp te lopen is op harde ondergrond. Daarna gaan we over op het zachte. Imgp0385 Imgp0389 Imgp0390_2 Imgp0387_2 Echt een zaligheid om buiten te zijn. Als we midden in het natuurgebied zijn dan zien we dat de beesten kennelijk verstandiger zijn dan wij of ze staan volledig in de schaduw of er zijn een aantal jonkies een bad aan het nemen. En wij? Wij lopen in de volle zon. Gelukkig hebben we voldoende drinken mee. Het tempo is ook niet erg hoog maar dat hoeft ook niet om te kunnen zien wat er allemaal onderweg gebeurt. Als we het bos uitlopen om op weg naar huis te gaan moeten we nog een half uur en onze 2 uur zijn nu al om. Dus uiteindelijk toch weer 2:30 u. onderweg geweest. Besluiten met een 3-tal versnellingsloopjes en rekoefeningen en dan is er koffie of thee.

reacties
 1. marina schreef:

  Heerlijk dit weer!
  Wat kan een mens zich vergissen in 200-tjes. Korte pauzes en je benen worden vanzelf zwaar!

 2. Katrien schreef:

  Geen problemen van de warmte ? leuk hé ik ook niet 😉 maar doe wel electrolyten in mijn drank busjes (nog een paardenmiddelke van vroeger op jumping):-))

 3. Ronald schreef:

  lekkere duurloop! Top

 4. Joost schreef:

  koffie en thee na 2.30 uur lopen in deze warmte? Man ik zou aan de brandslang moeten!!

 5. Fred schreef:

  Dat zijn respectabele duurlopen zeg! Meestal hou ik het na 80-90 minuten al voor gezien. Overigens zal er met deze warmte wel veel vocht aangevuld moeten worden.

 6. Lodewijk schreef:

  Flink in de verzuring gelopen dus met die 200 tjes. En wat een schitterend natuurgebied.

 7. John schreef:

  2.30 uur met dat weer is heel wat! Je hebt duidelijk niet echt moeite met de hitte. Ben ik wel een beetje jaloers op 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.