Onmiddelijk gestraft!!

Geplaatst: 25/05/2008 in sport

Zaterdagochtend,

Eerste_stap Na het afsluiten van de Start to Run cyclus van dit voorjaar kregen de deelnemers het aanbod om nog 4 trainingen mee te doen. Deze 4 liepen vandaag af. Men heeft dan de mogelijkheid om te zeggen hier scheiden onze wegen of men schrijft in als lid van onze club. Men kan dan keuze om deel te gaan uitmaken van om het even welke groep. De desbetreffende trainers weten dat en houden met de nieuwe mensen zeker nog rekening.
Aan het einde van de training deel ik meer dan 25 formulieren uit. Dus dat belooft wat!! Volgende week laatste training van de maand, koffie en gebak dus. Laat ik maar een kruidkoek extra bakken. Bar personeel gewaarschuwd!!
Oh..ja.. er stond zeker nog wat op het programma. Er werd 6 keer een 600 m. gelopen met 100 m. pauze en daarna nog 5 x 100 m. met ook 100 m. rust.
Bij het naar huis gaan en afsluiten komen er 3 jongemannen aangerend helemaal buiten adem. Om een lang verhaal kort te maken a.s. zaterdag komen ze op de training.

Zondagmorgen,

Steigers Bostraining, aangezien er voor mij vanmiddag een 15 km wedstrijd op het programma staat loop ik alleen mee in, en na de kern, weer uit. Niet teveel inspannen is mijn motto, niet dat van de groep.
Ze gaan een beginnen met 5 min. dan keren en in 4 min. terug naar het punt van vertrek. Na 2 min. rust voor 4 en in 3 terug. Vervolgens weg voor 3 en in 2 min, retour en de laatste laat zich raden 2 min. wen en in 1 min. retour. Procentueel gezien steeds in een hoger tempo terug. Iets te hard vertrekken en het kwaad is geschied. Niet op tijd terug. Afgestraft!!

Zondagmiddag,

Logo_vest07 Ron en Hans komen mij ophalen om de Vestingloop in Den Bosch te gaan lopen. Zij gaan voor 10 en mijn bedoeling was 15 km. te lopen. Het zou iets anders uitpakken. Na het parkeren komen we al snel Maurice tegen die ook voor 15 gaat. Samen met Maurice sta ik in het startvak. De 10 vertrekt later en de 5 was al weg. Ik schrik een beetje van het tempo op het 1 km punt. Bord zal wel niet goed staan. Kom op 5 km. door in 20’12". Heftig eigenlijk maar het voelt goed. Nu in het buitengebied komt er iets meer wind en merk aan de tijden dat ze iets oplopen. Doorkomst op 10 in 41’02". Iets verder komt ons parkoers weer samen met dat van de 10 km. heel verwarrend. Moet steeds passeren en let daardoor te weinig op het parkoers en kom op ruim 13 km tot de ontdekking dat ik dit stuk nu al voor de 3e keer loop.
Foutje…afslag gemist. Jammer weg goede tijd. Motivatie stort in. Uiteindelijke finish na bijna 19 km in 1:20’24".
Balen?  Ja..natuurlijk. Dat het juist mij moet overkomen, ik die nog wel eens flink afgeef op het richtingsgevoel van dames. Ook hier is onmiddelijk gestraft.
Startdenbosch1 2 telefoontjes verder en wat uitlopen zie ik er de humor wel weer van in. Ik weet uiteindelijk exact waar ik ergens sta na vandaag. Een finish van royaal onder 1:03′ was mogelijk geweest. Het zet mij ook weer op het denkspoor om toch nog eens een poging te ondernemen om een HM onder 1:30′ te kunnen lopen.  Natuurlijk moet ik daar geen jaren meer mee wachten!!
Ron en Hans presteerden naar behoren en waren best tevreden.  Ike was vandaag de fotografe. Ook liepen er nog een aantal mensen van onze club mee op de 5 km. Vandaag trots ja.. op de prestaties van de anderen op de mijne…nee… niet echt. Ook de foto van de start met Maurice en mij is geleend van Ike. Bedankt ervoor!!

reacties
 1. […] de 10 km bracht me op het idee om die maar eens mee te doen. De 15 km liep ik er al een paar keer. Lees maar eens. Imposant gezicht blijft […]

 2. Vincent schreef:

  Zonde van een mooie tijd, maar je weet zelf wel waar je staat dus toch prima gelopen!

 3. Gert schreef:

  Erg mooie 10km tijd!!
  Jammer dat de Tien-Tien haperde… 😉

 4. Fred schreef:

  Eén ding weet ik wel: als ik zie hoe snel je kunt lopen, en de anderen ook, dan wordt het een héél rap team op 21 juni! Jammer dat ik het gemiddelde tempo naar beneden haal vrees ik …. 😦

 5. hans schreef:

  Nou super… je tussentijden dan… jammer dat het fout ging

 6. marcel schreef:

  Echt balen, maar het overkomt de beste. Was het slecht op het parcour aangegeven?

 7. Katrien schreef:

  HHHmmmmm !! Vrouwen en kaartlezen gaat niet samen …ok kan daar in komen …Maar lopers die hun afslag missen !! dat is een ander verhaaltje ! je bent niet de enige als dat een troost mag wezen 😉 wel een super weekend gehad zo te zien , leuk voor je

 8. Koen schreef:

  Hoi Tiny,
  Ik wist niet dat je ook aan de start stond in Den Bosch.
  Jammer dat je verkeerd bent gelopen.
  Ook ik heb met een mede loper langs de plas getwijfeld hoe we moesten lopen.
  En dat hebben ze geweten door het vloeken van ons!
  Ik zie je in Den Haag over 4 weken.
  Gr
  Koen

 9. marina schreef:

  Het is een goede instelling er de humor van in te zien.Wellicht ook een item voor de organisatie, het onduidelijke parcours op een specifieke plaats.

 10. Hans schreef:

  Elk nadeel heb zijn voordeel. Die extra kilometers kun je deze week laten ligen 😉

 11. Bjorn Paree schreef:

  En ik klagen dat ik in Den Haag niet al te best liep….

 12. Pim schreef:

  Tiny, ook ik heb mijn best gedaan ’t stokske in te vullen en door te geven. Ooit in Naarden 1 keer een vestingloopje gedaan. Waren geloof ik drie rondjes van 7 km. Kan me wel wat bij jouw situatie voorstellen. Grtz Pim

 13. Ron schreef:

  Het was me het loopje wel Tiny! Maar gezien de situatie kan ik mij voorstellen dat er iemand verkeerd loopt. Zo heb ik ooit een ronde te weinig gelopen,,,shit happens!

 14. M@urice schreef:

  Wat erg!!!! Maar ik moest er wel even om lachen ……… Deze Vestingloop zul je dan ook nimmer meer vergeten!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.