Senna’s race!

Geplaatst: 17/08/2008 in sport

Zaterdagmorgen,

Inlopen Nee.. niet wat je denkt een verslag van een autorace maar gewoon een zaterdagochtendtraining op de baan. De groep is groot vandaag. Maar er loopt bij het inlopen een opvallend iemand. Die iemand is Senna.
Zij is de dochter van een vader die haar ooit eens beloofd heeft om naar een training mee te mogen. 7 is ze.  Het hele inlooptraject loopt ze mee. En "vrouweigen" ? Ze loopt de hele weg te kletsen!! Na het inlopen en het vertellen van de nieuwtjes stel ik haar aan de ploeg voor. Verlegen in een groep van 50 man? Niet in het minst. Bij het meedoen met de oefeningen vraag ik een spreidstand en met de handen naar de grond gaat zij in spagaat en kijkt heel triomfantelijk rond zo van "kijk mij nou eens". Jammer..hier heb ik geen foto van!!
Goed_bezig Zovaderzodochter Uitdraven2 Ook bij de kern van de training loopt ze driftig haar rondjes. Voor de ploeg  600 m met de laatste 100 m. op een versneld tempo. Dan 200 m. rust. Dit 7 keer herhalen.
Bij het uitlopen is ze er nog steeds bij. Na afloop krijg ik een hand en loopt met haar rugzakje op trots aan de hand van vader naar huis. Wie van de twee het meest trots is. Ik weet het niet!!
Daarna is het mijn beurt om nog een duurloopje te maken. Heerlijk weer is het. Ik maak een rondje door het buitengebied. Via Uden-Zuid, jaja.. wij hebben een Uden-Zuid, richting Kooldert een heel kleinschalig natuurgebiedje in het stroom gebied van de Leijgraaf.Ontwikkeling Smal Bruggetje_2 Ook hier in dit deel veranderingen in het riviertje om de stroomsnelheden te laten wisselen.
Dan via Duifhuis en de Eikenheuvel weer terug naar ons stadion. Een rondje van 12,2 km. Ik was in 56′ terug. 4’40"te hard? Ja.. maar het ging ook zo lekker!! Nou eten, drinken, rusten en morgen de bostraining.

Zondagmorgen,

Imgp0593 Bij het verzamelen is het al duidelijk. Degene die er zijn hebben er zin in. Bijna staat men te trappelen van ongeduld. Het parcours wat ik vandaag in mijn gedachte heb ligt best een aardig eind uit de buurt. Dat betekent een heel eind inlopen de oefeningen niet te lang anders halen we het niet in anderhalf uur.
De rechthoek die we gaan lopen vandaag heeft echt 4 verschillende kanten. Ze verschillen niet alleen in lengte maar ook van ondergrond. Een stuk lang en vlak, een ander stuk wat losser, het derde stuk een wasbord en het vierde deel met wat smallere paadjes. De groep wordt opgesplitst in koppeltjes van ongeveer gelijke sterkte. Stiltegebied_2 Een oneven aantal dus ik blijf over maar ik vind mijn weg wel. Zijn ze ook echt niet bang voor. De opdracht: "loop tegengesteld aan elkaar op tempo tot je elkaar treft en ga dan over in een dribbelpauze tot je elkaar weer tegenkomt en dan weer versnellen". Doen we 15′ lang. Na de eerste sessie 5′ rust en vervolgens nog eens 15′ maar eerst even wisselen van looprichting. Er wordt geleden in stile. Komt prima uit voor het gebied waarin we lopen.
Weersomstandigheden? Niks om over te klagen!! Voor mezelf een lekker trainingsweekend.

reacties
 1. […] De dames in hun mooie blauwe shirt en de mannen in het geel. Wat me heel veel genoegen deed was dat Senna, nu inmiddels 13, als eerste dame over de finish ging. Haar vader die het hele traject bij haar […]

 2. Eugène schreef:

  geweldig om zo’n atleetje te zien hardlopen.
  leuk dat ze met jullie mee mocht doen.
  wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

 3. Patrick Aerts schreef:

  hier begrijp ik niets van
  versnellingen / 2 km in en uitlopen
  2,30 min – 5 min – 7,30 min – 10 min – 7,30 min – 5 min – 2,30 min Aan hartslag 145 Rust 3 min
  Kan jij daar iets meer over zeggen?????????????

 4. Katrien schreef:

  hoe schattig ! zo’n kleintje die mee “tettert” en euh “vrouweigen” mmmm denk dat mannen ook kunnen “kraaien” hoor Tiny 🙂

 5. hans schreef:

  Ja, dat is idd. leuk.. Je loopt aardig wat km’s Tiny, heel goed

 6. Patrick Aerts schreef:

  Dat beloofd , op die leeftijd, daar gaan we nog van horen!Hoewel je steeds moet afwachten, ze is nog erg jong natuurlijk.

 7. Koen schreef:

  Mooi van zo’n meisje.
  En dat op gewone schoenen.
  Je hebt haar toch wel een gratis lidmaatschap aangeboden.

 8. jacqueline schreef:

  Zo, dat is niet mis voor een meisje van zeven, natuurtalentje ?
  Heel mooi dat natuurgebiedje en een snelle loop van jou.

 9. Tinne schreef:

  steeds leuke verhalen hier!
  Veel loopplezier!

 10. Wendy schreef:

  Leuk dat verslagje van dat meisje! En jij gaat er ook tegenaan. Moet inderdaad eens kunnen hé ;-).
  Groetjes

 11. John schreef:

  Geweldig, zo’n ukkie wat meedoet 🙂 Haar pappa kan terecht trots zijn.
  Best wel snel trouwens…die 12,2 km maar als iemand weet of het de juiste snelheid was, ben jij het wel.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.