Een kampioen heeft nooit pijn!!

Geplaatst: 24/08/2008 in sport

Zaterdagochtend,

Ek_manchester_034 Gisteren kreeg ik een krantenknipsel in handen over John met bovenstaande aanhef. Ik schreef onlangs een berichtje over onze Europees kampioen. Hij werd kampioen op zijn afstand de 800 m. Hij is een atleet met een verstandelijke beperking. Hij liep daar niet alleen zijn 800 m(2’01"1) maar ook nog een 1500 m. (4’09") De deelname van het team aan de 4 x 400 was afhankelijk hoe John zich voelde. Op de vraag van de bondscoach of het zou gaan sprak hij heel resoluut : "Een kampioen heeft nooit pijn". Dat is de ware instelling om wedstrijden mee in te gaan. En passant werd ook maar meteen het Nationale Record aan diggelen gelopen op die estafette afstand.
Vanmorgen bij het naar de training fietsen was het maar amper droog en een dreigend zwarte lucht. Tegen de tijd dat iedereen op de klep kwam vallen was het weg getrokken en net na het inlopen kwam een zonnetje door om de zaak wat op te warmen. Uiteindelijk was het een heerlijke ochtend om te trainen. Het programma bestond uit 4 x 1200 m. met een pauze van 200. Door het niveau verschil zijn de eerste al wel een tijdje klaar eer dat de minst snelle groepen hun kern hebben afgewerkt. Leijgraaf_3 Er is nou eenmaal een verschil. De allersnelsten in de groep lopen een 38′ op een 10 km en de minst snelle doen daar 60’over. Dus de snelsten moeten even geduld hebben voor dat we gaan uitlopen en rekken.
Om 11.30 u. is iedereen weg en gaan Jeroen en ik samen op weg voor het rondje wat ik vorige week ook liep. 12.2 km. Voor mezelf had ik de opdracht meegegeven loop in ieder geval niet zo hard als vorige week. Voor die afstand gebruikten we vandaag 5 min. meer. Da’s beter, precies 12km/u.

Zondagmorgen,

Roestbak_komen_we_ook_langs Met een groep die qua grootte vergelijkbaar is als vorige week slingeren we door het bos. Modderstukken en plassen ontwijkend. Na een 20-tal min. komen we uit bij de "Roestbak". Onze locatie voor vandaag. Op de planning staat het heuvelrugrondje. Nu gekozen omdat na 1 september dit gedeelte van het bos druk wordt met mountain bikers. Op de zijkant van een bult doen we enige loop-hup- en sprongoefeningen. Het rondje wat we doen is een pittige ronde van 3 km wat op de heenweg over wat bulten loopt dan komt er een verbindingsstuk met veel los zand naar de rug verder naar de noordkant. Over deze rug is de terugweg. Omdat het niet eerlijk is om de snellere onder ons een inspanning te laten doen van 12′ en de minder snelle bijna 20′ heeft iedereen de opdracht om 20 min. vol te maken. We hebben aan het einde nog een aardig rondje liggen van ruim 800 m. Het doet in zwaarte niet onder voor de rug. Hier maakt ieder zijn 20′ vol.
Bultje1Iedereen start en gaat er vol in. Op een bepaald moment komen we toch een paar MB-ers tegen, één van hen laat op een vrij arrogante manier en luid blijken dat hij de vrije doorgang claimt. Wij hebben de wind op de kop. Hij krijgt de wind van voren. Er was geen woord Frans bij.. nondedju. Of toch!! Remy!!
Een van onze loopsters wist niet dat ik die kant ook bezat. Heb ik me toch weer op laten juinen door de omstandigheden.
Bij mij was na 20′ de koek aardig op.

reacties
 1. […] heerlijke training in een bos waar ik ook totaal geen weg kende. Ooit schreef ik het verhaal van John, een atleet met een verstandelijke beperking, Hij is nu 28 en in staat om zelfstandig te gaan […]

 2. […] die ook redelijk vroeg zijn. Tijdens het opspelden van mijn nummer vertel ik hun het verhaal van John Peterse, verstandelijk wat beperkt, die sinds een paar weken weer zijn trainingen heeft kunnen oppakken. […]

 3. jan schreef:

  Je hebt weer flink getraind Tiny. De MB-er had zeker haast . πŸ˜‰

 4. jacqueline schreef:

  Alweer een mooie training door een prachtige omgeving.

 5. Katrien schreef:

  John de Kampioen ! ja Tiny !! je krijgt er een kippevelletje van , en eerlijk ?? hij heeft een uitspraak gedaan die wel heel toepasselijk is voor zo’n echte kampioen, EEN DIKKE PROFICIAT AAN JOHN

 6. Ronald schreef:

  zo.. ben weer helemaal bijgelezen πŸ™‚
  ja, die rot MB’ers!! denken zou nou echt dat het hele bos van hen is??!!

 7. John schreef:

  Je hebt er bijna een full-time job aan, Tiny..al dat lopen en trainen. Je scoort zodoende wel massa’s km’s. Aanpakken die arrogante MB-ers, te lui om te lopen en dan nog spatjes ook πŸ™‚

 8. marina schreef:

  De foto spreekt voor zich, een prachtige omgeving en een zwaar parcours.
  Een sterke uitspraak van John.

 9. Wendy schreef:

  Die mtb’kers!! Hier zijn het de wielrenners die u bijna int kanaal duwen. Pas op er zijn er ook heel leuke bij, die mooi uit de weg gaan en u zelfs aanmoedigen. Wist niet dat er ook een agressieve Tiny was :-p.
  Groetjes

 10. Claudia schreef:

  Die MB-er gaat in vervolg met een boog om hardlopers heen ;-).

 11. hans schreef:

  Je hebt er weer een lekker trainingsweekend opzitten.

 12. Jeroen schreef:

  Had ook nog zo gezegd…geen heuvelrugje ahahah.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.