De lat te hoog?

Geplaatst: 09/09/2008 in sport

Dinsdagavond,

Mijn muts van destijds

Mijn muts van destijds

Toen ik nog als vrijwillig brandweerman actief was moest ik met mijn duurloopjes aardig creatief omspringen. Zeker in mijn dienstweek dan kon ik niet ver van huis. De oplossing vond ik bij ons sportpark op de trimbaan. Een zachte baan van bijna 1300 m lengte. Mijn auto op de kop van het baantje en maar rondjes draaien. Bij een alarm kon ik net op tijd op de kazerne zijn. Bij een inrit naar de schietbaan lag een houten sluisje een soort van chicane. Hier sprong ik altijd over alsof ik een hordenloper was. Hoeveel rondjes heb ik er gemaakt? 500, 1000 ? wie zal het zeggen. Na 2001 bij mijn FLO werd dat rustiger. Nu waren we met de zaterdaggroep op 22 januari 2005 eens aan het uitlopen na de training. Ik sprong weer over mijn hekje. Althans dat dacht ik te doen. Helaas ik bleef hangen met een van mijn voeten en landde vervolgens op de andere kant met mijn onderstel naar boven. Ik hoefde ook niet rond te kijken of dit iemand gezien zou hebben. We waren met 25 man. Vlug heb ik de scherven van mijn gebroken ego maar aan de kant geschopt. Een van de eerste dingen die er door mijn hoofd gingen was, CPC die kan ik wel vergeten. Niet dat dat zo erg is maar mijn beide zonen hadden ook ingeschreven. Dus toch wel heel graag van start. Na een week kwamen ze er achter dat de kop van mijn opperarmbeen in 2 stukken in zijn kommetje zat. Shit..! Een week voor CPC kreeg ik groen licht om te lopen. Natuurlijk geen groen licht om maar meteen een HM te doen. Het eerste wat ik deed was een poging doen om een duurloop te maken van 1:30 u. Als dat lukte gaf ik mezelf het groene licht.
Wel gestart en uitgelopen op een tijd van 1:38 u. Hier lag toen de lat duidelijk te hoog. Maar ik had hem er niet afgesprongen. Hij lag te vast.
Ja.. gisterenavond een kleine 10 km uitgelopen na TTM. Niet veel last!

Advertentie
reacties
 1. […] 2005 was eigenlijk niet eens een hardloopblessure maar zondigen tegen jeugdig overmoed. Een hekje was de boosdoener. Het hekje was te hoog of mijn sprongetje te laag. Het gevolg was een […]

 2. […] ik me af of ik  bepaalde capriolen nog steeds zou kunnen. Nee…ik waag me er niet meer aan. Gebroken botten genoeg gehad. Laat mij maar lekker lopen. Vandaag een km of 18. Meteen ook een stukje […]

 3. […] 2001 zonder een noemenswaardige hardloopblessure gelopen heb. Ja….oké in 2005 brak ik mijn rechterschouder.  Geen hardloop blessure maar meer jeugdige overmoed. Ook even pas op de plaats moest ik maken in […]

 4. Ronald schreef:

  Nooit geweten dat jij ook brandweer man bent (geweest) .. jij bent ook van alle markten thuis he?

 5. Joost schreef:

  hekjes zijn er ook niet om over heen te springen maar om onderdoor te gaan!

 6. John schreef:

  Kijk, zo’n verhaal over blessures en toch lekker gaan lopen, had ik net nodig 🙂 Bedankt! Herkenbaar trouwens, als je een smak maakt direct rondkijken of iemand het zag…

 7. Rinus schreef:

  Dat moet pijnlijk zijn geweest, letterlijk en figuurlijk!.
  Groet Rinus.

 8. Katrien schreef:

  De tijd van toen !! wij hadden op tv vroeger zo’n programma , met heeel veeeeeel kijkcijfers 🙂

 9. marina schreef:

  Niet zo leuke terugblik, maar wel een leuk verhaal.

 10. Gert schreef:

  Leuk zo’n terugblik!

 11. Chris schreef:

  en echte beeldspraak ! Je ziet zo voor je alles gebeuren 🙂

 12. Geertk schreef:

  Dat is ook wel leuk om af en toe zoiets te schrijven, dan zie je maar dat het ook ooit eens tegen zit. Hopenlijk dat er nu geen gekke dingen gebeuren net zo voor je marathon! In ieder geval heel veel succes!!!

 13. hans schreef:

  Ja leuk… nu achteraf, maar toen niet.

 14. Ron schreef:

  Jou ego zal altijd rond de Kuip en de Maashorst blijven rond dwalen! Of je nu gestruikeld bent of niet maakt hierbij niet uit!
  Donderdagochtend, hoe laat en waar??

 15. Koen schreef:

  Ha eentje uit de oude doos.
  als je niet meer loopt hoeven we bij jou niet verlegen te zitten voor leesvoer.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.