Passen en meten!!

Geplaatst: 18/09/2008 in sport

Woensdagavond,

Baan2 Nu de najaarswedstrijdjes in aantocht zijn is het passen en meten. Als nu iedereen dezelfde wedstrijd op de planning had staan dan ging het nog wel maar dat is ‘m nou net het probleem. In Nederland zijn er op dit ogenblik zoveel mooie wedstrijden en wedstrijdjes dat de versnippering erg groot is. Zo hebben wij zelf zondag ook een wedstrijd. Een mogelijkheid om een 5 of 10 km te lopen. Maar ook een halve marathon. Het is lastig om precies even in de gaten te hebben wie nou wat gaat lopen. Dit in verband met wat men nu op de laatste training gaat doen. Het kan nooit de bedoeling zijn dat als er zaterdag of zondag een wedstrijd op het programma staat dat je op woensdag nog een knalharde training op de baan afjakkert. Gelukkig hebben dat de meeste mensen dat ook wel door. Dus de vraag: "Tiny of Jeroen wat zal ik vandaag doen". Op het schema stond 800-600-400-200 m met 100 m pauze. Deze serie mocht 2 keer.
Er werd aardig serieus omgegaan met het tempo. Ze gaan het leren om niet na een half schema door hun hoeven te gaan. Bijna iedereen moet toch morgen weer aan het werk. Behalve ik dan;-)

Donderdagmorgen,

Leijgraaf Ook voor deze training is het een beetje passen en meten. Voor mij is het mijn laatste lange duurloop van 3 uur. Maria loopt in het weekend een 30 km. wedstrijd, dus maar liever geen 3 uur vandaag. Ron wil eigenlijk wel en Harrie is er nog niet aan toe. En Alice loopt tot Berlijn niet lang meer haar training zit erop. Na wat mail en telefoonverkeer is er de navolgende variant uit de bus gerold. Ron start mee om 7.30 bij mij thuis. Wij lopen een rondje van een uur. Maria staat dan ook klaar en gaat dan 2 uur mee. Vervolgens gaan we Harrie ophalen en zetten hem na een uur ook weer thuis af. Volg je het nog? Nu de uitvoering. Volgens planning starten Ron en ik en lopen een mooi rondje om het eerste uur vol te maken. Precies na 1 uur zijn we terug. Op Maria kun je de klok op gelijk zetten staat mooi klaar. Vlug even de voordeur open en de fiets en overtollige kleding binnen. Op naar Harrie. Voor hem komt het eigenlijk heel goed uit dat het iets later is. Hij werd gisteren 64 en zijn tent zat redelijk vol. Hè..hè eindelijk compleet. Meuwel1 Loszand Aanloop_wildviaduct Aanloopwildviaduct Net voor we Harrie weer thuis gaan afleveren breekt bij Ron het lijntje. Dan het tempo iets naar beneden. De laatste 3 km heeft hij naar de thuisbasis gewandeld. Maria en ik kregen toestemming om gewoon door te lopen. Ik liep 3:02 en Maria een uurtje minder. Nou Ron nog even ophalen. Tja.. kerel.. 3 uur is nog net even wat anders dan 2:30 uur!!
Als de koffie gemaakt is komt ook Harrie met heerlijke vlaai nog over van gisteren. Jammie!!
Mijn camera is vandaag niet mee op stap geweest maar ik heb nog wel wat op voorrraad van de route die vandaag gehad hebben.

Advertentie
reacties
 1. Pim schreef:

  Zoetigheid gaat er vast wel in Tiny, na drie uur buffelen!

 2. Julie schreef:

  Jummie vlaai…. daarvoor zou je wel eens 3u gaan lopen he! 😉

 3. hans schreef:

  Klopt. je kan tegenwoordig elk weekend overal lopen… Weer goed gelopen je lange afstand. Fijne zondag

 4. Ronald schreef:

  mooie KM’s Tiny! en dan ook nog vlaai toe.. wat een geweldige “baan” heb je toch 🙂

 5. mario schreef:

  Wauw , mooi blog ! Je bent al dikwijls op mijne blog gepasseert dus werd het omgekeerd ook eens tijd .
  Op de foto’s te zien heb je ook een prachtige omgeving om te trainen .

 6. John schreef:

  Super Tiny, wat een kilometers vreet je weg! Met nog 2 weken voor de boeg ben je volgens mij perfect voorbereid. Ik zal proberen wat van het huidige weer op te slaan voor 4 oktober, een noorden- of oostenwind zou niet verkeerd zijn.

 7. Fred schreef:

  Tja, jij weet wel waar het mooi hardlopen is. Een groene omgeving is en blijft heel belangrijk… Mooie foto’s en weer véél gelopen!

 8. patje schreef:

  Tiny,jij bent toch ook een bezige bij hoor.Die foto’s erg mooi daar zou ik eens graag gaan duurlopen hoor!!!!
  Tussen haakjes vandaag heeft mijn vrouw eens een tussentestje gedaan,ze heeft de eerste keer de 5km gelopen in 37.30!Dus test is pas over drie weken,die gaat deze doen in 30 min.Ik zet er een stevige pint op,wat denk jij?

 9. Claudia schreef:

  Strakke planning Tiny, maar weer een mooie 3 uur gelopen. Zal het vast goedkomen met alle najaarswedstrijdjes plannen.

 10. Rene schreef:

  Mooi gevarieerd parcours. Jammer dat het geen wedstrijdparcours is, want dat is meestal minder mooi dan wat je in een training doorgaans ziet. Gelukkig is de Zeeland Marathon een uitzondering op die regel.
  Veel loopjes tegelijk is trouwens goed. Dat houd de prijs laag (door onderlinge concurrentie).

 11. Ron schreef:

  Het was een pracht loop Tiny! De laatste 3 kwartier waren zwaar voor me maar ook wel naar tevredenheid. Het was gezellig en voor ieder wat wils!

 12. Tinne schreef:

  inderdaad mooie foto’s!
  Leuk!
  Bedankt vr je lieve reacties steeds op mijn blogje!

 13. Rinus schreef:

  Dat is mooi afgesproken zo en zo komt een ieder aan zijn trekken!.
  Groet Rinus.

 14. Koen schreef:

  Je hebt het er maar druk mee.
  Vergeet niet dat de Zuiderzee marathon over twee weken is 🙂

 15. GertN schreef:

  Wat een geregel allemaal Tiny! Maar het kwam allemaal goed geloof ik..
  Mooie foto’s!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.