De Zeeuwsekust Marathon!

Geplaatst: 06/10/2008 in sport

Weekend,

Weblogvriendinen Als Sjan en ik vrijdag tegen het middaguur richting Zeeland rijden hebben we beiden wel iets het gevoel van een bijzonder weekend in te gaan. Lang naar toe gewerkt en nu bijna zover. Er is nu nog een mager zonnetje maar als de afstand vordert gaat het over in wind en regen. Toch gaan we kijken naar de Ladys Run. Want ik weet dat Jacqueline en Dannielle van start gaan. Wat een omstandigheden. Nat, wind, nat en nog eens wind. Als dit morgen zo ook is dan wordt het wel een heel bijzondere marathon. Maar wat leuk om beide dames te ontmoeten. Grappig eigenlijk meteen het gevoel te hebben ze al lang te kennen.

Zaterdag de dag van de waarheid.

Zeeuwse_vlag Samen in de bus die ons naar Burgh zal brengen is het wel duidelijk, hier gaan vandaag geen "pannenkoeken" van start. Luisterend hoor ik, vandaag mijn 98ste, mijn 20ste en daar zit ik dan met 14 jaar geleden mijn laatste. Maar allemaal maken ze zich toch zorgen om de wind die hard tegen zal blazen. In de sporthal aankomend zie ik meteen Janna en Ronnie en meteeen daarna Rik. Even kletsen en dan voorbereiden. Ruud Al lopend naar de start is daar Ruud die is gefietst van Zoutelande naar de start. Het doet me goed hem te zien. Hij krijgt een bidon mee met drinken voor me. Wachtend op het startschot komt ook Ton me nog een hand geven en vlug even kennis maken. Jammer niet meer gezien. Dan van start rustig beginnen. In de eerste paar km’s tref ik bijna mijn hele familie. Een paar had ik er wel verwacht maar niet zoveel. Ik zal ze nog wel een paar keer tegen komen vandaag. De eerste 5 km. klok ik op 26’16" dat is echt een kalme start. Iets gas erbij. Wat een schitterende omgeving. Probeer wat beschutting te zoeken in groepjes. Twijfel.. niet snel genoeg? Wind trekt aan. Volgende 5 km in 24’10". Mooi.. daar kan ik mee leven. Wat er nu eigenlijk aan de hand is weet ik niet precies maar ik mis het 15 km punt. Wie ik niet mis is Jacqueline op 16 km. Voel me enorm sterk nog. Dan draaien we het strand op bij Vrouwepolder. Dit is een pittig stuk zie om me heen de eerste mannen al sterven. Stukje_meelopen Jeroen heeft vanochtend nog een training gedraaid van de zaterdaggroep maar staat nu wel hier me aan te moedigen. Hij loopt een klein stukje mee. Ik kan dan net even aansluiten bij 2 mannen om even in de luwte te kunnen. Zeg dag wel… luwte!! De wind neemt alsmaar toe. Het HM-punt klok ik op 1:45’11" want ook 20 km heb ik gemist. Even rekenen. Laatste 11,1 km in 54’45". 25 km. punt gemist!  Voel me nog steeds goed. Dan het strand af de duinpaden op. Startnummer Alle deelnemers hebben een startnummer met hun voornaam er duidelijk op. Goeie zet van de organisatie. Aanmoedigingen met je eigen naam doen je zo goed. Weer al mijn familie die hebben er zin in wat een lawaai!! Het 30 km punt doorkomst 2:31’04" nog steeds gaat het prima. Laatste 9 in 45’52".  Op 35 km. voor mijn gevoel nog geen sleet erop. Klopt aardig 25’12" over de laatste 5 km. Dan de Hoge Hill op, omhoog, omlaag en weer omhoog en de wind recht op kop. Het buldert!! Startnummer waait zelfs los. Ik voel het…hier ga ik inleveren. Mijn tempo gaat wat terug. Ik begin nu ook wat meer dubbeltjes te zoeken. Ze zijn er niet!! Laatste 5 km. 30’16". Uiteindelijk richting Zoutelande het gevoel om naar huis te lopen. Maar dan komen de trappen. Janna gaat net tegelijk met me naar boven ze maakt een misstap geef haar een hand voor de balans. Op km 39 gaat het mis. Mijn kuiten gaan protesteren tussen de palen doordraaien is lastig bijna stoppen en weer in gang trekken. Even wandelen? Ben je bedonderd je bent hier om te lopen en niet om te wandelen. Moet er toch aan toegeven. Tussen 35 en 40 km heb ik 30′ nodig. Dan de laatste trap de boulevard op, daar is Bjorn.. kop omhoog, Tiny, voor de foto. Ik weet het niet. Dan de laatste bocht en de Langstraat in.. niemand meer gezien. De finish!! 3:40’24". Als ik binnen ben in de grote tent zijn ze allemaal daar en komt de ontlading van een half jaar hard werken naar deze dag toe. Dit moment zal ik niet licht vergeten. Het was het enige moment met nattigheid vandaag.
Bij de prijsuitreiking mag ik zelfs op het podium voor de 2de plaats in mijn categorie. Een Zeeuwse kei mag mee naar huis.
Podium Kei Shirt Voor_haar

Op zondagochtend even een klein stukje uitlopen. Dribbelen en wandelen afwisselen de benen voelen niet slecht.
Op maandag naar huis wat een weekend!!

reacties
 1. […] shirt me meer aan gevoel en emotie heeft opgeleverd dan dit set!  Hoe het me verging lees hier en hier […]

 2. alice schreef:

  Jeh Tiny, Ik krijg bijna zelf weer een moe gevoel in de benen. Wat kun jij toch vreselijk hard lopen en dat met zo’n wind en als ik je dan zie lijkt het erop dat je alleen maar jonger wordt. Naast mijn felicitatie wil ik je een groot applaus geven . Wat een kracht in dat lijf van je! liefs Alice

 3. Pieter de Boer schreef:

  Veel te laat, beetje druk gehad, maar alsnog gefeliciteerd! Super mooie tijd en mooi strak gelopen. (redelijk op hetzelfde schema als ik in Berlijn. Wou op exact hetzelfde uitkomen) Geniet er nog van, want dat kan je met een marathon nog MAANDEN! Tenminste.. ik wel. 🙂

 4. ronald schreef:

  nogmaals van harte Tiny!! wat een super super prestatie!!!! Een verdiende plek op het ere-podium!!

 5. Patrick schreef:

  hoi tiny, zelf heb ik ook deelgenomen aan de zeeuwse kustmarathon en ben ik via een andere blog op deze terecht gekomen. ik vind het een buitengewone prestatie die je geleverd hebt en wil je dan ook via deze weg van harte feliciteren. ik heb het genoeg gehad om soms te trainen met nog 2 leeftijdsgenoten van jou (eentje was de winnaar van de 60+) en eentje was een 10-tal minuten achter jou en heb dan ook diep respect voor jullie prestaties. sjappoo! en ga zeker je blog een beetje volgen nu. leuk.

 6. mo schreef:

  Ik heb zo’n bewondering voor je een schitterende prestatie. Gefeliciteerd.
  Groet Mo

 7. Ron schreef:

  Nogmaals proficiat met behalen van je doelstelling! Je hebt niet de makkelijkste marathon uitgezocht maar dat heeft zijn / haar reden. Geniet ervan, koester het moment..

 8. Stofke schreef:

  Dikke proficiat met je resultaat, heel mooi verslag ook trouwens…

 9. Pim schreef:

  Steengoed. Mooi resultaat na al die trainingsarbeid. Voornaam op het startnummer is een leuk initiatief. Mooi verhaal erbij Tiny!

 10. Marco schreef:

  Leuke foto. Maar die is dan ook gemaakt door een topfotograaf 😛
  Nogmaals proficiat met je geweldige prestatie!

 11. Gerry schreef:

  Hoi Tiny,
  Proficiat, ik heb bewondering voor je.
  Wat ben je toch een doorzetter.
  De achterliggende gedachten voor deze prestatie geeft mij kippevel.
  Van mij had je op 1 mogen staan.

 12. frank spencer schreef:

  Prachtige prestatie, Tiny !
  Ik kreeg kippenvel van je verslag.
  Diep respect !

 13. Claudia schreef:

  Bij het lezen van jou verslag voel ik de wind om mijn oren, wat heerlijk om het zo te kunnen volgen. Geniet er nog heel lang van, je hebt het verdiend. Een schitterende tweede plaats, proficiat!!

 14. Hans schreef:

  Wat een mooie tijd en wat een mooi verhaal.
  Dat je hier nog maar lang van mag nagenieten.

 15. martine schreef:

  wat een klasse tiny!!!
  mag je erg trots op zijn. mijn diepe respect!

 16. Rene schreef:

  Een kei voor een kei van een kerel. Prociat met je scherpe tijd en je tweede plaats. Dat smaakt vast naar een volgende editie in het Zeeuwse.

 17. John schreef:

  Ik had je tijd al opgezocht, zaterdagavond in Finland 🙂 Ik vind het een super mega prestatie. Gefeliciteerd. Ik hoop dat je van Zeeland hebt genoten, ik weet zeker dat Zeeland van jou prestatie heeft genoten. Top!

 18. Julie schreef:

  Proficiat Tiny, een adembenemend verlag van een adembenemende prestatie! En dat op zo’n zware marathon! Een moment om te koesteren. Respect!

 19. Katrien schreef:

  Heel mooi verslag Tiny ,krijg er nog kippevel van ! nogmaals een meer dan dikke proficiat ! je ben buitengewoon !!

 20. Gert schreef:

  Wat een superprestatie Tiny! Ik heb daar heel diep respect voor!

 21. Geert schreef:

  PROFICIAT Tiny, een geweldige prestatie!
  Vooral omdat je toch met z’n tweetjes hebt gelopen. Als ons Nienke geen diploma zwemmen had gehad waren we zeker komen kijken. Geniet van je prachtige prestatie!
  KLASSE.

 22. Danniëlle schreef:

  Top en super gaaf je dat nog op het podium mocht!!! Dik verdiend ook.
  Jaaaa, het was harstikke leuk om elkaar te ontmoeten. Maar ik begrijp dus dat je Jacqueline ook helemaal niet kende? Dat dacht ik namelijk wel. Dat vertrouwde gevoel was er bij mij dus ook, niet zo moeilijk ook hoor met al die blogs en hyves etc.
  Tot snel,
  Danniëlle

 23. Rob schreef:

  Tiny, heel goed gedaan, geniet deze week van het fijne gevoel na zo’n prestatie!
  groeten Rob Goossens

 24. Rinus schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd en onder die omstandigheden een top tijd.
  Geniet ervan en dit na 14 jaar helemaal top!!!.
  Groet Rinus.

 25. hans schreef:

  Super verhaal Tiny… heel mooi. van harte.. Geniet nog lang van dit mooie weekend in Zeeland.

 26. marina schreef:

  Een mooi verslag over de marathon met leuke foto’s. Je hebt een missie volbracht! De bloemen waren prachtig. Voor haar!

 27. M@urice schreef:

  Na het lezen van je verslag maak ik nogmaals een diepe buiging! Wat een indrukwekkende prestatie!!

 28. Gert schreef:

  Schitterende prestatie Tiny naar in ik lees een super zware marathon. Tonnen respect hiervoor. Maar uiteraard is de achterliggende gedachte van het waarom van deze marathon nog van zoveel meer waarde dan de prestatie op zich. Ik hoop van harte dat je met deze wedstrijd bereikt hebt wat je beoogde.
  Gert

 29. jacqueline schreef:

  Tiny, nogmaals een topprestatie, ik heb met je meegeleefd. Het was bijzonder je te kunnen aanmoedigen, je zag er idd heel sterk uit op het 16 km punt. Ik zal de PZC (Zeeuwse krant) waar je in vermeld staat voor je bewaren, misschien zie ik je zaterdag.

 30. koen schreef:

  Beste Tiny,
  Je bent niet alleen een zeeuwse kei maar een wereld kei.
  Nogmaals van harte proficiat, petje af.

 31. Bjorn Paree schreef:

  GEWELDIG !! Petje af voor de fantastische prestatie. Echt super gelopen – de foto’s zijn de te zien op http://www.flickr.com/photos/runoutofhell/sets/72157607751797397/

 32. Monique schreef:

  Hoi Tiny,
  Ik dacht; eens even kijken op Tiny z’n site en warempel het verslag van jouw geweldige prestatie staat erop. Ik heb het met heel veel aandacht en waardering gelezen. Geert had het al gezegd maar ik wil er ook nog mijn felicitaties aan toevoegen. Een dikke pluim voor jou!!! Enne…. tot zaterdag, dan zullen wij onszelf moeten bewijzen.
  Groeten, Monique Kuijpers

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.