Winterbanden!!

Geplaatst: 27/11/2008 in sport

Woensdagavond,

Gladde_baan_2 Op dinsdagavond ging ik even naar de baan toe om eens te kijken hoe of die erbij lag. Niet goed dus!! Echt spek en spekglad. Er van uitgaande dat het vriesweer zou aanhouden dacht ik alvast na over de training van deze avond. Als je er van te voren al over hebt nagedacht hoef je niet te improviseren. Maar het hield op met vriezen en op woensdag was de baan super te belopen. Niks aan te passen gewoon knallen!! Een kern van een training te beginnen bij 800m en steeds aflopend met 100 m en een rust van 100m.  Mooi gelijkwaardige groepjes draafden hun rondjes. Tot het snelste groepje aan hun laatste 100 m begonnen was er 1 man van het groep die forceerde zich en ging technisch erg slecht lopen. We zagen het beiden zowel Jeroen als ik. Het groepje kreeg nu 300m rust en moest die 100 m eens overdoen. Nu was het een stuk beter. Opletten op de techniek was de boodschap!! Naderhand bij de koffie nog eens over gehad.

Donderdagmorgen,

Bandenwissel_2 Koude wind vandaag. Eerst samen met Maria naar Harrie gefietst. Ron kwam ook daar. Vandaag een duurloopje van 1:30′ want zondag is er een cross voor de anderen en voor mij een 30 km op ongeveer het marathontempo wat wij in Rotterdam beogen te lopen. Dus vandaag niet te lang en te zwaar. Halverwege hebben we een stop. Maria heeft nieuwe zooltjes en om nou niet meteen te lang op haar nieuwe zooltjes te gaan lopen heeft ze haar oude bij zich en wisselt halverwege. Wisselen van zomer naar winterbanden?

Advertentie
reacties
 1. Julie schreef:

  Die lange duurloop van jullie vanmorgen is precies wel heel goed gegaan. Dat belooft voor de marathon! Komt helemaal goed!

 2. Sandy schreef:

  Dat vind ik nu echt positief, dat je ook op de loophouding let! Wordt heel vaak vergeten, maar ik kan me voorstellen dat je er voordeel uit haalt.

 3. Gert schreef:

  Looptechniek. Toen ik gisteren wat geforceerd begon te lopen tijdens het vaartspel heb ik me jouw woorden herinnerd. Ik moest dan wel een klein beetje toegeven op snelheid, maar dat nam ik er graag bij want ik was aan het forceren.

 4. mo schreef:

  Mooi dat opletten op de techniek en morgen veel succes.
  Groet Mo

 5. mo schreef:

  Mooi dat opletten op de techniek en morgen veel succes.
  Groet Mo

 6. Ronald schreef:

  ha, zo iets, we hebben allemaal onze winterbanden nodig nu… maar wat is het heerlijk in de vrieskou, lekker droog en fris en hobbelen maar

 7. martine schreef:

  leuk, tot morgen!!!

 8. Hans schreef:

  Het wordt fris morgen, hopelijk houden we het droog.

 9. Rene schreef:

  Wat dat ijs op de atletiekbaan betreft, eigenlijk zou in die gevallen het dragen van spikes verplicht moeten zijn. De kans op uitglijders is dan aanzienlijk minder. De vraag is dan wie erop gaat letten. Gaat niet snel gebeuren, vrees ik.
  Het letten op hardlooptechniek wordt volgens mij een beetje overdreven de laatste tijd. Het is vooral belangrijk dat de hardlooptechniek “natuurlijk” is en niet opgelegd door een trainer. Uiteraard zijn er ernstige fouten in de looptechniek die je dient te corrigeren, maar verder dan dat zou ik nooit gaan. Het wordt te veel morren in de marge. Die tijd kan beter besteed worden aan kracht en soepelheid van de spieren.
  Knap dat je al weet wat je gaat lopen in Rotterdam. Ik weet het bijvoorbeeld nog niet. Het kan 3.30 uur worden, maar net zo goed 2.58 uur. Dat is nogal een verschil in tempo (4.59 en 4.13/km). Als je zo denkt, gaat er ineens een hele wereld voor je open. Sommige mensen zijn gewoon te bescheiden. Ik bedoel voorzichtig zijn is goed, maar je kunt jezelf ook tekort doen.
  Ik hoop dat je het goed gaat doen in Rotjeknor en je PR weer scherper kan stellen, Tiny. Je doet er in elk geval genoeg moeite voor.

 10. Runnergirl schreef:

  Knappe trainingen weer!
  Alvast heel veel succes zondag met je 30 km!

 11. jacqueline schreef:

  Lopen op nieuwe zooltjes moet je idd niet te ver doen :-(. Succes zondag Tiny met je 30 km loop.

 12. John schreef:

  Dat is nu precies waar bij mij nooit op gelet wordt: de techniek. Dat heb je als je altijd alleen loopt. 30 km…dat is weer de moeite!

 13. anita schreef:

  Goed dat er naar alles gekeken word op training,leuke training gedaan.

 14. John schreef:

  Dat is nu precies waar bij mij nooit op gelet wordt: de techniek. Dat heb je als je altijd alleen loopt. 30 km…dat is weer de moeite!

 15. natalie schreef:

  Mooi dat jullie op alles letten op training.
  Succes op het crossje.
  Gr. Natalie

 16. Bart schreef:

  Hey Tiny ik ben ook benieuwd naar het resultaat ik hou je dan zeker op de hoogte

 17. marina schreef:

  Maria zou er een blog mee volkrijgen.

 18. Ron schreef:

  Prima loopje vanochtend hoor! Vooral de laatste 5 km met een lekker tempo deed me goed. Tot zaterdag! O ja, veel plezier morgenavond!

 19. Koen Martens schreef:

  Zeker een amateur club dat jullie geen vloerverwarming hebben 🙂

 20. Wendy schreef:

  Strenge trainer! Ik bedoel dit postitief hoor, zou best ook wel eens zo iemand willen hebben die echt eens op de techniek let, vraag het soms eens aan mijn man maar die vindt alles goe ;-).
  Grt

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.