Um-lei-tung!

Geplaatst: 30/11/2008 in sport

Zaterdagmorgen,

Calorische_waarde
Nee… de verlichting heb ik op vrijdagavond niet mee uitgemaakt. Ik was al iets eerder naar huis. Een feestje van een paar trainingsgroepen. Het was leuk geweest. Trainers en jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Al met al toch een latertje. Wat me wel opviel vanochtend toen wij na de training in de kantine kwamen was alles weer piekfijn in orde en was er niet te zien dat er een feestjes was geweest. Petje af!!!
Nu weer tijd voor inspanning. Nou ja… lichamelijke inspanning dan toch!! Vandaag zouden we het met z’n tweetjes moeten rooien. Met een 50-tal aanwezigen lukt dat ook wel. Inlopen in alle geval! Het accent van de oefeningen lag bij mij vandaag op ritmewisselingen. Pas verkorten, pas verlengen, knieinzet hoger, knieinzet lager. Laten voelen wat is het verschil nou. In de kern liepen de groep vandaag eenmaal een 36000 m. De oneven rondjes op tempo en de even rondjes op een duurloop 1 snelheid. Een niet omvangrijk schema want het is niet voor niks de laatste zaterdag van de maand. Dus vlaaien en koffie. Er werd driftig gebruik van gemaakt. Morgen lopen er veel met onze PNEM-cross mee. Jeroen en ik gaan voor een 30 km naar Geldrop!

Zondag,

Modder
Um-lei-tung? Chinees? Geen woord er van!! Om 8.30 staat Jeroen aan de deur om samen te vertrekken naar onze 30 km. wedstrijd. We hebben het vooropgezet plan om te vertrekken op 5’/km. Nog niet in de smiezen wat voor een parcours ons te wachten staat. Amper in Geldrop lopen we Maurice en Richard tegen het lijf. Even naderhand ook Petra en haar man Eric. Startnummers opgehaald en een klein stukje ingelopen. Tassen blijven achter in de auto. Die staat op amper 100 m. van de start/finish. Net voor dat we vertrekken is ook Martine en Ingrid van de partij. Hans zou ook komen maar die start een uur later dus dat kan nog. Dan de start. Het regent!! ‘T is ook niet echt warm te noemen. Vandaag toch de keuze gemaakt om in een korte tight te lopen mijn benen moeten onderweg maar warm worden. De eerste 5 km een doorkomsttijd van 24′ 20". De paadjes waaarop we lopen zijn niet breed en modderig en ook op sommige punten wat glad. Dan maar op het kantje lopen. Op 10 km bij de drankpost even stilstaan en goed drinken. Trouwens een tussentijd van 24′ 04". Tussen 11 en 12 km lopen we heel voorzichtig over een wildrooster dat moet wel want dat is behoorlijk glibberig. Al verder kleppend even een richtingsbordje over het hoofd gezien en vervolgens zien we er niet één meer.  Foutje bedankt! Eigen schuld dan maar omdraaien. Op het 15 km punt klokken we 33′ 12". Kortom.. nee langom 9′ omgelopen!! Eigen schuld!! Dit is de 2e keer dit jaar. Het moet geen gewoonte gaan worden. Even verder weet Maurice even niet helemaal hoe het zit als wij hem weer voorbijsteken. ’t is hem snel duidelijk. De paadjes worden er niet droger op, plassen,modder en nog meer modder. Dan op 20 weten we pas weer hoe de vlag er bijhangt. 23’12". Eigenlijk logisch, toch proberen wat verloren tijd goed te maken. Het loopt eigenlijk nog steeds als een trein alhoewel een modderschuit beter op zijn plaats is. Op 25 km komen we tot de ontdekking dat het bordje niet helemaal op de juiste plek staat. De teller stopt op 22’12" dit kan echt niet kloppen. In de laatste 5 km zitten nog een paar leuke verassingen in de vorm van wat los zand en een paar bultjes. Benen blij? Niet echt! Hier blijkt wel dat Jeroen vandaag iets sterker loopt dan ik. Net voor het eind staat Hans ons aan te moedigen. Bij de finish hebben we op de laatste 5 km 27’30" dus als we nu de laatste 10 km nemen dan zit het gemiddeld genomen goed. Onze eindtijd netto is 2:34’40". Dik tevreden met een omweg van 2 km. Wat een mooi parcours hebben we gelopen vandaag. Dit is voor herhaling vatbaar. En als klap op de vuurpijl is Monique ook nog aanwezig. Helemaal uit Diever om zo maar even op deze route een  PR te lopen op 10 km. Dat wordt lang bijkleppen zometeen. Wat leuk om in één dag weer zoveel bekenden te zien!!!

Advertentie
reacties
 1. […] met meteen daarachter de koploper van de marathon. Pfoeii….die flitst voorbij. Even opletten hier liep ik ooit verkeerd. Het knuppelbruggetje. Wel eens gladder geweest dan vandaag. In de verte een […]

 2. […] St. Nicolaasfeest. De tijd ook van warme mutsen en handschoenen. Dat deed me denken dat ik samen met Jeroen eens liep. Overigens liepen we toen ook nog verkeerd en werd de afstand zo maar ineens een heel […]

 3. Hans schreef:

  Zag er nog goed uit na meer dan 30 km.
  Tot een volgende keer Tiny.

 4. anita schreef:

  Je bent super bezig doe zo verder.

 5. Ronald schreef:

  extra KM’ers 🙂 altijd goed Super gelopen Tiny en ja, las al bij de anderen dat het super was daar. Lekker vies allemaal en dat helemaal voor niks 😉

 6. cremke schreef:

  Vlaaien. Ze zien er lekker uit. Ook uw recept? Heb ondertussen de kruidenkoek gemaakt. Vond hem geslaagd, aleen waren de huisgenoten er niet zo’n fan van. Op het werk dan maar getrakteerd. En binnen de kortste keren was hij er geweest.

 7. Katrien schreef:

  Chapeau Tiny ! je draaft maar door en door ,wat ben jij een knaller !! mooi verslagje ook trouwens en die taart!!! ??? mmmmmm 🙂

 8. Bjorn Paree schreef:

  2:34 met omweg … wow … die jeugd van tegenwoordig loopt echt goed 😉

 9. Claudia schreef:

  Een mooie tijd ondanks de meters extra, lijkt meer op survivalen als ik jullie benen zie.

 10. Fred schreef:

  Modder en zwoegen… Jawel, het cross-seizoen is weer begonnen! En uiteraard in een mooie flitsende tijd maar we zijn imiddels niet anders van jou gewend. Je had in ieder geval genoeg brandstof ter beschikking vanwege die taarten, want daar is niet veel meer van over zo te zien…

 11. Pim schreef:

  ‘Stuck in the mud’ Tiny…? Over een paar jaar loopt iedereen met een ingebouwde ‘Tom-Tom’ op zn klokkie! Slechts een kwestie van tijd.

 12. Leuk verslag en leuk je ontmoet te hebben, tot de volgende keer.

 13. Rinus schreef:

  Zo snel lopen en dat met 2 km omlopen.
  Knap gedaan hoor en jullie hebben genoten daar in het mooie brabant.
  Groet Rinus.

 14. Geert en Monique schreef:

  Nou Tiny en Jeroen, netjes gelopen hoor dat komt helemaal goed begin volgend jaar en de paar km extra, nou dat is een mooi kado, niet voor je eindtijd maar wel voor de beentjes 🙂

 15. Petra schreef:

  Reuze leuk om je weer te zien Tiny en om met Jeroen kennis te maken.
  Volgende keer kruidkoek èn awc?

 16. hans schreef:

  Tiny een leuk man… dat wisten wij al lang…. vrijwilligers van de kantine zijn goud waard…. lekker stukkie omlopen…en toch nog snel

 17. Monique schreef:

  Het was de lange reis zeker waard want het was een erg leuke dag! Maar Tiny….wat ben je een leuke man :o)

 18. martine schreef:

  een prachtige loop!! en erg leuk om je te leren kennen tiny. voelde inderdaad vertrouwd!
  tot de volgende keer.

 19. natalie schreef:

  Dat zijn de leukste loopjes hé.Met zoveel bekenden aan de start staat en erna lekker bijkletsen.
  Gr. Natalie

 20. John schreef:

  Weer alle respect voor je prestatie, Tiny. Fraai tempo en dat door de bagger!

 21. ingrid schreef:

  Een prachtig parcours, een super organisatie en heel leuk om jullie even in levende lijven te ontmoeten, niet bij het “politie- bureau” maar gewoon even na het lopen! En misschien zien we elkaar in Arnhem, de 3de kerstd.

 22. Ron schreef:

  Treintje Raijmakers wéér op het verkeerde spoor? haha, ik lag in een deuk toen ik het bij Maurice las! Maar, een mooie loop en dito tijd heren!

 23. Patrick schreef:

  Ja, het was me inderdaad een glibberig zooitje vanochtend. Heb het ook van dichtbij mogen meemaken. Mooi verslag trouwens.

 24. Koen Martens schreef:

  Tiny je vrouw zal blij zijn met al die troep.
  ja ja het was ook hier een bagger troep om te lopen.
  Petra had toch ook zeker wel taart voor jullie 🙂

 25. M@urice schreef:

  Um-lei-tung? Die heb ik dan gemist …… Gelukkig maar, anders was ik misschien niet voor het donker terug geweest

 26. jacqueline schreef:

  Wat een snelle tijd Tiny, ondanks de omleiding.

 27. Wendy schreef:

  Prachtig verslagje, net of ik er bij was! Maar bij die foto van de taarten had ik pas echt bij willen zijn, wat zien die er lekker uit!!!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.