Het went!

Geplaatst: 11/01/2009 in sport

Zaterdagmorgen.

Zon_wordt_wakker
De thermometer geeft -13 C. aan. Er staat geen wind en het zonnetje wordt wakker. Wat ziet er de wereld dan toch mooi uit. Tja.. alleen de baantraining die kun je wel vergeten. Er zal iets anders bedacht moeten worden. Nu liggen er in het park wel wat mogelijkheden alleen de voetpaden liggen nog steeds onder dus daar geen tempowerk te doen. Ook lopen er wel een aantal geasfalteerde weggetjes. Die zijn redelijk schoon en niet glad. Het bewust pad loopt door het park en is de aanvoerweg naar het hockey en tennis gedeelte. Nu met dit weer geen aanvoer. Dus nagenoeg verkeersvrij. Na wat spijt betuigingen van een paar lopers die afgelopen maandag verstek lieten gaan gaan we op stap voor het inlopen. Ons gewone rondje dat kan net. De kern speelde zich dan af op een traject van 720 m lang. Korte dribbelpauze aan de eindpunten en weer retour. Een half uurtje lang. Er ontstonden leuke groepjes die aan elkaar gewaagd waren. Dat motiveert! Deze groep laat niet meer verstek gaan voor het weer.
Omdat er toch weer km’s gemaakt moeten worden voor R’dam ga ik voor mezelf nadien nog even op pad voor een rondje. Schitterend om te doen. 9.2 km in 48′. Banjeren door de sneeuw, zonnetje erbij. Die meters kun je maar alvast hebben!
En_over_2_maanden_in_bloei
Parkvijvertje
Stukje_waar_ik_liep
Aangevroren
Zondag,

Vandaag_mee_op_pad
Vandaag stond de Bedafcross op het programma. Helaas durfde de organisatie het niet aan om hem door te laten gaan. Je schuift de verantwoordelijkheid daarmee wel naar de trainers toe die een training moeten bedenken. Is ook niet erg daar zijn ze tenslotte voor. Ook op deze zondagmorgen is het koud. Toch is de groep die vandaag mee wil best groot. Een kleine 30 mensen staan te trappelen om mee op stap te gaan. Het trappelen enerzijds van ongeduld anderzijds van de kou. Na een 20-tal min. inlopen en wat oefeningen gaan we vandaag voor een pittige kern. Kou lijden zal er niet bij zijn. Op een recht bospad met karrespoor en een geasfalteerd fietspad er langs. Het verschil is er vandaag niet.Zo_maar_in_t_wild_2
Op dit pad gaan we voor 10′ tempo. Aan het einde van dit tempo draaien de snelsten om en vegen zo iedereen op tot de groep weer compleet is. Dit duurt ongeveer 2′. Rust genoeg gehad!
Hetzelfde gaan we doen voor 8′. Daarna nog 6′, 4′ en 2′. Wat was het heerlijk lopen. Op plekken die vol in de zon lagen deed het felle licht bijna pijn aan je ogen. Er was één stukje bij van een 5-tal meters wat sneeuwvrij was (elektrisch wildrooster). Op dit stukje merk je pas hoeveel minder je afzet op de besneeuwde stukken rendeert. Kuitspieren krijgen aardig op hun donder. Met in-en uitlopen meegerekend een kleine 14 km afgelegd. Mooi voor op een zondagochtend. Het brengt mij deze week op een totaal van 70 km.


   

Advertentie
reacties
 1. Chris schreef:

  wat een prachtige foto’s alweer. Net prentenkaarten 🙂 Maar hoe mooi die sneeuw er op foto uitziet, van mij mag die vlug smelten, lang leve de zomer 😉

 2. Gert schreef:

  Die zondag training lijkt me zeer leuk om te doen. Die moet ik opschrijven voor later. 🙂

 3. Rinus schreef:

  Die sneeuw trainingen blijven mooi, helaas hier weinig sneeuw gezien en nu helemaal met dit dooi weer!.
  Groet Rinus.

 4. Hans schreef:

  Als het straks weggedooid is zul je met weemoed terugdenken aan het mooie witte landschap.
  Maar misschien kotm er nog meer

 5. Jacqueline schreef:

  Je hebt er weer een prachtig trainingsweekend van gemaakt. Blijft waanzinnig mooi die foto’s in de sneeuw.

 6. Katrien schreef:

  Kmeter wreterke !! amai 70km dat is niet niks !! knappe fotookes 🙂

 7. hans schreef:

  Weer mooie trainingen verzonnen Tiny. Improviseren gaat je heel goed af. En wat een omvang. poe.

 8. Danniëlle schreef:

  Ik vond het super weer om te lopen, de kou is echt heerlijk. Maar minder zijn de besneeuwde stoepen en fietspaden. Gelukkig is het hier nu aan het dooien.

 9. Pieter de Boer schreef:

  Vind je de kou wennen??
  Ik niet, ik wen er echt niet aan, maar doorlopen zullen we.. 🙂

 10. Claudia schreef:

  Wat een verschil in temperaturen en jij blijft maar lekker lopen. Wel leuk dat er zoveel mensen meelopen.

 11. cremke schreef:

  Veel echte lopers daar. Een 30-tal man in deze omstandigheden. Hier hebben we het nog verschillende graden warmer en zonder sneeuw, en toch laten het er vele afweten. Zelf zou ik ook wel eens durven schrikkelen. Wij hadden op zondag wel meer geluk. De inrichters van de LPMM hadden zelfs in het donker verder sneeuw en ijs geruimd om de wedstrijd te laten doorgaan. Onze eerste v 2009 zit er dan ook alweer op

 12. Bart schreef:

  Dat kan al tellen dat weektotaal,Het word voor jou nu een stuk gemakkelijker om training te geven nu het gaat dooien, wel zonde van de mooie landschappen

 13. Yolanda schreef:

  Als langzame loper vind ik het altijd vervelend voor degene die sneller gaan, op ons te moeten wachten. Daarom vind ik alleen lopen zo prettig, maar soms, als ik je verslag lees, is het met een groepje ook wel gezellig.

 14. M@urice schreef:

  Toch vreemd als je door een sneeuwvrij Egmond loopt ……….

 15. Ronald schreef:

  goed zo! -13 en gewoon doorgaan!! Super Tiny

 16. Geert en Monique schreef:

  Ja Tiny dat was best wel pittig vanmorgen maar zoals Jeroen al zei; pas je passen aan en dan komt het toch wel weer goed! En dat merk je dan ook wel als je op de gewone stukken loopt waar geen sneeuw ligt!

 17. natalie schreef:

  Tiny je hebt terug al aardig wat km achter de rug hé. Spijtig dat de cross afgelast werd.
  Gr. Natalie

 18. john schreef:

  Je draait er weer heel wat kilometers uit, Tiny. De kou went inderdaad best, warmte daarentegen nooit. Laat het zo nog maar blijven tot half mei 😉

 19. anita schreef:

  Je hebt terug een mooi trainingsweek achter de rug,hele mooie foto’s hoor van de sneeuw,prachtig gedaan.

 20. Wendy schreef:

  Knap weekotaal, ben een beetje jaloers ik moet mij nog even koest houden. In de sneeuw lopen in ongetwijfeld ook een goeie training voor de spieren en legamenten die we anders niet benutten, maar ik moet toch toegeven dat ik even van “joehoe” ging toen de weerman dooi aankondigde. Wel heel knap dat jij in deze omstandigheden 70km hebt kunnen volbrengen. Een voorbeeld voor ons allen!

 21. martine schreef:

  70 km, dat is aardig wat…op naar rdam.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.