Dit is voor herhaling vatbaar!!

Geplaatst: 01/03/2009 in sport

Zondag,

Fmr20rood_2008
Wat een aantal weken geleden in gang is gezet door het DreamDuo, Jacqueline en Danniëlle, krijgt vandaag gestalte. Een lange duurloop van 32 km. De afspraak is dat er bij mij wordt verzameld rond de klok van 11.00 u. Iedereen die heeft toegezegd om te komen is er mooi op tijd. Ron, Maria, Petra, Jeroen en Maurice. De laatste loopt even niet mee maar gaat op de fiets mee als begeleider en fotograaf en filmer. Equipment_in_orde_maken
Even de uitrusting in orde maken, een kopje koffie of thee drinken en dan van start.
Trainer Hans heeft Jacqueline op het hart gedrukt om niet te snel te lopen. Het begintempo  ligt op 6’10" na verloop van tijd zal dat nog wat langzamer gaan worden. Het eerste stuk loopt vanuit de woonwijk een natuurcompensatie gebied van de A50 langs deImgp0885
Peelrandbreuk naar Bedaf. Als we Poeskespad indraaien wordt het stel meteen voor een royale bult gezet. Onder het mom van:  "verandering van ritme doet wonderen" zijn we snel boven. De volgende klimmetjes in het verdere verloop van het parcours zullen waarschijnlijk wel minder voortvarend gaan. Op Bedaf een drukte van belang want vanavond is het Vlooienstoken een folkloristisch feest wat voor mij alleen tot doel heeft om de daar aanwezige uitspanning te spekken.
Via een ex-landbouwstuk wat verschraald is gaat het richting De Meuwel in Nistelrode. Hier ligt een heuvelrug die heet Achter de Berg. Ja… a’me hoela achter de berg? Er overheen zul je bedoelen. Wisseling van ritme;-)) Via het wildviaduct naar Baarle Warschau, weer zo’n rugje, minder hoog maar wel iets langer. Ik schrijf wel eens iets over de Roestbak die ligt hier. Dan rechtsaf en daar staat Harrie met thee, bananen en koeken. Geert die vanochtend zijn cross liep is met zijn gezin komen kijken. Het is er even druk. Na een korte stop door naar het volgende gebied de Maashorst in. Hier lopen we een stel Imgp0209
Schotse Hooglanders bijna tegen het lijf met een paar lieflijke kleintjes om zich heen en even verderop een aantal paarden die ook zijn ingehuurd om het gebied te begrazen.
Na een flinke lus door dit gebied gaat nu de kop richting huis. Langs een vijvertje over het Slingerpad en een wielerbaantje, aangelegd door Belgische vluchtelingen die hier in de WO1 hun bewoning hadden. We komen langzamerhand weer terug in de bewoonde wereld. Een heel klein stukje anders lopen dan dat we gewend zijn op dit rondje komen we langs het huis van Ron en Ike. Langs over en op de geluidswal. Ja… weer verandering van ritme!!  Nou geloof ik dat er onderhand mensen bij zijn die daar niet zo blij meer van worden. Maar ja we zijn er bijna. Op 3:38′ druk ik mijn klok af. Petra loopt nog 200 m door want die heeft op haar garmin die 200 m nog tegoed. Overdreven dienstijver?? Nee… misschien niet maar ze doet het wel.
En dan … en dan is er koffie en Zeeuwse bolussen en Limburgse vlaai en Utrechtse AWC. Het kan niet op!! Oh nee? Nou ja bijna dan!
Dan moet er nog gedouchd worden daarvoor stappen de dames allemaal bij mij in mijn autootje en rijden dan naar onze baan om daar te douchen.De_kanjers_die_32_km_liepen
Fris en monter weer naar huis. Sjan heeft een grote pan snert en broccoliesoep gemaakt en dat met broodjes. Dan hoor je even een ogenblik niemand meer, dan is het stil. Ik geloof het eerste moment van deze dag.
Tegen 18.30 u gaat iedereen aanstalte maken om huiswaarts te keren. Wat een mooi loopdagje. In het najaar in de voorbereiding tot de najaarsmarathons voor herhaling vatbaar. Dames, heren jullie waren een perfect team om deze dag de vorm te geven die hij uiteindelijk kreeg. Hier horen zeker ook Harrie en Sjan bij. Dikke pluim voor die twee!!!
Actuele foto’s zullen zeker op het weblog van onze dagfotograaf verschijnen.

Advertentie
reacties
 1. […] 30 km die zijn oorsprong vond in 2009 en gewoon ieder jaar weer op de agenda staat geheel conform de titel wie er destijds aan gaven. Jammer dat de foto’s van destijds niet meer op zijn plek staan. […]

 2. wendy schreef:

  Het zag er heel gezellig uit, wat wil je meer, mooi parkoer, leuk gezelschap en ondertussen een zware training vervolledigen, gewoon een ideale dag.

 3. Geert en Monique schreef:

  Tiny het was leuk om jullie met z’n allen te zien en natuurlijk aan te moedigen zodat jullie met z’n allen de eindstreep wel moesten gaan halen. De erwtensoep en broodjes zullen zeker gesmaakt hebben naderhand. Gefeliciteerd met jullie prestatie en Geert hoopt er de volgende keer zeker bij te zijn.

 4. cremke schreef:

  Kwam zaterdag in Terneuzen de Spencers tegen. Heb alvast mijn bijdrage voor 22/3 betaald en gehoord dat we elkaar opnieuw zullen ontmoeten. Hopelijk wordt het even leuk als op 11/11 vorig jaar. Tot dan alvast.

 5. maria schreef:

  Hoi Tiny,
  een geweldige dag hebben we gehad. Lekker weer, lekker kletsen, goede verzorging onderweg (Harry) en na afloop (Sjan).
  In het begin heb ik wat last van mijn knie gehad maar ik ben door de “pijngrens” heen gelopen en daarna geen last meer gehad.
  Hoop dat het goed blijft gaan, heb er alle vertrouwen in.
  Je hebt wel een leuk enthousiaste groepje webloggers!

 6. INvormTinneke schreef:

  wat een zalige dag!!! prachtig weer!

 7. anita schreef:

  Zo te lezen was het weer een gezellig loopje,best wel leuk.Iedereen zal wel tevreden geweest zijn het zag er allesinds goed geregeld uit.

 8. Ronald schreef:

  helemaal te gek Tiny!! Heb de foto’s en film bij M@urice gezien.. die sprong van jou, helemaal te gek.. en ja, ik zou zeggen, meld snel een datum voor de najaarsloop en ik ben erbij!!

 9. Jacqueline schreef:

  Het was een waanzinnig mooie dag, van het begin tot het einde genoten. Fantastisch mooi daar in Uden en omstreken. Bedank je Sjan en Harry nogmaals namens mij ??

 10. Bart schreef:

  Zeer mooi verslag om te lezen,en zo te horen was iedereen tvreden,en om 32 km te gaan lopen moet je toch al goed op dreef zijn.

 11. Pim schreef:

  Een succesvolle dag Tiny. Zo te lezen zal je volgende keer een tourincar moeten huren om iedereen naar de douche te rijden! Gezien het succes van de dag zullen er wel veel meer webloggers op af komen…

 12. Petra schreef:

  Super Tiny! Dit is voor herhaling vatbaar! Ontzettend bedankt voor alles. Wat een mooi parcours, wat een zalige brocolisoep, wat een prettig gezelschap, wat een lekkere warme douche bij de Keien enz. enz.

 13. Ron schreef:

  Top dagie Trainer! Genoten, gelopen, gelachen, en lekker Sjan’s snert gegeten. Wat wonene wij toch in een pracht gebied hè? Zie je vanavond, uurtje uitlopen.

 14. Rinus schreef:

  Prachtig geregeld en wat een belevenis zo met zijn allen in dat mooie natuur.
  Zeker voor herhaling vatbaar.
  Groet Rinus.

 15. John schreef:

  Volgens mij was het voor herhaling vatbaar 🙂 Leuk om te lezen hoe jullie genoten hebben, prachtig weer en een zeer respectabele afstand in goed gezelschap, wat wil je nog meer.

 16. Peter schreef:

  weer een mooie afstand in de benen Tien, en het was supergezellig zo te lezen!

 17. Claudia schreef:

  Leuk verslag, mooie tocht gemaakt en erg gezellig zo te lezen. Lekker snert na, heerlijk dagje. Ga zeker proberen de najaarsloop mee te doen.

 18. Danniëlle schreef:

  Super verslag Tiny, daar ga ik fijn naar linken, zoals afgesproken 🙂 Op dat van mij moet je nog even wachten, komt morgen, ben toch wel moe hoor, bijna 12 uur onderweg maar het was het waard. Wat een topdag!!! Een loopdag met een gouden randje.
  Dikke kus! X

 19. Gert schreef:

  Ok voor het najaar, maar eerst Oostende op 22/3 hé! 🙂

 20. Koen Martens schreef:

  Was er nu niet bij maar zal het zeker nog een keer doen.
  Benieuwd wat de dames van je training vonden.

 21. Rik schreef:

  gezellig weblogloopje in een prachtige omgeving aan de foto’s te zien!

 22. marina schreef:

  Zondag 1 maart 2009 is een dag die staat !

 23. M@urice schreef:

  Het was inderdaad kei gaaf!!!

 24. hans schreef:

  Klinkt heel mooi jullie loop. Best pittig parcours denk ik. Je hebt iedereen goed begeleid Tiny. En hebben jullie dat allemaal opgegeten? Volgende keer kom ik wel helpen.

 25. natalie schreef:

  Dat was weer een gezellige 32km loop…mooi zo.

 26. martine schreef:

  prachtig tiny!
  volgende keer kom ik over. Maar ik moest even bijslapen vo. toch nog een 30er gedaan ondanks een pittig weekend.

 27. Hans schreef:

  Net de foto’s bij Maurice gezien. Mooie omgeving, Tiny. Ik krijg gewoon zin om volgend jaar mee te lopen.

 28. Ton schreef:

  Goed gedaan. Idereen lekker gelopen neem ik aan met dit weer ! Jacqueline weer een pr 32 km . nu

 29. Katrien schreef:

  Klinkt fantastisch !! ik heb op jullie allemaal gedacht vandaag ! iedereen tevreden ! en een dikke pluim voor mijn lievelings Hollands meisje Sjan ,die weer voor de final touch zorgde

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.