Eerste HM!

Geplaatst: 19/03/2009 in sport

Woensdag,

Zoiets
In mijn vorige blogje schreef ik het al. Zaterdag lopen er een aantal lopers/loopsters hun eerste HM. Zoals ik al eens vaker heb gezegd: "Een halve marathon een héél werk". Het zal halverwege de jaren ’80 geweest zijn dat ik mijn eerste liep. Helmond was de plaats waar dat ging gebeuren.
Met een groepje van een man of 10-12 van de trainingsgroep van toen gingen we van start. Wij 5 man gingen van start om te kunnen eindigen op 1:35′. Wist ik veel? Wat ik me er nog van kan herinneren kwamen we aardig wat te snel door op de eerste 5 km. In ieder geval onder 22′. Bij 10 km liepen we nog met 2 man de rest kwijt. Bij 14 km hoorde ik aan de ademhaling dat degene die nog bij me was 1000 doden stierf. Rollator_2
Ook kwijt! Kijkend in de verte zie ik Nico, zou ik  daar bij kunnen komen? Bij Brouwhuis een laatste viaduct over en Nico ging wandelen. Er op en er over. In de laatste 1500m voelde ik dat hij weer terug kwam.
Mijn poten voelde ik bijna niet meer maar Nico er weer bij laten komen?  "Ammenooitnie"!! De finish in zicht en de klok nog maar net de 1:29 gepasseerd. In 1:29’32" geëindigd. Je wilt niet weten hoe stijf en stram ik een week geweest ben. Samen met Sjan naar huis en uit de auto stappen ging maar amper.

Woensdagavond,

Dus deze avond stond in het teken van die HM. Voor die deelnemers alleen inlopen, oefeningen, uitlopen en een drietal stevige versnellingsloopjes en de training zit er op. Voor de anderen een 1200,1000 en 800 met 200 m.pauze. En daarna  nog 5 x 200 met 100 m. pauze. Naarmate de avond vorderde werd het aardig koud. Nabij het vriespunt met een schraal windje. De lopers hadden het niet koud gezien hun kleurtje.

Donderdagmorgen,

Wijsheid
Naarmate de marathons korterbij komen gaan de verschillen in schema zich meer laten voelen. Ron en Maria lopen in Utrecht een week later dan Rotterdam. Ik zelf ga zondag nog voor 3 uur. en Jeroen had vandaag ook nog 3 uur. Tegenstrijdige belangen dus. We gingen het volgende doen. De 3 uur klanten zijn bij Ron gestart en ik bij Harrie en op het drinkpunt van de miniweblogloop zouden we elkaar treffen na ongeveer een klein halfuur lopen. Dan samen op en als onze tijd erop zat dan scheiden onze wegen. Goeie oplossing. Uiteindelijk hadden Harrie en ik net zo goed 3 uur mee kunnen doen want wij kwamen op nagenoeg 2:30′ ook pas thuis. De koffie smaakte er niet minder door. De toegevoegde foto’s zijn van deze morgen en het bankje nog niet eerder gezien.
Bankje
Samenkomst
Samen_verder
Rust

Advertentie
reacties
 1. […] In de verte een loper die ons tegemoet komt. Ik zeg tegen Maria kun jij aan het lopen zien wie het is? De loper is geen lid van onze club en toch zag ik aan zijn loopstijl wie of het was. Ik had gelijk. Even later een wandelend stel. Even kletsen want zij liepen beiden wel ooit bij onze club. Huh?…zei hij, op mijn klokje kijkend, zijn jullie al zolang onderweg? In zijn optiek kon dat niet waar zijn en we moesten nog bijna 3 kwartier. Met deze wandelaar liep ik in de beginjaren’80 ooit mijn eerste halve marathon. […]

 2. Ronald schreef:

  wow, je eerste HM.. wat een goed gevoel en wat een toptijd!!

 3. Koen Martens schreef:

  Dat bovenstaande herken ik van mijn eerste marathon.
  Tiny succes morgen in Belgie.
  Ps: Brigitte heeft je nog gedag gezegd maar je herkende haar niet.

 4. marina schreef:

  Die rolator is erg mooi Tiny! Dat gaat nog heel lang duren eer je die nodig hebt.
  Om in herhaling te vallen, wat een schitterende omgeving waar jullie de duurlopen doen.

 5. Geert en Monique schreef:

  He Tiny leuk om te lezen dat jij na je eerste halve ook stijf was, wat een leuk bankje daar moeten we toch eens een keer langs lopen. Leuk dat je zaterdag komt kijken. Monique rijd tussentijds naar het 15km punt. Als je zin hebt mag je wel met haar mee rijden. We zien je daar.

 6. Bart schreef:

  Terug een mooi verhaal om te lezen.Tot Zondag Tiny en hopen op mooi en droog weer.

 7. Jacqueline schreef:

  Jeetje, je eerste halve in 1:29, wat een topprestatie.
  Heel leuk en helemaal waar, die tekst op dat bankje.

 8. Claudia schreef:

  Leuk zulke herinneringen, vooral de eerste blijven altijd goed bij. Wist niet eens wat 21.1 km was, maar kwam als eerste over de finisch. Veel succes voor zondag.

 9. anita schreef:

  Een halve marathon kan heel zwaar en lastig zijn,als ik een hm loop zijn mijn benen ook moe de dag nadien.Je bent uitstekend bezig en je marathon zal een makkie zijn voor jou,je bent er heel goed voor getraind.

 10. hans schreef:

  Ik weet mijn 1e halve ook nog… 1.45.. en ook zo stijf als een plank

 11. maria schreef:

  We hebben vanmorgen heerlijk gelopen en lekker kunnen genieten van de zon.
  Veel plezier aankomende zondag!!!

 12. etienne schreef:

  “Ammenooitnie”, dat vind ik nu ne keer een schone uitdrukking. Die zal ik ook nog eens gebruiken Tiny. succes

 13. Danniëlle schreef:

  Ik riep na mijn 1e dat ik dit dus nooit meer zou doen. Drie maanden later liep ik mijn 2e…

 14. Ron schreef:

  Mooi verhaal Tiny! dat moeten voor jou net zulke tijden zijn geweest zoals ook nu lopers aan hun 1ste HM beginnen. Succes en veel plezier alvast zondag in den Belgique

 15. Pim schreef:

  Dat zijn loopjes die blijven je altijd bij. Mijn eerste marathon is er ook zo eentje. Zoooo’n spierpijn. Achteruit de trap op. Met twee handen je benen optillen om uit de auto te komen, etc…

 16. Yolanda schreef:

  Wat een grappig verhaal over je eerste HM. Kan me een beetje voorstellen hoe je toe gelopen hebt. Jaren geleden, mijn vriend zat in het gips. Zijn vriend wierp zich als vervanger op voor een vriendschappelijk voetbaltoernooi. Kwam ons ’s avonds vertellen hoe het geweest was. Verdween heel stilletjes met zijn benen onder een tafeltje op de grond. Heeft daarna geloof twee dagen niet kunnen werken van de spierpijn. Nu schat ik jou betreft iets hoger in, maar zo te lezen heb je er ook last van gehad :).

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.