Kermis!

Geplaatst: 18/07/2009 in sport

Zaterdagochtend,

Woonwagens
Het derde weekend van juli is het kermisweekend in Uden. Die duurt altijd van vrijdagmiddag tot en met woensdagavond. Nu hoor ik sommigen al zeggen:"Gezellig". Anderen zullen zeggen:  "niks aan". Gelukkig ben je vrij om te gaan of niet te gaan. Het zal aan de omstandigheden liggen of ik er kom of niet. Ik moet er wel langs als ik naar de baan ga. En ook op ons parkeerterrein staat tjokvol met woonwagens. Die dingen heten nu kennelijk zo maar het zijn eigenlijk meer verrijd- en uitschuifbare woonpaleizen. Het betekent wel dat als je meteen om 9.00 u. zou vertrekken dat er mensen te laat zijn. Hun auto staat wat verder weg. Ook niet zo erg het inlooprondje is bekend. Ze komen dan wel tegemoet gelopen.

Schommel_2
Nee.. dan was de kermis vroeger in ons dorp wel anders. Zweef- en draaimolen en wat later nog een autoscooter. Natuurlijk kon je er ook nog een oliebol en een gebakken visje kopen. Maar mijn dubbeltjes gingen op in de schommel. De grap was om ze snel mogelijk met je schuitje tegen het doek aan te zitten. De "remmer" hield zijn klantjes wel in de gaten. Op een bepaald ogenblik lette hij eens wat minder op maar zag nog net op tijd dat het hem een scheur in zijn doek zou gaan kosten. Dju… hij trok er de rem zo hard op en dat had ik dan weer niet verwacht en butste met mijn gezicht tegen de stang van het schuitje. Ik rook verbrand hout en proefde bloed. Bij thuiskomst kreeg ik ook nog op mijn falie want ik zou wel gevochten hebben. Verdorie toch…zoveel misfortuin.

In_de_startblokken
Wat lastiger te bereiken maar er wordt wel getraind. Vakantie is het nog net niet. Het zuiden is laat dit jaar. De basisschool heeft nog een week te gaan. En al zou het vakantie zijn er wordt gewoon getraind, de groep zal wel wat minder groot zijn dan. Maar dat is vandaag nog niet het geval. Terwijl we aan de slag gaan begint het te miezeren overgaand in regen. Geen enkele belemmering om te lopen. 400-200 met 200 m rust en 5 herhalingen. Nu in deze periode bewust wat kortere tempo’s na de vakantie weer wat meer lang werk.
Tijdens de cooling down wordt het droog en begint het zonnetje heel voorzichtig door te komen. Tevreden gezichten die op huis aan gaan. Zo van:  "ons weekend toch maar mooi goed begonnen"!!!

Advertentie
reacties
 1. […] is het het derde weekend van juli in is het kermis in Uden. Nee…geen drie dagen maar 10 volle dagen. Erg? Voor mij eigenlijk niet zo omdat ik […]

 2. […] de plaatjes kloppen niet meer dus zodoende in mijn oude blogjes niet meer zichtbaar. Dit was mijn eerste postje toen ik over was naar WordPress. Niet alleen is het vandaag mijn 1000-ste blogje maar met nog een […]

 3. Andrea schreef:

  En na de training nog aan de oliebollen gegaan?

 4. natalie schreef:

  Mooi training hoor…en een beetje miezeren kan geen kwaad hé…extra zuurstof.

 5. marina schreef:

  Precies wat Hans zei wilde ik ook zeggen, een draaimolen is voor kleuters tegenwoordig! Ik geniet altijd van de kermis die voor mijn huisdeur staat. Ook in de late avond als ik al in bed lig en héél graag wil slapen ****GRRRRR*****

 6. Danniëlle schreef:

  Heerlijk, hier wordt in de vakantie ook gewoon doorgetraind, sportschool is ook open, ideaal.

 7. martine schreef:

  effe bijgelezen. jij hebt og geen vakantie qua hardlopen..

 8. Ron schreef:

  Maandag gaan wij ook even kijken op de kermis. verder doet het mij niet veel, op de heerlijke paling na…Fijn weekend en tot maandag!

 9. Rinus schreef:

  Kermis is altijd leuk en dan vooral de volksfeesten!.
  Overigens jammer dat ik op 16 Augustus niet kan komen voor de weblog loopje!.
  Groet Rinus.

 10. Marc schreef:

  Het verschil van kermissen van 30 jaar geleden en nu is wel immens groot. Maar ja niemans wordt verplicht om te gaan, al kan het soms best wel gezellig zijn.

 11. Jacqueline schreef:

  Leuk of eigenlijk niet … je kermis verhaal. Nog 1 week werken/school en dan is het hier ook vakantie.

 12. John schreef:

  “Niks voor mij”, geldt voor mij. Geld betalen om kotsmisselijk en duizelig uit een gruwelapparaat te stappen is niet mijn ding 🙂

 13. M@urice schreef:

  De Kermis trekt me ook niet zo, maar de bijbehorende terrassen des te meer ….

 14. Katrien schreef:

  Geef mij maar die “oude kermisjes” met de oliebollekes 🙂 en de “rups” 🙂

 15. Wendy schreef:

  zo’n schommel heb ik hier nog nooit gezien, lijkt mij wel wat!

 16. Martin schreef:

  Ik wens je een goed (kermis-)weekend!

 17. hans schreef:

  Toch ook grote kermis in Tilburg rond deze tijd. Vroeger was je blij met een draaimolen, nu wordt het steeds dynamischer

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.