Het verslag!

Geplaatst: 04/10/2009 in sport

Vrijdag,

Roomse_webloggers
Net iets op de middag komen Sjan en ik aan in Zoutelande. Het centrum al vol in actie voor vanavond de Ladiesrun. Ook meteen zie we het groen jasje van Maurice. Koffie op het terras en ook al snel komen Rik en Ilonka voorbij. Nog maar een bakkie doen. Ons hotel ligt nog geen 100 m van de feesttent. Dat is lekker gemakkelijk. We hebben met de bloggers die vanavond en morgen mee doen afgesproken om 17.30 in de tent samen te komen. Zijn bloggers een volkje van de klok? Even_wachten_pizza
Het schijnt zo. Jacqueline, Dannielle, Marco en Rinus. Keurig op tijd om Dannielle en Ilonka op de ladiesrun van start te zien gaan. Ilonka naar en mooie 2de plaats lopend en Dannielle werd 23ste dame. Wat heerlijk om nadien met dit clubje bij een pizzeria lekker even te eten. Een bodempje leggen voor morgen.

Zaterdag,

Monument_zeelands_trots
De dag van de marathon. Ja… er staat een windje.
Nog_fris_2
Met de bus naar de start. Speculaties van wat gaat het worden. Overbodig! Geen pijl op te trekken. Dan van start in de drukte nog niet veel last van de wind. Wel regent het. Dat was toch niet voorspelt? Als het lint wat langer wordt is het zaak om niet alleen te lopen. Beschutting zoeken. Ik heb wel een groep maar het tempo valt geheel weg. Oversteek maken naar de volgende groep. Even vol in de wind. Heftig!! Bij het groepje voel ik me prima. Rug? Weinig last. De Oosterscheldekering een belevenis op zich. Luwte, muur van wind, luwte, muur van wind en dat maar 68 keer.
Waarheid
Dan het strand op. Dju… wat is dat los. Als dat hier zo moet 8 km lang. Nog maar even het strand op raakt iemand mijn hak en val ik. Shit..schiet mijn rechterkuit in de kramp. Even los maken. Hij is echt zo hard als een plank. Als ik maar weer gang kom. Wel groepje kwijt. In  een ander groepje verder. Precies langs de waterlijn lopen daar is het iets harder. Een golf, snel uitwijken naar links. Hier zijn mijn kuiten niet tegen bestand die protesteren heftig. Ja beiden nu. Krijg je dan natte voeten? Goed gezien tot aan je knieën maar.
Dan zie ik in de verte de strandopgang waar we eraf kunnen. Masjien_kaputt
Hier loopt het even in de luwte van het bos weer even lekker. Tot dat er een windvlaag me even uit balans brengt. Oei…kuiten net geen kramp. Dat gaat wat worden in het laatste stuk. De dijk weer op vol in de wind.In een groepje lopen dat lukt hier niet. Je kunt niet eens in het rechte spoor blijven. En toch blijf ik er bij dat het meeste wind er langs en over heen gaat alhoewel ik vandaag daar wel eens aan getwijfeld heb.
Dan de laatste 10 km in. Even op een drafje dan weer even wandelen. Mijn kuiten doen het gewoon niet meer. Masjien kaputt!! Trapjes op, trapjes af. Leuk bedacht! Maar nu even niet. Dan het laatste stukje strand. De strandopgang is lopen voor mij niet mogelijk. Het geasfalteerde pad op de dijk daar lukt het weer even. Eraf via een smal klinkerpad. Net geen kramp. Nog 200 m. De finish!! Wat een tocht. Dan de tent in. Iedereen komt binnendruppelen nu. Ook de supporters Sjan, Ruud, Petra, Jacco, Ruth en Koen en John. Net zo’n kanjers als de lopers zelf. Ook zij waaiden van de dijk. Fotograferen? Was amper mogelijk. Ruud mijn jongste zoon zei vanmorgen tegen me: "pa deze ga je voor de poorten van hel weghalen" Hij had gelijk.

Zaterdagavond,

Podiumplaats
Met het hele stel nadat we een douche gehad hebben aan tafel bij de Griek. Het zitten gaat nog wel. Het opstaan is iets lastiger. De enige spieren die amper geleden hebben zijn de kaakspieren. De verhalen vliegen over en weer. Dan nog even naar de prijsuitreiking in de tent. Maar zo voortvarend als het vrijdag ging met een podiumplaats nu was het niet nodig.
Het volgend hoofdstuk is slapen. Maar daar valt niet veel over te vertellen . Als een blok bewusteloos gevallen.

Zondagochtend,

Aardig stram. Het beweegt allemaal wat stroever. Op sommige plekken ook aardig spierpijn. Het hoort erbij. Samen met Sjan en Maurice even ontbijten. Kamer leeg maken en dan weer op huis aan. Wat een weekend. Allen die hierbij aanwezig waren hartstikke bedankt. Hier kijk ik nog lang met genoegen op terug.

Advertentie
reacties
 1. […] “ja die van 2009 met die wind was ik er ook bij” De bijbehorende verslagen zijn hier en hier te […]

 2. […] winnen daar ben ik al lang vanaf gestapt dat is een illusie die je vergeten kunt. Neem maar eens de kustmarathon van 2009. Windkracht 10 vol op je snufferd. Niet vooruit te branden. Het kan nog slechter want een paar jaar […]

 3. Ann schreef:

  Hoi Tiny,
  Proficiat!!!!!!!!!!!!!
  na het lezen van je barre tocht, diep diep respect om toch te finishen.
  het voelt als langlaufen met de verkeerde wax onder je ski,s, maar je gaat toch verder.
  een goed herstel gewenst.

 4. Falco schreef:

  Als laatste in de rij wil ik toch je ook nog feliciteren met deze prestatie! Goed gebikkeld! Volgende keer moet je zoon ook de loopsloffen maar weer eens aandoen 😉

 5. Danniëlle schreef:

  Btw, bij de link naar Rinus staat een link naar Jacqueline. Even aanpassen wellicht? Het valt me nu pas op…

 6. Rick schreef:

  Geweldig gedaan Tiny!

 7. ruud schreef:

  Respect Tiny, diep respect. Onder zulke omstandigheden zo’n zware marathon voltooien en dan nog met pijnlijke kuiten; echt knap. Nu dus even herstellen en nagenieten van een mooi weekend!
  Groet, Ruud

 8. Marco schreef:

  Leuk om het heerlijke weekend te herbeleven dankzij dit soort rake blogposts.
  Onze foto’s vind je hier: http://www.flickr.com/photos/blondievonbondie/sets/72157622520937858/

 9. GertN schreef:

  Wat een barre tocht! Ik heb diep respect voor jouw prestatie!

 10. Jess schreef:

  goed gedaan!!!!

 11. Patricia schreef:

  Wow Tiny, ook voor jou diep respect! Wat een tocht moet dat geweest zijn! Ondanks de kramp toch noggewoon uit kunnen lopen, geweldig! Geniet van je rust!

 12. Mo schreef:

  Een knappe prestatie onder zulke weeromstandigheid.
  Groet Mo

 13. Rich@rd schreef:

  Dag Tiny, wat lees ik nu KRAMP!!! Vreselijk is dat hé maar ook voor jou maak ik een diepe buiging want je hebt het dan toch geflikt. Grote klasse.

 14. Ruthje schreef:

  ongelooflijke prestatie Tiny, jullie zijn echt kanjers. Voor ons supporters was het met momenten al hels en jullie hebben 42 km tegen de wind opgebokst, nie te doen! En toch begon het bij mij ook weer te kriebelen 🙂 En fijn om jou en Sjan weer gezien te hebben natuurlijk!!

 15. geert schreef:

  zelfs voor een ervaren rot als jij zal dit wel iets heel speciaals geweest zijn. je moet niet vragen wat het voor een gewone sterveling was …
  Knap gelopen, Tiny … je mag terecht fier zijn op deze klinkende prestatie!

 16. Danniëlle schreef:

  Dank nogmaals en tot zondag.

 17. Fred schreef:

  Wat heb ik hier nog aan toe te voegen? Geweldig gelopen natuurlijk, wat moet dat mega-zwaar zijn geweest afgelopen weekend. Storm, mul zand, en dat 42.195 km lang… Ongelooflijk, maar je hebt het gered. In de uitslagenlijst heb ik je zo snel niet kunnen vinden, maar dat ga ik later weer proberen. De klus is geklaard, proficiat!

 18. Sacha schreef:

  Dag Tiny,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog! Ik vond het leuk ook jouw verhaal te lezen. Wat heb jij af moeten zien met je kuiten! Top gedaan hoor 🙂
  Groeten,
  Sacha

 19. Léonie schreef:

  GE-FE-LI-CI-TEEEEEEEERD!!! Wat goed dat je hem hebt uitgelopen!!! En dan nu even heerlijk rust. Ik ga je zien (en vooral horen) in Eindhoven!

 20. Claudia schreef:

  Wat een monstertocht. En je hebt m uitgelopen, deze gaat de boeken in als heel heftig!! Supergelopen!! is er eentje om nog vaak aan terug te denken ‘weet je nog in 2009 de Zeelandmarathon…………en dan komt alles weer boven’.

 21. John schreef:

  Je hebt echt af moeten zien. Die kramp, oef dat is bekend. Toch op karakter uitgelopen. Proficiat! Vandaag lekker loslopen 🙂

 22. Ton schreef:

  Kanjer !!!! Fantastisch gedaan. Misschien wel je mooiste ???? Je hebt gelijk… niets zo lekker als diep gaan en alles trotseren

 23. Ron schreef:

  Dat is een heftige geweest maatje! Man man, zie het zo voor me. Gebukt tegen die wind in en een snelheid die verder in kakt. Respect Tiny, mega prestatie!

 24. marie jose schreef:

  erg goed gedaan hoor met dat stormachtige weer en de niet meewerkende kuiten………
  nu gewoon ff bijkomen en dan maar weer verder..

 25. maria schreef:

  Hoi Tiny,
  van harte gefeliciteerd met het uitlopen van je marathon. Volgens mij een marathon om niet gauw te vergeten!.
  Wil heel graag donderdagochtend onder het genot van een kopje koffie het hele verhaal horen. (ik denk dat je nog niet met ons mee gaat, of wel??)
  groetjes Maria

 26. GertN schreef:

  Het was zwaaaaaaaaarrrrr begrijp ik! Fantastisch gedaan Tiny!

 27. jan schreef:

  Wat een omstandigheden en wat een prestatie weer, Tiny.
  Duidelijk een gevalletje van Luctor et emergo!

 28. Andrea schreef:

  Ik heb aan jullie gedacht toen ik zaterdag op de baan aan het hollen was. Man, wat een weer!! Gelukkig maakt de gezelligheid, een warme douche en een goede maaltijd weer veel goed! Sterkte met de spierpijn!

 29. Rik schreef:

  Goede afsluiter.. Ik kijk er ook met veel genoegen op terug van dit geweldige weekend!!

 30. Jacqueline schreef:

  Knap dat je hem hebt uitgelopen met je verkrampte kuiten.
  Het was top in Zeeland. Heerlijk om met de andere webloggers naar de marathon toe te leven en erna onze verhalen aan elkaar kwijt te kunnen.

 31. natalie schreef:

  wat een marathon was me dat Tiny…en je hebt hem maar mooi tot een goed einde gebracht hé…proficiat hoor.

 32. Bjorn Paree schreef:

  Van Harte met deze geweldige prestatie !! Dat jij als de overwoestbare en altijd goedlopende weblogger “Even op een drafje dan weer even wandelen” schrijft zegt genoeg. Geniet nog heeeeeel lang na !!! Tot volgende week in EHV.

 33. RunningRonald schreef:

  -stilte- … wow, wat een verslag Tiny. Verder dan ver staat er op het standbeeld zie ik.. maar dit was heftig tot de macht 10. Jullie zijn met recht mega-bikkels!! Kan mij voorstellen dat je dit niet zo snel zult vergeten. Dikke proficiat !!

 34. wim schreef:

  Zo te zien was het echt leiden dit keer om het tot een goed einde te brengen.

 35. Peter schreef:

  klinkt ongelooflijk hard wat je hebt doorstaan, ik kan me voorstellen dat je blij was dat je streep zag…

 36. Rinus schreef:

  Zelden zoiets als dit meegemaakt en wat een marathon zeg..
  Nog nooit zoveel wind meegemaakt tijdens het hardloepn en dan helemaal niet langs het strand en dijken en trappen, ..
  Het was echt top zo met elkaar en voor herhaling vatbaar.
  Natuurlijk ook gefeliciteerd en een super tijd.
  Groet Rinus.

 37. Wendy schreef:

  Weeral een prestatie om in te lijsten!!!!

 38. Tinne schreef:

  PETJE AF!!!!
  Knap Tien, het is je gelukt!!!
  Lopen met natte voeten??? Geen blaren?

 39. hans schreef:

  het was een gedenkwaardige race. lekker windje ;). ik hoop dat het goed gaat met je rug en kuit. Leuk dat ik Sjan heb ontmoet

 40. Katrien schreef:

  Prachtig verslag ! trots ? meer dan trots mag je zijn echt Tiny we zijn fier op je !

 41. Martin schreef:

  Deze ga je niet snel vergeten! Zeeland deed zijn naam eer als “Mooiste en zwaarste”. Knap uitgelopen: Gefeliciteerd!

 42. John schreef:

  Een mooi verslag, Tiny. Ik denk dat je deze tocht nooit mee gaat vergeten. Trots is nog zwak uitgedrukt, het was een bovenmenselijke prestatie wat jullie daar gedaan hebben.

 43. Koen martens schreef:

  En zo zie je maar goed je je ook hebt voorbereid, hier is geen training tegen opgewassen.
  Nu goed herstellen want ik wil je hier zeker zien lopen de 31e oktober.

 44. Yolanda schreef:

  Hoi Tiny. Gisteren aan je lopen denken. Door de wind, die in onze polder ook vrij stevig was, wel het idee dat het zwaar zou zijn, maar zo zwaar. Succes met herstel en fijn dat je rug in ieder geval goed gebleven is.

 45. JeeWee schreef:

  Allemachtig wat een ongelooflijk heldenepos is die marathon geweest. Ruim 400 uitvallers. En jij/jullie hebben het allemaal gewoon gehaald.
  Kanjers. Geniet van het euforische gevoel dat je ondanks je kuiten het gewoon gehaald hebt!!

 46. Pim schreef:

  Door al die verhalen ben ik er zo toch een heel klein beetje bij geweest… Super gedaan Tiny en geniet nog lang na van dit historische weekendje.

 47. Petra schreef:

  Tiny, je bent een topper! Machtig mooi gedaan van je! Fijn om jou en Sjan weer gezien te hebben.

 48. M@urice schreef:

  Tiny en Sjan, ik heb enorm genoten van het hele weekend!! En we mogen inderdaad trots op onszelf zijn!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.