Be More Ultra Tour.

Geplaatst: 26/02/2010 in sport

Een mooie droom die werkelijkheid aan het worden is,


Een jonge Nederlandse ultraloopster vatte het plan op om in 5 dagen 250 km door Nederland te lopen. Ze wilde dat niet zo maar. Haar vriendin werkt in Zuid-Afrika in een onderwijs en opvangproject voor kinderen. En dat project beoogd zij te ondersteunen.

dit logo zal bekendheid krijgen

Het begon met de vraag op Twitter of er mensen in ons land waren die haar onderweg een slaapplaats konden aanbieden. Simpeler kan een vraag niet zijn. Het duurde dan ook zeker niet lang of ze had meer slaapplekken dan kilometers die ze zou lopen. Maar ook duurde het niet lang of er waren ook mensen die eigenlijk wel wilde meelopen die 5 dagen.
Vervolgens is het balletje gaan rollen en zijn er 5 prachtige routes van 50 km te lopen.  Het hardloopproject start op 24 maart met een toer in IJselmuiden. Vervolgens op 25 maart een avond etappe in Beverwijk. Bij deze etappe is een prijs te winnen voor de meest mooi verlichte loper.
Vrijdag vertrekt de loperskaravaan vanuit Apeldoorn. De organisatie van de Apeldoornse Hardloopvierdaagse staat garant voor een prachtig parcours.
Vanuit Apeldoorn is het maar een kleine verplaatsing om op zaterdag een rondje Uden te maken. Hier wordt gestart op de nog bijna nieuwe Mondo atletiekbaan van De Keien Atletiek. En dan de laatste etappe dat moet de klap op de vuurpijl worden. Niet zo zeer de start in Alphen a/d Rijn maar in bijzondere mate de finish. De laatste dag is de eindstreep op de atletiekbaan van Hilversum .  Het Europees Centrum van Nike is hier gevestigd. Een grandioos eindfeest wordt hier aangeboden voor alle lopers en voor allen die 20 € willen betalen voor dit feest.

Zou je zin hebben om mee te doen? Nou ja dat kan en je hoeft er nog niet eens 50 km voor te lopen. Op iedere etappe is er namelijk op 15  en op30 km een wisselpunt. Je kan er beginnen je kan er ook stoppen. Om het geheel nog wat laagdrempeliger te krijgen is er op zaterdag de mogelijkheid om op ieder 10 km in-of uit te stappen. Bij uitstek geschikt voor een team van 5 personen. Inschrijven kan tot 14 maart.

reacties
  1. […] geboren door een ultraloopster wat even verderop een fantastisch vervolg kreeg in de ultraloop de Be More Ultra Tour. Tot op de dag van vandaag erg goeie herinneringen aan dit schitterende loopevenement. En ik denk […]

  2. […] zijn er een aantal mensen mee in de organisatie hiervan ingestapt en het werd de “Be More Ultra Tour”. Wat een gaaf evenement werd dit toch. Niet alleen in de voorbereiding maar zeker in de uitvoering […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.