Be More Ultra Tour dag 4.

Geplaatst: 29/03/2010 in sport

Maandagmiddag,

Be_more04
Zo…nu maar eens even de tijd nemen om een verslagje te schrijven. Met dit verslagje wil ik me beperken tot de etappe in Uden. Weliswaar horen alle dagen aan elkaar te worden geregen maar daar zal ook door anderen wel over geschreven worden.
Op vrijdagavond na de overnachting bij Petra in Driebergen en het rondje in Apeldoorn komen Richard en ik in Uden aan.Koekjes
De lucht van versgebakken pannenkoeken meteen opsnuivend. Even naderhand komt ook de rest binnenvallen. Een ogenblik later ligt alles vol met tassen,slaapzakken en matjes.Laptopsjpg
Meteen vliegen ook de laptops uit de tas. "Tiny wat is het wachtwoord van je netwerk?" Kan het bijna net zo goed hier noteren iedereen weet het nu toch al bijna. De buitenwereld dient toch te weten waar we uithangen of liever nog hoe we uithangen.
Mijn bewondering voor mijn Sjan is groot. Hoe groot zijn de stapels? 75-80?
Ook soep en een toetje! Respect. Hier zadel ik ze toch mee op!
Dan begint de zaterdagochtend. Ontbijt om 7.00 u. want er zal toch energie in moeten voor een toertje van 50 km. Een uur naderhand staat Marley onze masseuse met het zweet op haar voorhoofd nog even wat knoopjes weg te werken.
Zelf sta ik enorm in dubio, ben ik nou medeorganisator of ben ik een toekomstig ultraloper die zich moet voorbereiden voor 50 km? Ik kom daar niet uit. De middenweg dan maar. Over hoe het bij De Keien gaat lopen met de zaken waar ik me normaal mee bemoei daar maak ik me helemaal niet bezorgd over dat is geregeld en in handen van competente mensen.
Ontvangst lopers in het krachthonk omdat onze kantine tjokvol zit. Het gaat tegen 10.30 u lopen de start dan.Galm
Mijn praatje door de microfoon is niet te verstaan het galmt als de pest. Waarschijnlijk heb ik het niet goed afgesteld. Dan op eigen kracht en volume dat zal straks ook moeten. Mooi op tijd weg. Wat een vertrek die eerste km. Uitgezwaaid en geklapt door bijna 200 recreanten en starters. Ik weet nu ongeveer hoe een hond met 7 lullen zich moet voelen.
De eerste km’s gaan iets te voortvarend. Maak me daar niet druk om dat komt wel goed. Het enige waar ik op moet letten is om niet al teveel van achter naar voor of andersom te doen. Het is voor mij tenslotte ook de volle afstand.
Na 10 km het eerste wisselpunt voor de estafetteploegen. Lekker druk dat voelt goed. Meteen is er ook de zon. Natte hoek? Doen? Niet doen? Toch doen! Geen spijt. Een weitje door, waarschijnlijk de eerste keer dat Ingrid mij vervloekt. Zal wel niet de laatste keer zijn vandaag. Herbalife
In de verte zien we daar de tent van Herbalife al, het 15 km wisselpunt. Niet veel later ook te horen.
Wat een moment om er zo naar toe te lopen.
Laatste hindernis, een hekje, je kan er omheen maar ook er overheen.
Dan is er drama. Ik sta op een afstandje en moet even de boel de boel laten ik weet er gebeurt. Dju… hoe dubbel toch. Het wisselpunt gezellig, van alles in huis van koek tot taart van drinken tot soep en toch….!
Bedaf2
Lang kunnen we er niet over nadenken er staat nog wat doen. Bij Poeskespad gaan we Bedaf op. Nu gaat het andere koek worden. Ingrid gaat mij hier het graf in prijzen. Achteraf bezien had daar over moeten nadenken. Ik hou van dit soort werk. Léonie een stuk minder. Als blikken konden doden! Even een niet geplande stop om de fietsers te laten inhalen. Zo nu op naar de vijver De Meuwel, op naar 20 km. En wat denk je? Een karper op de kant. Nee zwemmen zal die niet veel meer doen. De wissel hier ook best goed bezet ze laten zich horen. Leuk om estafette teams in de groep te hebben. Wildviaduct, Baarle Warschau, Blokhut, Roestbak. Op dit stuk sterf ik nog maar eens door de blik van onze bikkel. Als ik die nog ooit wil verslaan dan zal  het op dit soort terrein moeten liggen. Het lopen gaat me voortreffelijk af geen centje pijn. De Maashorst op. Bosbouwers hebben verdorie het pad volledig gemold. Tractorsporen hartstikke diep en ongelijk. Het zicht op 30 km met nog ruim 2 km te gaan maakt veel goed. Het tempo gaat omhoog. Sjan en Jeroen zien Richie sneuvelen. Dat is het volgende drama vandaag. Wat een karakter heeft die man. Bewondering!
Verzorging
Een kwartiertje lang de rust erop. Eten,drinken, nu merk ik, als loper, pas hoe belangrijk de verzorging is. En het klinkt zo gewoon: "de verzorging"!
Op naar het het 40 km punt. Bezoekerscentrum, Slingerpad. Een omhoog zittende wortel wordt bijna fataal voor Johannes. Hij gaat plat. Kramp!  Ja … in beide benen. Kan toch verder. Kort stopje bij Naat Piek. De vertimmerde Nike’s van Martine zijn nog te krap dan maar een stuk van eigen vlees eraf. Het is of het een of het ander. Kinderkoppen. De naam Parijs-Roubaix valt hier op dit stukje meerdere keren. Bij de enige verkeerslichten in het parcours oversteken en het 40 km punt is daar. Weer zien we de supporters van de teams. Heel apart. De geluidswal op. Even later weet ik dat mijn langste afstand ooit gelopen naar aan flarden gaat. Dit gaat niet meer mis. Het voelt nog zo goed. Ruud, mijn jongste zoon, gaat iets minder florissant. "Pa" ,zei hij, "ik ben helemaal verrot!". Hij loopt wel door!! Jeroen, mijn oudste, na de training die hij vanmorgen deed, loopt 20 km mee. Sjan en Arlette, de vriendin van Ruud, volgen ons met de fiets. Een familiefeestje? Even later de molen in beeld en natuurlijk heb ik de route langs mijn huis laten lopen.
Finishjpg
De laatste paar km zijn voor mezelf als een feestje. Het gaat zo gemakkelijk. Vijver, Kappeletje, hoek om Boekelsedijk en wat er me dan gebeurt. Een fantastisch grote groep staat ons op te wachten met geschreeuw en gefluit. Niet alleen kippenvel! Een bikkel van 29 loopt naast me en troost me. De baan op en dan de finish. Iets meer dan 50 km. De klok stil op 5:00’44". Felicitaties van en voor iedereen. Na de douche nog even een afzakkertje in onze kantine voordat we richting Alphen a/d Rijn vertrekken. Wat een dag. Zijn de foto’s niet het schoolvoorbeeld van een stel contente mannen? Ik denk van wel!!
Content1
Content2
Content

Advertentie
reacties
 1. […] 2010 raakte ik betrokken bij de organisatie van de Be More Ultratour. Een aanvankelijk initiatief van ultraloopster Leonie van de Haak. Uiteindelijk werd het een tour […]

 2. […] op 10-15-20-30 en 40 km. We hebben deze dag steeds gelopen met een groep van minstens 25-30 lopers. Hier was het verslag. Ik moest zelf wel mee of ik wilde of niet want ik alleen kende de route. En bij […]

 3. […] net zo goed als bij de Be More Ultra Tour ben je er nooit zeker van. Was het toen dat ik gewoon die 50 km mee moest want niemand anders kende […]

 4. […] werd dit toch. Niet alleen in de voorbereiding maar zeker in de uitvoering een enorm succes. Bij de 4de etappe in het Udense werd ik ook zo maar ineens ultraloper. Tot op de dag van vandaag geloof ik echt niet ooit een […]

 5. […] Een paar jaar geleden liep ik hier in Uden met een groot aantal mensen samen een 50 km. De Be More Ultra Tour. Nog altijd een van mijn beste loopmomenten en […]

 6. […] ligt er wel eentje bij dat mijn duidelijke voorkeur heeft. Niet alleen een prima shirt maar ook het bijzondere avontuur dat er aan kleeft. Ik denk dat iedereen zo wel zijn favoriete shirt […]

 7. Ronald schreef:

  wat een superdag was het daar bij jou en wat een lopers. We kijken toch terug op een ongelooflijk evenement en dat jij daar 5 dagen bij mocht en kon zijn.. helemaal top!!!

 8. Ruthje schreef:

  oh wat een leuk verslag Tiny! Ondanks het afzien hier en daar heb je duidelijk ook genoten.
  Die pannekoeken had ik ook wel willen binnensmikkelen trouwens en blij dat ik me moeilijk kan inbeelden hoe een hond met 7 lullen eruitziet 😉 (grappige uitdrukking).
  Proficiat met je prestatie!!

 9. Petra schreef:

  Alle verhalen brengen zoveel mooie momenten naar boven. Ik heb jouw verhaal al diverse malen gelezen, geweldig. Hoe jij daar liep te glunderen, samen met je jongens, Sjan op de fiets, dan gaat het bijna vanzelf. 50km Tiny, ik doe het je nooit na. Super!!

 10. Sander schreef:

  Hoi Tiny,
  Heb uit het mooie boeiende verslag kunnen opmaken dat de spreekwoorden: mooi weer en verse VIS moet je nemen als het er is en zich als een VIS in het water voelen duidelijk toepasbaar zijn!
  Met grote waardering voor u en de medelopers en uiteraard de mensen die zich op een andere wijze hebben ingezet!

 11. koen martens schreef:

  Heb heb super genoten van je verslag Tiny, wanneer ga je dit weer doen ? 🙂

 12. Patricia schreef:

  Mooi verslag Tiny, alsof ik erbij was. Nogmaals gefeliciteerd met je ultra-debuut!

 13. Claudia schreef:

  Wat een schitterend verslag van een geweldige dag. Leuk om donderdag al te kletsen over ‘jou’ etappe, was erg leuk om samen te lopen en dan zondag jou belevenissen te horen (en te zien). Geweldig hoeveel lopers er waren bij jou.

 14. Kees schreef:

  Geweldig stuk Tiny… bij de tweede editie van de Be More Ultra Tour zal ik zeker aanwezig zijn…

 15. ruud schreef:

  Tiny, nogmaals gefeliciteert met je 1e ultra! Het was een superweek en ik vond het leuk jou (en ook je Sjan in Hilversum) even te ontmoeten. Bewondering ook voor wat jij de afgelopen week allemaal hebt gedaan en dan het resultaat he voor het goede doel, geweldig he.
  Ik hoop trouwens een volgende gelegenheid eens wel in jouw omgeving te kunnen lopen, groet, Ruud

 16. ton schreef:

  …..en het is precies wat je schrijft, verzorging het klinkt zo gewoon maar heel belangrijk, goed gedaan !

 17. natalie schreef:

  Wat een prestatie Tiny…knap hoor. Proficiat.

 18. Danniëlle schreef:

  Proficiat met je debuut als ultraloper!

 19. martine schreef:

  het is een onwaarschijnlijke week geweest. Dit hadden we niet kunnen dromen in onze stoutste dromen.
  Een dreamteam waar jij er 1 van was!

 20. John schreef:

  Mooi geschreven. Je bent echt onnavolgbaar. De organisatie was helemaal top zo her en der gelezen, de route pittig, maar mooi.
  Geweldig om deel van zo’n actie uit te mogen maken.

 21. Rinus schreef:

  Voor mij ben je speciaal en zeker hoe je nu zo even een marathon ging rennen!.
  Je energie en kracht is groot en voor mij ben je zeker een topper…
  Rust lekker uit en laat het allemaal lekker bezinken..
  Groet Rinus.

 22. jacomijn schreef:

  Tiny, we hebben het er net nog over gehad, wat een mega evenement en het was voor mij geweldig om daar een heel klein steentje aan bijgedragen te hebben.je verslag geeft precies het gevoel wat ik die dag heb ervaren.

 23. jan schreef:

  Tiny, dat was genieten met een grote G. Klasse!

 24. Peter schreef:

  heel mooi verslag Tiny, net alsof je er zelf bij bent. Superervaring moet dit zijn, dit vergeet je nooit meer!

 25. Angeline schreef:

  Tiny!!!!!
  Man, wat was het allemaal mooi he?
  Als ik het over kon doen zou ik de héle etappe Uden lopen…
  (haha, geintje natuurlijk, hoewel….)
  het was allemaal fantastisch en wat zullen die kinderen ginds blij zijn!!!!
  Ik vond het enig om je éindelijk te ontmoeten! Ben je alweer n beetje op aarde geland, of is dat nog te vroeg?? Geniet gerust na van alles, ook hier geldt: neem je tijd!
  groet,
  Angeline.

 26. Marco schreef:

  Uden en omgeving is prachtig !
  Gastheer en gastvrouw zijn prachtig !
  Je prestatie is prachtig !

 27. hans schreef:

  het was een bijzonder evenement… ik heb genoten van jouw uitgezette loop… ik ben er content mee

 28. M@urice schreef:

  Ik maak een diepe buiging voor de hele Raijmakers family!

 29. Mo schreef:

  Jammer dat ik alleen hier in de buurt kon lopen. Maar ja het werk ging voor. Leuk je bij ons ontmoet te hebben.
  Groet Mo

 30. Jacq. schreef:

  Tiny .. het was weer fantatisch in Uden !!

 31. Hans schreef:

  Een heerlijk leesbaar verslag Tiny.
  En een prachtige tijd over dat zware parkoers.
  Je hebt een hele grote steen bijgedragen aan de BMUT.

 32. marina schreef:

  Mooi verslag Tiny. En de complimenten voor Sjan die voor de innerlijke mens zorgde. Het is zomaar je eerste ultraloop geworden. Proficiat!

 33. Kit schreef:

  Het was leuk om jullie zaterdag allemaal even te zien, kort maar krachtig! Super gedaan allemaal! Tiny voor jou meen ik helemaal mijn hoedje af, je eerste Ultra, gefeliciteerd (enne smaakt het naar meer?)

 34. Wendy schreef:

  Knap hoor Tiny!! Lees vol bewondering je blogje!

 35. Ron schreef:

  Hert was een enerverende dag met een uitstekende opkomst! Proficiat met je pracht prestatie, je 1ste ultraloop! ook Ruud uiteraard gefeliciteerd

 36. Mooi verslag Tiny. Je laat hierin duidelijk merken dat je genoten hebt. Niet alleen van je “eigen” etappe maar van alle vijf. Gefeliciteerd met je eerste Ultra. Diep respect.

 37. Yolanda schreef:

  Geweldig verslag. Ik lees het al, je hebt weer van A tot Z genoten!

 38. Tiny het was inderdaad een geweldig evenement, ik heb heel erg genoten van zowel het lopen maar ook zeker de dingen er om heen.
  Je had een heel mooie route uitgezet in een prachtig mooi gebied waar ik zeker nog een keer ga lopen

 39. Chris schreef:

  Kippenvel ! Tiny, wat een fantastische prestatie, zowel de mede-organisatie als de 50km. En zo beklijvend geschreven ! Respect, voor elk van jullie 🙂

 40. JeeWee schreef:

  Zeer bijzondere dag voor jullie allemaal.
  Inderdaad ook een familiefeestje.

 41. Raymond schreef:

  Mooi verslag! Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
  Vond het leuk je van de week een keer te hebben mogen ontmoeten.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.