Leuk toch!

Geplaatst: 09/12/2010 in Fotos, sport

Woensdagavond,

Baantje geveegd We weten nou ondertussen wel dat het aardig winter is. Nou ja winter wel maar om dat nou maar meteen aardig te noemen? Dat moet ik maar niet doen want ik vind dat helemaal niet aardig. Sterker nog ik heb er een grote hekel aan. Maar wat er wel leuk aan is? Hoe vaker ik schrijf over watjes en over bikkels hoe groter de opkomst is. Zo ook op woensdagavond. Nee… op de baan kunnen we niet terecht of je moet je nek willen breken dan wel. Dat wordt dus een alternatief programma. Romp Rompstabilisatie oefeningen doen we in de kleedkamer. Opgesplitst in een paar groepen lukt dat wel. En in het park zelf zijn een paar geasfalteerde wegen die sneeuwvrij en niet glad zijn. Tenminste zo was het in de middag. Het was schitterend weer om te lopen. Het vroor een paar graden maar er was nagenoeg geen wind en gaandeweg zie je steeds meer handschoenen uitgaan. Zelfs jasje gaan uit. Nu komen ze er zelf achter dat de thuisblijvers vanwege het weer altijd ongelijk hebben.

Donderdagmorgen,

Nog bijna groen Na wat telefoontjes en mailverkeer sta ik er vanmorgen alleen voor. Niet dat de afzeggingen ook maar iets met het weer te maken hebben. Niks van dat alles. Maar toch alleen. Ik heb het plan opgevat om de route van de weblogloop van 27 februari nog maar eens te lopen want het is geen garantie dat het op die dag ook mooi weer is. Een rustig begin ook wat de omstandigheden betreft. Ik kom Frans tegen. We lopen een stukje samen. Op de plekken waar de zon zich laat zien is het lekker. Dan wordt het donkerder. Frans zijn tijd zit er op. Dan alleen verder. De eerste bui dient zich aan. Wind en hagel. De hagel gaat over in sneeuw. Doet ook wat minder pijn aan je gezicht. Bordjes genoeg Daar in de verte een 5-tal reeën. Een baas kan roepen wat ie wil een hond die die beestjes ziet die luistert dus niet meer. Als hij terug is krijgt ie ongenadig op zijn falie.
De sneeuw wordt niet echt minder. Het pad overigens niet veel slechter begaanbaar. Misschien iets veradelijker omdat je niet ziet wat er onder zit of ligt. Een eenzame wandelaar die hoor je bijna denken "nog zo'n dwaas".
Bij het 15 km punt even stoppen voor een reepje en wat drinken. Ai… da's lastig mijn handen zijn aardig koud ondertussen. Meuwel Dan zijn die ritsdingen eigenlijk te klein. Na het heuvelrugje op Slabroek bij camping Baarle Warschau kom ik uit op de Maashorst. Meteen kom ik langs een kudde paarden. Slimme beesten eigenlijk. Ze staan heel kort, beschuttung zoekend, bij elkaar. Een foto? Ja ik wil wel maar mijn handen niet. Weet je nog? Kouwe jatten. Een eind verder zeker een 40-tal Schotse Hooglanders. Nog slimmer. Die zoeken beschutting in een houtwal. Er blijft een witte deken op hun rug liggen. Een bewijs van de hoge isolatiewaarde van hun pels. Ik moet er dwars doorheen het lijkt wel spitsroede lopen. Ze keuren me amper een blik waardig.
Mistig door de sneeuw Nog een 7-tal km's te gaan ben ik thuis. In dat laatste stuk zitten nog een paar mooie klimmetjes niet te lang maar wel steil. Stevig omhoog doen. Thuis ja… maar nog niet binnen. Er is niemand thuis. Ik heb wel een sleutel in het achterzakje van mijn tight maar die heb ik zo nog niet open. Uiteindelijk heb ik hem maar dan de kracht hebben om de deur van slot te draaien da's weer een ander verhaal. Nu een paar uur verder voel ik nog dat ze door en door koud zijn geweest. Op 1' na was ik 3 uur onderweg geweest voor 28-29 km.

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  brr, koud, koud. Bestel je voor de weblogloop wel mooi weer, graadje of 20 lijkt me wel aardig…

 2. johannesdeloper schreef:

  ’t wordt tijd voor dubbele handschoenen vrees ik Tiny.

 3. John schreef:

  Voor iemand die zo’n hekel heeft aan die sneeuw en kou ga je er goed tegenaan. Grappig, die hooglanders…die zullen het niet echt koud hebben.

 4. Bjorn Paree schreef:

  Hoe het schema er ook uitziet. Doe mij een groot plezier en laat mij ook genieten van die prachtige natuur rond Uden !
  Koude handen ? Vraag je vrouw maar eens om een echt dames-zalfje/creme. Smeer dat op je handen en daarover heen trek je handschoenen aan. Vaseline kan ook helpen maar gaat vaak aan de huid irriteren. Die zalfjes of creme’pjes doen dat niet.

 5. Rinus schreef:

  En dat met het koude weer, gelukkig is het al wat warmer geworden.
  Groet rinus.

 6. Claudia schreef:

  Wat een mooie tocht heb je er donderdag van gemaakt, wat had ik graag………..maar komt goed, dat parcour ligt er volgend jaar ook nog.
  Tot zondag.

 7. Jacqueline schreef:

  Tiny… wat maak je toch weer veel kilometers, het lijkt wel of je voor een marathon traint ??

 8. Jan schreef:

  Regen, hagel, sneeuw en kou… niets houd je tegen! Wat een doorzetter ben je. Bravo!

 9. koen Martens schreef:

  Een schande dat de hooglanders je geen blik gunnen.

 10. RunningHans schreef:

  wat bof jij toch met zo’n looptalent en zulk mooi loopgebied.

 11. John schreef:

  Een aardig stukje gelopen door weer en wind. Jammer dat je geen Garmin gebruikt en zo de route al een beetje met ons kon delen 😉
  Dan maar meelopen op 27 februari.

 12. kit schreef:

  Mooie afstand zeg! Onder die omstandigheden, zeker geen watje! Reeën gezien? Ben ik jaloers op, die zie ik nooit!

 13. Layla schreef:

  Het is altijd leuk in zo’n mooi landschap te lopen, maar het is jammer dat je handen altijd koud zijn!
  Mooie kilometers afgelegd.
  Succes verder met je trainingen!
  Groetjes Layla

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.