Lastig!

Geplaatst: 23/12/2010 in sport

Woensdagavond,

Fotopa Natuurlijk zijn de meeste niet blij met de sneeuw.
Het is gewoon lastig. Zeker voor de wat ouderen durven niet naar buiten om boodschappen te doen. Fietsers die niet durven. Gelukkig heb ik daar nog weinig last van. Boodschappen doe ik op de fiets. Ik vind het zelfs leuk om te fietsen op besneeuwde wegen. Olielamp Tenminste als het niet te druk is met auto's. Je zou maar een uitglijer maken op het moment dat er een auto aankomt. Die kan nooit meer op tijd stoppen.
Kijk toen mijn vader een jongeman was en helemaal achteraf woonde was het soms bittere noodzaak om de deur uit te gaan.
Er moest olie zijn om op te kunnen koken of om de lampen op te laten branden. Maar ze loste dat, getuige de foto, vaak heel creatief op. Nee… dan zijn onze probleempjes met de sneeuw maar heel gering.
Tja… en een training pakt wel eens anders uit dan dat de planning aangeeft. Wie ligt daar wakker van? Ik in ieder geval niet. We liepen toch nog een duurloopje van 8 km.

Donderdagmorgen,

Poeskespad Bij de krant uit de bus halen kwam ik er snel achter dat er weer 5 cm sneeuw was gevallen. Met mijn blote voeten in mijn slippers de stoep vegen was niet echt een succes. Dat moet volgende keer even wat anders. Op de fiets naar Harrie een vijftal km's. Nee… de weg is hier helemaal niet schoon. Het fietst wat zwaarder dan normaal. Het zal me ook worst wezen.
Met een drietal op pad. Meteen maar Poeskespad in en dan direct links de eerste bult op. Ga je nu iets teveel afzetten op je voorvoet dan kom je niet boven dan glij je weg. Maar wat een plaatje.
Bult op De hellingen besneeuwd. De takken van de dennen hangen helemaal door onder het gewicht van de sneeuw. Het loopt lastig, de ondergrond is ongelijk maar je ziet dat niet. Herhaaldelijk schuif je weg. Als hier je spieren niet meer alert reageren dan sla je geheid om.
Op karrensporen is het nog iets lastiger. Koud is het niet, je loopt je wel warm. Wat ik wel weet als je van plan was een duurloop 1 tempo te lopen zit je vlug op een iets hoger niveau. 
Na bijna 7 kwartier vallen we weer bij Harrie op de klep. Koffie en een koek dat laat zich goed smaken.
De laatste training voor de feestdagen. Wat ik doe met die dagen is nog niet helemaal helder. In ieder geval de DKL in Arnhem ligt er uit.
Hellingkje   Mistig Doorkijkje

reacties
 1. Jaco schreef:

  Mooie plaatjes zo in de sneeuw.Het geluid van de krakende sneeuw onder je schoenen…….magisch.Lekker door lopen en genieten maar,het gaat misschien niet altijd in het juiste tempo maar het is goed voor het hoofd!!

 2. RunningHans schreef:

  we moeten het ermee doen. Op je slippers… tenen bevroren ;-), Fijne kerstdagen toegewenst.

 3. patrick schreef:

  Prettige feestdagen en een sportief en gelukkig Nieuwjaar.
  Echt wel jaloers op de mooie witte ondergrond ….. hier in het Noorden wel “iets” minder.
  Gelukkig de komende dagen wederom in oa Limburg met genoeg sneeuw loopjes.

 4. ruud schreef:

  Tja, het levert mooie plaatjes op, veel genieten tijdens de trainingen in de verse sneeuw. Maar ook veel overlast als je moet reizen. En verder maar gewoon nemen zoals het komt; ’t is toch niet anders.
  Fijne kerst!

 5. Keesdeloper schreef:

  Alweer mooie plaatjes. Schitterende foto van je pa. En toen gingen ze ook gewoon op de fiets. Gokje: foto is 70-80 jaar oud?

 6. Marathonton schreef:

  Misschien zelf een kerstloop doen … Zo met die sneeuw is het toch lastig en als je niet uitkijkt lig je er langere tijd uit.

 7. Jacqueline schreef:

  Hier op Walcheren is er een mooi 8 km loopje over strand en onderlangs de duinen :-).

 8. Esther schreef:

  Ach, als het niet anders is, dan moeten we maar genieten van het lopen door de sneeuw en de mooie plaatjes die het oplevert.
  Jammer dat de DKL niet doorgaat, eens even denken wat een alternatief zou kunnen zijn.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.