Weer verder!

Geplaatst: 23/01/2011 in sport

zaterdagmorgen.

Even uitleggen Na een dagje extra rust, dus geen donderdagloopje, zaterdagochtend de baan training weer ter hand genomen. Voor mij geen intensieve training. Doodgewoon omdat ik het schema niet meeloop. Inlopen en de oefeningen vanzelfsprekend wel. Want als ze goed zijn voor de  aanwezigen dan zal het ook wel goed voor me zelf zijn. We hebben daar speciale matjes voor maar de kou trekt toch op. Komt nog bij dat de baan nog nat is.
Matjeskar We hebben eens een rol van dat materiaal gekocht. En vervolgens  in stukken gesneden van 40-60 cm. Ideaal om de rompstabilisatie oefeningen op de te doen. Niet al te lang want je wordt er niet heel erg warm van.
Het middenstuk van de training een piramideloop. 200-400-800-1000-800-400-200. Iedereen weet hoe snel op ieder afstandje gelopen dient te worden. Dan in 2 verschillende groepjes uitlopen. De snellere zouden anders te lang moeten wachten op de iets minder snelle.

Zondagochtend,

Modderig Bij het naar de plaats inlopen waar we vandaag onze training gaan uitvoeren merk je het al. Het bos is aardig nat. Een beetje uitkiezen welke paden je neemt anders hou je de voeten niet droog. Op het traject dat wij vandaag gebruiken om een estafette training op te doen hebben we er niet zo veel last van. De paden zijn breed genoeg om er omheen te kunnen. Het is niet echt een vierkant. Een lange zijde van 700 m dan 2 kanten van 300 m en nog een stuk van 400 m. We maken groepjes van 5 lopers. Zweverige mannen Op ieder wisselpunt gaat een loper van ieder groepje naar toe. Op het startpunt begint loper no:1 en stuurt dan loper 2 op weg. We gaan door totdat iedereen weer op dezelfde plek is toen we van start gingen. Je loopt uiteindelijk maar 1700 m op tempo. Niettemin aardig vermoeiend je benen lopen aardig vol ervan. 
Vorig jaar deden we deze training ook al eens en toen werd de bijgevoegde foto gemaakt. Ik blijf het een prachtige toevalstreffer vinden. Zelf stevig meegedaan en niks geen last gehad van mijn kuiten. Rust goed gedaan.

reacties
 1. Keesdeloper schreef:

  Ook hier worden al zoveel kilometers afgeraffeld. Lekker bezig!

 2. Koen Martens schreef:

  Zeer herkenbaar die bos loopjes met modder.
  Alleen de w.up met een matje gelukkig niet 🙂

 3. Fred schreef:

  Pittige trainingen lijkt mij zo, maar als vanouds in een mooie omgeving afgewerkt.

 4. johannesdeloper schreef:

  Goed dat de rust weer voor herstel gezorgd heeft!Rust is ook training!

 5. Bjorn Paree schreef:

  Heb de laatste dagen geen regen gezien maar wel heel veel miezer ! Het hield maar niet op en ik heb vandaag ervaren dat je na ruim 100min er toch echt heel nat van wordt. In de bossen lijkt het me helemaal nat al kan je daar weer onder de bomen lopen.

 6. cremke schreef:

  Versta die training niet 700+700+400+400+300 en ik kom veel meer uit. Maar soit. Die foto’s van Olne bewijzen hoe lastig ik het had, want herken er veel NIET van. En 27/2, is nu echt eens een loopke waar ik naar uitkijk. Rustige lopen zonder stress en tijdsdruk en temidden van de natuur. Daar ga ik steeds meer op focussen

 7. kit schreef:

  Weer mooie trainingen Tiny! Kan me zo voorstellen dat naast de baan staan, als je net wel mee hebt ingelopen, de kou optrekt… zeker zo ’s avonds. Nog een weekje en dan mag ik het op woensdagavond ook weer gaan ervaren…!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.