Prima loopweertje!

Geplaatst: 30/01/2011 in sport

Zaterdagmorgen,

Rond de vijver Stervenskoud ja…dat wel. Het lijkt er altijd wel op of de wind "dikker" is. Het oogt alsof het niet waait en moet je er tegenin dan voel je hoe die tegenwerkt. Het is voor mij niet zo'n verrassing dat de baan helemaal wit bevroren en behoorlijk glad is. Nu is dat overdag niet zo'n ramp. Ons park bij de baan is ruim en groot genoeg om er een prachtige training van te maken. Als dan het zonnetje er bij komt dan zijn de omstandigheden perfect om te lopen. Omstandigheden perfect Na de gewone inleidende beschietingen de kern van de training rond de vijver. Het rondje is precies 600 m en pak je nog een lange kant er bij dan is de lengte 800 m. En laat dat nou op het schema staan. 600-800 en dat 3 keer herhalen met 1' rust en een serie pauze van 2'. Na de training was er koffie en vlaai. Dat ging er overigens in als koek. Net als de shirts overigens. In de loop van de jaren nog al wat shirts overgehouden van allerlei evenementen. Iedereen die wilde mocht uitzoeken wat die wilde hebben. Ze waren gratis op een donatie na voor ons Roparun team RTZN.

Zondagmorgen,

Klimmetje Net zulk mooi loopweer dan gisteren. Het enige dat er vandaag aan ontbreekt is het zonnetje. Maar ja ook zonder dat de zon uitbundig schijnt kun je lopen. We gebruiken het eerste half uur om in te lopen en wat oefeningen te doen. Ik gebruik daar pittig klimmetje voor. Hupjes, spreid-sluit sprongetjes, hinkjes. Steeds met de nadruk op korte bewegingen en rechtop. In het middelste gedeelte van de training vandaag een rondje van 500 m met aardig wat hoogteverschil er in. Korte venijnige klimmetjes maar ook vals naar boven. De opdracht vandaag om ieder oneven rondje op een stevig tempo te lopen en de even rondjes rustig. Ik zelf ging op tempo rond in net aan 2'.
Paartje Dan keerde ik om en liep mijn rust rondje tegengesteld aan de anderen. Kon ik zien hoe er de vlag bij iedereen bij hing. Sommige gezichten spraken boekdelen. Shit… wat is een half uur dan lang. Maar goed zeg niet dat ik niet gewaarschuwd had. Ik  noemde het een "zelfmoord rondje". Loop je de eerste te snel dan is je kostje gekocht. Na de thee gaan er naar huis die vandaag nog "bank zaken" regelen.

reacties
 1. cremke schreef:

  Was idd koud op zat en zondag, maar telkens leuk lopen. En op 27/2 ook zelfmoord rondjes?

 2. RunningHans schreef:

  Zaterdag vond ik het heerlijk buiten in het zonnetje. leuk bedacht.. een zelfmoordrondje.

 3. Chris schreef:

  we worden de laatste dagen redelijk verwend qua weer. En die kou, tja, al lopend voel je die na enkele kilometers niet meer he 😉
  Laat ons hopen dat we voor de rest van het voorjaar gespaard blijven van winterprikken 🙂

 4. Koen Martens schreef:

  Voor het shirt van de Zeeuwse kust marathon 2009 hebben ze zeker in de rij gestaan.

 5. johannesdeloper schreef:

  Mooie actie van die shirtjes, lopers blij met mooi shirt, RTZN blij met sponsorgeld, Sjan blij met ruimte in de kast en vooral natuurlijk de kankerpatient die met een noodzakelijk therapie wordt gehopen door jullie steun!

 6. Bjorn Paree schreef:

  Zelfmoordrondje… ik kan niet wachten om die eind februari ook eens te lopen 😉

 7. Rinus schreef:

  Dat uitbanken is een mooie hobby maar niet voor te lang.
  Mooi weekend zo weer.

 8. kit schreef:

  Je weet het inmiddels hé? De intervallen gaan mij niet gemakkelijk af en inderdaad heb je waarschijnlijk gelijk.. als je al te hard begint is de rest ook naar de knoppen. Gelukkig vandaag nieuwe kansen, jammer van het zonnetje maar voor de rest prima loopweer!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.