Weekendje Schoorl!

Geplaatst: 14/02/2011 in sport

Zaterdagmiddag,

Even uitleggen Na in de drukke morgen, er was een baantraining te doen en de voorbereidingen voor de presentatie van het boek van Tonnie Dirks, te hebben begeleid kon in de middag afgereisd worden naar Schoorl. Op dit soort evennementen daar kijk ik altijd wel naar uit. Onderweg nog even Johan oppikken en mijn navigatie stuurt me via allerlei binnenpaadjes naar ons huisje.
Getver… de… getver geen filterzakjes om koffie te maken dat wordt mijn dood denk ik. De fiets op en ook zoek naar Miranda Boonstra. Ik heb een aantal boeken van Dirks bij me die ze moet hebben. Het is verder dan ik dacht zeiknat van dat tochtje maar wel koffie en filterzakjes gescoord!! Weekend gered.

Even later iedereen druk in de weer om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Het zit mooi vol. Altijd geweldig om te kletsen met lopers en loopsters. Ik heb in ieder geval genoten van deze avond.

Zondagmorgen,

Zonnebloem Wedstrijddag. Altijd een eeuwig de discussie wat zal ik aan doen? Waar loop ik in? Lang? Kort? Ik dub daar nooit lang over ik  kijk en voel even buiten en neem een besluit en daar blijf ik dan ook bij. Soms krijg ik spijt in de meest gevallen niet. Zekerheid is in deze ook maar alles. Je kan je over alles en iedereen wel druk maken.

Vanaf ons huisje naar de start is wel een behoorlijk eind . Nu met er naar toe gaan valt het  nog wel mee maar straks moet ik ook nog terug. Het is een kwestie van wat tijd en ik ben iedereen al kwijt. Ik zie toch nog kans om net op tijd in mijn startvak te komen.
Ben er nog geen minuutje binnen en het startschot valt. Mijn bedoeling is om 5’/km te lopen. Kan redelijk wegkomen.Ik loop er zelfs iets onder en kom op 5 door in 24’35”. Tevreden. Wat mij in de loop van de wedstrijd opvalt dat de eerste km na ieder 5 km punt voor mij de langzaamste is. Km te lang of ik te langzaam? Volgende 5 km in 24’32”. Op naar 15! Ik kom door in 24’34”. Kijk hier kan ik nou blij om worden zo strak één tempo. De helft al gehad. Op 20 km 24’36”. De laatste 10 km dan. Ik begin onderhand wel te voelen dat ik wat gedaan heb. De stukjes naar boven beginnen wat lastiger te gaan. Ik weet ook dat er nog een paar naar beneden gaan. Kan ik het verlies van naar boven compenseren met het tempo naar beneden? De ervaring leert dat dat waarschijnlijk niet gaat lukken. Op 25 km in 24’43”. Je voelt gewoon dat het hier begint. Op naar de finish. Van km 25 naar 28 loopt het geleidelijk aan iets naar boven. De laatste 2 km gaat het wel weer. Het blokje van deze 5 km in 25’05” gelopen. Een tijd van 2:28’05”. Vlug maar de tent in en iets warms aan want nu na de finish is het maar koud.
Uitlopend en wandelend terug naar ons huisje. Iets eten en een lekker warme douche daar verlang ik naar.
Langzamerhand wordt er opgeruimd om naar huis te gaan. Voor mij nog bijna 2 uur rijden. Als ik eenmaal thuis ben heb ik wel zin in een patatje en onderwijl ik in de snackbar sta een sms-je: “Proficiat met je podiumplaats”! Huh…? Blijk ik in de AOW categorie als 2de geeindigd te zijn. Een bijzonder geslaagd weekend!

reacties
 1. Broeder Ronald schreef:

  mooie site Tiny! Net zo mooi als je resultaat in Schoorl! Gefeliciteerd met je 2e plek!

 2. Keesdeloper schreef:

  Mooi stral gelopen Tiny. Proficiat met je 2e plaats. En mooi, je nieuwe site, ziet er strak uit en is snel.

 3. kit schreef:

  *plaag* amper een maand toegelaten tot de leeftijdscategorie 65+ en nu alle prijzen weg gaan kapen in die categorie zeker?
  Daar kun je hartstikke trots op zijn! Zo super strak en vlak gelopen, wow!

 4. Rinus schreef:

  WOW, gefeliciteerd en een mooie tijd en plaats.
  Het was fijn om je te zien en te spreken en geniet na.

 5. cremke schreef:

  30s verval op 5km is echt niet veel hè. Hopelijk kunnen we u de 27° nog volgen in de laatste 5.

 6. mauricekohlen schreef:

  Nou Tiny, dat is behoorlijk strak gelopen, dat zijn toch de mooiste wedstrijden als je zo vlak kunt lopen. was nog mooier geweest als die laatste 5 net iets sneller waren maar ik begrijp uit je verhaal dat dat ook een van de moeilijkere stukken was.

 7. Andrea schreef:

  Hee Tinie, was goed je weer gezien en gesproken te hebben!! Gefeliciteerd met je mooie 2e plek!!

 8. Daniël schreef:

  Haha zelfs na de finish nog te snel. Jammer dat je de huldiging gemist hebt, maar alsnog van harte met een mooie podiumplek.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.