Beginnen?

Geplaatst: 24/02/2011 in sport

Donderdagmorgen,

Dit kan het begin zijn!

Beginnen? Ja.. beginnen met hardlopen! Waarom zou je dat willen doen? Daar wordt je toch hartstikke moe van van dat gehol, het leidt ook nog eens tot niks en het kost zo veel tijd.

Veel vooroordelen over hardlopen. Er was een tijd dat ik daar tegen in ging en koste wat koste probeerde uit te leggen wat het mij heeft gebracht en nog iedere dag brengt. In tegenstelling tot de titel ben ik daarmee gestopt. Het heeft een tijdje geduurd voor ik er achter was dat me dat eigenlijk nog meer energie kostte dan het hardlopen zelf. Het enige wat ik er nu nog tegen in breng is de opmerking: “probeer het dan eens 6 weken lang bij een Start to Run sessie”. De meeste zie je er niet! Gelukkig eigenlijk ook maar anders kreeg ik veel te veel werk.

Het sneeuwde stevig tijdens de training!

Nee…dan was het gisterenavond wel anders. Deze lopers hoef je niet meer te vertellen wat het hun brengt. Die zijn daar inmiddels wel achter en maken hun meters van plezier wel. Ondanks dat het verschrikkelijk koud was en sneeuwde was het er druk. En vroeg je na afloop hoe het was? Bijna unaniem: “heerlijk gelopen”

Gelukkig hoeven we er niet doorheen. We gaan er langsaf!

En vanmorgen mocht ik zelf weer aan de bak. Want ik kan dan wel trainingen verzorgen maar ik moet nog wel een beetje meekunnen. Liever niet vanaf de zijlijn. Midden er tussen dat is de plaats die ik ambieer. Dat betekent ook gewoon mijn meters maken. Heerlijk met een paar gelijkgestemden op weg. Vandaag met zijn tweeën, Harrie en ik. Een gedeelte lopen van de weblogloop van zondag. Een stukje achtertuin van Harrie. We liepen net iets onder 6’/km maar met wat boomstammen van het parcours afhalen en wat kletsen met een trainingsgroepje dat we onderweg passeerden waren we net met 1:30’weer thuis. Hoeft vandaag niet langer. Ik mag vanavond nog eens aan de bak. Een trainer heeft een “snipperdag” en ik neem zijn groepje over. Zo blijf ik ook op de hoogte van de samenstelling van de andere recreantgroepen. Waren er in 2004 ongeveer 75 recreanten nu nagenoeg 400. De meeste ken ik wel. En eerlijk is eerlijk dat zou ik zo willen houden…. voorlopig!

reacties
 1. RunningHans schreef:

  ik kan jouw woorden vast nog wel eens gebruiken…. #pratentegendovemansoren. Succes en plezier voor zondag

 2. Keesdeloper schreef:

  Ik ben al begonnen… 😉

 3. kaat schreef:

  Ik zou het een paar jaar geleden ook niet gesnapt hebben maar anderzijds, er zijn hopen dingen die ik van anderen niet snap evenals zij van mij niet. Who cares ? Ieder diertje zijn pleziertje zeggen ze hier !

 4. Esther schreef:

  Een niet-loper overtuigen hoe fijn het is om wel te lopen is bijna niet mogelijk. En hoe vaak ik al niet stom ben aangekeken als ik zeg hoe lekker het is om in een regenbui te lopen….
  Nou ja, zo lang wij maar gewoon door kunnen gaan maakt het ook niet uit, anders zou het toch te druk op de weg en in het bos worden 🙂

 5. jan schreef:

  Twijfel over wat je doet hoor je nooit van medelopers, alleen van de bankhangers die het gisteravond niet hebben kunnen opbrengen hun neus buiten de deur te steken.

 6. kit schreef:

  Grappig en herkenbaar! Schrijf net op twitter: Vanmiddag les 5 van Start-to-run met zoon én het eerste motivatiehobbeltje…
  Het is nog zo moeilijk om die motivatie vanuit jezelf te vinden, als lopen nog moeten is! Ben benieuwd hoe de reactie naderhand is, want die is meestal een stuk positiever! En de eerste verbeteringen zijn ook al zichtbaar: beter slapen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.