Alles is trainbaar!

Geplaatst: 01/03/2011 in sport
Tags:, , ,

Dinsdag,

Dit weer! De wens is de vader van de gedachte!! zaterdag was anders!!

De titel is een uitspraak van Luc Krotwaar die in zijn voorbereidingen op grote wedstrijden dus niks aan het toeval overliet en werkelijk alle mogelijke situaties die hij in een wedstrijd kon tegenkomen in zijn trainingen uitprobeerde. Kijk als het daar dan fout ging was correctie nog mogelijk.
Had ik zaterdag een baantraining liep ik weliswaar geen grote afstand en niet snel maar was wel op de been voor bijna 2 uur. Op zondag bij de weblogloop liep ik ook die 30 km mee. Zij het dat ik nog al eens wat tempo wisselingen er in had om van achter weer naar voor te komen en andersom. Toch ook ruim 3 uur in touw. En op maandagavond daar waar ik na een inspanning zoals zondag een herstelloopje plan dacht ik : “gewoon volle bak meedoen”. Met de Roparun heb je tussen de verschillende blokken ook maar weinig hersteltijd en daar moet je het ook mee doen. Dus vandaag ook maar eens uitvogelen.

Nog ééntje dan. Omdat het zo bizar en bijzonder was!

Nu moet ik zeggen dat de hele maandag al mijn benen super goed aanvoelde en niet het gevoel had dat ik ruim 3 uur gelopen had.

Het liep voortreffelijk ware het niet dat we op een parcours liepen dat ik amper ooit overdag gelopen had en nu in de avond da’s toch duidelijk anders. Het tempo ging vaak net iets onder 6’/km op sommige stukken zelfs onder 5’50″/km. Voor een paar die meeliepen misschien net een tandje te hoog. Het waterwingebied van Brabant Water was ons loopterrein.  Na 18 km in 1:48 weer terug. Net aan een gemiddelde van 6’/km voor mij een prima loopje.

reacties
 1. aprilvis schreef:

  Jammer dat ik er zondag niet bij kon zijn…
  Schitterend hoor je nieuwe blog! Groetjes.

 2. Bjorn Paree schreef:

  Hele mooie uitspraak van Luc ; volgens mij heeft hij het voor het eerst gezegd toen hij aan de start stond van de 6uurs in het Amsterdamse Bos. Die liep hij zo’n 4 uur mee om eens voorbij de man met de hamer de magische 42km te gaan lopen.

  Jij was zondag middag echt een van de weinige die volledig fris de kantine binnen kwam lopen en dat vond ik echt super ! Je bent niet alleen een fantastisch trainer maar ook een voorbeeld als loper voor vele !!

 3. Jacqueline schreef:

  Ja super hè… dat gevoel had ik vandaag ook… of ik zondag even naar de brievenbus om de hoek was gelopen.

 4. jan schreef:

  maakt toch alles uit hoe je je voelt, zo’n weblogloop geeft duidelijk vleugels!

 5. kit schreef:

  Alles is trainbaar… gelukkig er is nog hoop voor mij en zanderige heuveltjes!
  Weer een knappe loop hoor Tiny na de inspanning op zondag, doen er je niet veel na!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.