Simpel?

Geplaatst: 02/03/2011 in sport

Woendagavond,

Toch wel een mooi kleurtje!

Het klinkt zo simpel,”een baantraining te begeleiden”.  Een tweetal uur met een groep op de baan om te trainen. Meer is het niet.  De uitvoering is wel iets anders.  Het begint al een lange tijd van te voren om volgens een jaarplan een overzicht te krijgen welke trainingen je op welk moment gaat doen. Wij kiezen voor blokken van 4 weken voor de recreanten. Drie weken opbouw en weer een rustigere week. De omvang afhankelijk welke wedstrijddoelen er aan zitten te komen. De voorjaarsevenementen zijn nu het hoofddoel of dat het nu marathons of halve marathons zijn.

Maar goed je weet dan al hoe de kern er uit gaat zien. Hoef je niet meer over na te denken. Of toch wel? Als er een kort schema op de lijst staat dan wil ik ze reactiever aan de start hebben staan dan dat er een lang schema op de rol staat. De oefeningen worden er zeker op aangepast.
Met de trainers even overleggen op welk moment we met de kern van de training we willen beginnen. Materialen die ik gebruiken wil ook nog even klaarleggen. Dan uiteraard beginnen we met inlopen een rondje van 2.5 km. Heel rustig beginnen. Loopt de kop te snel wordt het aan de achterkant stevig doorwerken. Met de trainers lopen we ook mee en lopen wat op en neer van voor naar achter. Je komt te weten wat er leeft bij de lopers en loopsters.
Na het inlopen even tijd nemen voor eventuele mededelingen. Het is toch leuk om te vertellen dat iemand op een wedstrijd een PR of een podiumplaats liep.

Was het maar altijd zo´n weertje!

Dan verdelen in groepjes over de trainers. Tijdens het lopen van het schema, waarnemen,corrigeren, complimenteren. Ook nog overleggen met de collega’s, “wat kunnen we doen om de looptechniek van……. te verbeteren?” Als de snelste groepen klaar zijn begint een van de collega’s al met hun aan de coolingdown. De wat minder snelle zijn even later aan de beurt. Einde training?  Nee… nog niet. Bijna altijd blijft er nog wel iemand hangen en altijd is er wel iemand die vragen heeft. Over blessures, over wedstrijden,over schema’s, over van alles! Dan pas ben je met de training klaar. Simpel toch?

Advertenties
reacties
 1. jan schreef:

  toch wel makkelijk zo’n trainert!

 2. Spencerwoman schreef:

  Telkens ik foto’s zie van jullie blauwe baan ben ik een beetje jaloers dat ik niet bij jullie kan komen trainen!

 3. kit schreef:

  Tja zo’n training in elkaar zetten valt niet mee… Het lijkt zo makkelijk maar toch! Daarom mogen trainers door de vereniging best wel eens in het zonnetje worden gezet. Is er al een dag van de trainer?
  En mocht die er al zijn… uh pssst ik train de hockeyjongens J8D1 van de De Warande…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.