Vastenavond!

Geplaatst: 08/03/2011 in sport
Tags:

Maandagavond,

Zo ging dat vroeger er aan toe!

Vroeger…en dan praat ik over een jaar10 terug waren Sjan en ik toch wel fervente aanhangers van het carnaval en gingen nog al eens op stap. Een van de hoogtepunten vond ik zelf altijd de “baggemert in Uden”. Een feest in de Markthal dat de tijd teug riep van 1920 tot 1950. In die tijd had Uden nog een echte veemarkt waar overigens toen bijna alleen biggen werden verhandeld. Naarmate de handel beter of minder florissant verliep was door de boeren het bezoek aan “het Stulpke” steevast aan de orde. Bij een goed lopende handel bleef het daar nog vaak lang onrustig.

En zo gaat dat vandaag de dag!

De laatste jaren storten we ons niet meer in het feestgedruis en laten het feest mooi aan ons voorbijgaan. Daarom ging ook op maandagavond de duurloop gewoon door. Weliswaar de groep wat kleiner dan dat we gewend zijn. En raar maar met een kleiner groepje ligt het tempo altijd wat hoger. Zo ook vanavond ging het steeds net iets onder 6’/km. Ik moet zeggen het groepje kon het het prima aan zo op een kouwe carnavalsmaandag onder een heldere sterrenhemel. We liepen een route van bijna 17 km. Daar kun je mee thuiskomen. Nog 2 weken en dan zijn er weer een aantal klaar voor de HM van St. Antonis of de Venloop een week later.

Advertenties
reacties
 1. Peter schreef:

  carnaval laat ik ook aan me voorbijgaan, doe mij maar een duurloop

 2. Pim schreef:

  Ik doe alleen aan zomercarnaval!

 3. natalie schreef:

  Dat zijn inderdaad aardig wat kilometertjes Tiny. T’was al een tidje geleden dat ik hier nog kwam piepen. Het gaat precies nog altijd opperbest met jou. Mooi zo.

 4. cremke schreef:

  En in Aalst vieren ze vastenavond met de Voil Jannetten.

 5. RunningHans schreef:

  Ben in mijn jonge jaren ook wel eens onder de grote rivieren beland, maar nu vind ik het ook wel best.

 6. jan schreef:

  Ach als ik geen nuchtere noordhollander zou zijn, zou ik misschien ook de training een keertje laten schieten voor “mien waar is mijn feestneus”

 7. Esther schreef:

  Lekker gelopen dus op een kouwe maandagavond.
  Wat mij betreft is dat een betere manier om je avond door te brengen dan het carnavals-feestgedruis 🙂

 8. Kit schreef:

  Tja carnaval… De een gaat helemaal uit uit zijn bol, de ander ontvlucht het zoveel mogelijk. Er schijnt weinig tussen te zitten. Mooi loop gedaan, het zal wel koud geweest zijn ;-))

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s