Geboortedorp!

Geplaatst: 15/03/2011 in sport
Tags:,

Maandagvond,

Zo moet er dat ongeveer hebben uitgezien destijds!

De duurloop die ik op maandagavond loop  gaat nog wel eens ooit door of langs mijn geboortedorp. Zo ook vanavond. Ik kwam te lopen naast een jongeman waarvan ik wist dat zijn vader vroeger uit mijn dorp kwam. We raakten in gesprek en een aantal herinneringen van zijn familie kwam weer even naar bovendrijven. Ik wist dat zijn vader 15 broers en zussen had. De meesten van zijn ooms en tantes die kende ik wel en ik wist waar ze woonden en ook zijn neven en nichten kende ik bijna allemaal. Zo staat me nog bij dat de familie eind jaren ’80 samen 1000 jaar werden. Dat was maar van heel korte duur simpel omdat de volgende een paar dagen naderhand alweer jarig was en meteen de schaal weer liet doorslaan naar 1001. Geloof me dat moet geen vetpot geweest zijn in die tijd 16 kinderen.

Zo al kleppend tikt een duurloopje van 15 km toch hartstikke snel weg. Met 1:30′ weer terug.

Advertenties
reacties
 1. Laat ik nou vandaag een vergelijkbare foto toegestuurd krijgen via mijn broer. Met precies op ook zo’n rijtje van groot naar klein alle negen ooms en tantes, uit Deurne, niet ver van Odiliapeel. Negen is geen zestien, maar de armoede zal net zo groot geweest zijn.
  Zou het een rondreizende fotograaf geweest zijn die beide foto’s maakte?
  Gr,
  Anne

  • Tiny Raijmakers schreef:

   Dag Anne,

   Leuk je reactie en toevallig dat je ook zo’n foto in handen kreeg. Nu waren er in die tijd best wel rondreizende fotografen maar meestal werden de plaatjes gemaakt bij een 25-jarig of 40-jarig huwelijksjubileum.

   Altijd was er een aanleiding nooit “zo maar”

   _____

   Van:

 2. Bjorn Paree schreef:

  Grote familie’s waar iedereen nog voor iedereen zorgde. Dat zie je tegenwoordig niet meer. Een collega van me is net voor de 6e keer vader geworden en ik verbaas me over de reacties die hij krijgt te horen. Zelf vind ik grote familie’s leuk !!

 3. jan schreef:

  Wel gezellig elke maand een verjaardag!

 4. M@urice schreef:

  Een Odiliapeler ?? Of heet dat anders ??

 5. mauricekohlen schreef:

  ja zo mag je ze bijna niet eens meetellen want je weet waarschijnlijk niet eens dat je ze gelopen hebt 🙂

 6. Rinus schreef:

  De tijd, vervlogen met mooie gedachtens, maar inderdaad was het niet altijd gemakkelijk, hardlopen voor de lol deden ze vast en zeker niet!.

 7. RunningGerard schreef:

  Vroeger was het normaal een groot gezin. Nu denkt men er duidelijk anders over. Carriere maken staat nu voorop. Ja al pratend stelt een duurloop van 15 kilometer niet veel voor. Je bent thuis voor je het weet. Heb gelijk me RSS reader maar aangepast. Vond het al zo stil. Blijf het een mooi lay-out vinden die nieuwe site van je

 8. Jacqueline schreef:

  Grappig… mijn vader komt ook uit een gezin met 16 kinderen. En dat was idd geen vetpot toendertijd. Schoenen waar zeker al 4 broers op gelopen hadden, korte broeken in de winter en ga zo maar door.

 9. kit schreef:

  Dat soort grote gezinnen zie je (bijna) niet meer, lijkt me op zich heel gezellig zo’n groot gezin, maar ik ben toch blij dat ik het niet hoef te doen…;-))
  Leuk hé die loopjes door het “verleden”…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s