Ochtendmens!

Geplaatst: 03/04/2011 in sport

Zondagmorgen,

Loopt zo die loopt!

Mijn biologische klok kijkt er niet naar of het zondag of om het even wat voor een dag of het is. Die loopt gewoon ’s ochtends tussen 6 en 6.30 u af. Zomer,winter gewoon altijd. Ga ik te laat naar bed dan kom ik slaap te kort. Het tijdstip van wakker worden dat schuift niet op.Vroeger toen ik nog werkte was dat gemakkelijk ik versliep het eigenlijk nooit. Nu ik niet meer werk zou het wel eens handig zijn om wat langer te slapen. Maar het is nu eenmaal niet zo.

bijna te laat!

Eenmaal een ochtendmens altijd een ochtendmens?  Het lijkt erop.
Een voordeel is wel dat ik in de ochtend altijd goed vooruit kan. Als iemand een antwoord wil hebben op een vraag stel hem in de ochtend en je hebt bijna per kerende post een antwoord mits ik het antwoord voorhanden heb natuurlijk.
Ook mijn bostraining voor de zondagmorgen bedenk ik meestal op dit vroege tijdstip. Vandaag een training op een rondje in het bos van 850 m lang. De lopers verdeelt in paartjes. Loper 1 vertrekt  linksom en zijn maatje de andere kant. Beiden starten op dribbeltempo. Als ze elkaar ergens tegenkomen wordt er gekeerd en wordt er op tempo gelopen tot men elkaar weer tegenkomt. Dit een kwartier lang.
Vervolgens op het startpunt weer verzamelen. De volgende 15′ bijna dezelfde opdracht. Loper 2 linksom begint op dribbeltempo de loper die tegengesteld loopt gaat op een stevige snelheid weg. Ook weer tot je elkaar tegenkomt en wordt je van dribbelloper opgewaardeerd naar tempoloper.  Het tempogedeelte is nu een stuk langer dan daarstraks.

Absoluut een training met blije gezichten!!

Advertenties
reacties
 1. Fred schreef:

  Dan zijn wij allebei ochtendmensen! Ik vind het prima, je hebt dan een lange dag. Bovendien is het – vooral in dit seizoen – heerlijk buiten, je ziet bijna geen kip maar hoort wel andere vogels en veelal is het heerlijk (loop)weer!
  ’s Middags wil ik op kantoor nog wel eens ‘inkakken’, maar zo is er altijd wel een nadeel te noemen.

 2. Fred schreef:

  Dan zijn wij allebei ochtendmensen! Ik vind het prima, want de ochtenden buiten zijn in ons dichtbevolkte land het beste, je ziet bijna geen kip, hoort wel andere vogels en het is dikwijls zalig weer op te (hard)lopen!
  Een nadeel is wel dat ik ’s middags wat suffig ben en niet te lang achter de pc moet blijven zitten anders ga ik knikkebollen of erger…;-)

 3. Jan schreef:

  Tiny er zijn nu eenmaal veel meer avondmensen dan ochtendmensen, dus
  dan heb je de wereld even aan jezelf.Als iemand die weinig slaap nodig heeft, ben ik zowel ochtend- als avondmens, maar misschien toch ook meer avondmens, want ’s avonds laat lopen gaat me duidelijk makkelijker af dan ’s morgens vroeg.

 4. noortje schreef:

  Zo’n ingebouwd wekkertje wil ik ook wel hebben hoor.
  Of ik nu om 11 uur of om 12 uur naar bed ga, rond een uur of 2 ben ik wakker om dan weer tegen 8 uur in slaap te vallen…. getver.
  Graag 6 uur aan 1 stuk slapen om dan uitgerust wakker te worden, en dan mag je me ook iedere klote training voor mijn voeten werpen, die zal ik zonder mokken opvolgen.

 5. kit schreef:

  Ik vrees dat die biologische klok inderdaad is ingebakken.. ik ben een avond-mens, altijd geweest. Ik zou goed om 22:00 uur nog kunnen gaan lopen mits ik de volgende morgen maar uit mag slapen. Zonder wekker word ik tussen 8:30-9:00 uur wakker, precies het tegenovergestelde dus!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.