Ze komen er weer aan!

Geplaatst: 04/04/2011 in sport
Tags:, ,

Maandag,

moeizaam!

Ze komen er weer aan de voorjaarsmarathons. De komende zondag is Rotterdam en Parijs. Een weekje later Londen en Antwerpen en nog een weekje later Utrecht.
Voor iedere deelnemer hebben ze tenminste één ding gemeen, de kilometers zijn gemaakt en de trainingen nagenoeg ten einde. Iedereen heeft zich terdege voorbereid, vaak 3 maanden lang of nog meer. Lange duurlopen, lange intervallen, korte snellere duurloopje of hoe die dingen ook allemaal mochten heten.

niks geen lucht!

Maar dan…dan begint het. De periode van bijna niks doen in de weken voorafgaand aan het evenement. Voel ik hier niet iets? Mijn knie is die wel in orde. Gek toch de hele trainingsperiode niks geen last gehad van mijn rug en nu… Snotver..wordt ik ook nog verkouden.  Droom er zelfs ’s nachts van. Sta ik aan de start heb ik mijn schoenen niet aan. Mijn chip? Waar heb ik dat ding ergens. Stress, spanning. Het wordt niks. Helemaal niks is dat deze periode van “taperen”. En dan te bedenken dat sommigen er een periode van 3 weken op na houden. 2 weken is al erg genoeg. Ik kan me nog voor de geest halen dat ik anderhalve week voor de start nog 3 uur liep. Misschien trainingstechnisch niet zo heel erg goed maar wel voor mijn hoofd destijds. Nu heb ik er geen last van, simpel omdat ik geen voorjaarsmarathon loop. Maar ik weet zeker zoals ik dat hier omschrijf bij heel veel marathonlopers het zo gebeurt. Je hoeft er niet om te treuren het komt op D-day allemaal in orde. Het startschot is het beste medicijn!

Vanavond tijdens ons duurloopje is er niemand bij die binnenkort voor een marathon gaat. In het najaar pas weer. Een rondje van een km of 11 tegen een tempo van 6’/km op het programma. Heerlijk het bos in. Voorlopig even niet in het donker langs de harde weg liggen te vallen. Dit is 10 keer beter.

Advertenties
reacties
 1. Chris schreef:

  Nerveus worden vóór de marathon, pfff, ik ben al zenuwachtig als ik een wedstrijd van 5km moet lopen! Veel rusten zeggen ze dan, maar de slaap schiet er dan wel soms bij in 😉

 2. kaat schreef:

  Enerzijds zo herkenbaar, hahaha ! anderzijds, ik zou er beter wat meer mijn kopje bij hebben 😉 Voor mij zijn de km inderdaad ‘binnen’ voor de 10M, maar daarna komt toch nog ‘doordoen’ tot de HM Visé, ik vraag mij af of ik niet een beetje in elkaar zal zakken na de 10M, niet fysiek, maar mentaal…

 3. Jacqueline schreef:

  Voel me helemaal prima voor Rotterdam …. oei… kan dat wel ???

 4. John schreef:

  En dan heb je er ook nog bij die zonodig voorbij de marathon willen proberen te komen 😉
  Oef…voel ik daar wat?

 5. Hans Jonkers schreef:

  Hey Tiny, ik was dan misschien wat minder luidruchtig dan andere keren, maar ik was er toch weer bij voor de 11 Km 🙂 Ennnuuhh, die rustperiode VOOR de marathon: heerlijk! Veel conditie, lekker lopen, niet te veel over nadenken, en dat bevalt me prima! Maar het wordt inderdaad wel de hoogste tijd dat dat startschot in Antwerpen gaat vallen! je hoort er nog van,

  Groet, Hans.

 6. Hans Verbeek schreef:

  Ik denk dat het bij Lee Towers ook al begint te kriebelen … in zijn keel 😉

 7. RunningHans schreef:

  Knie… nee die is niet in orde.. haha… leuk al die wedstrijdspanning bij iedereen

 8. jan schreef:

  oei, beetje gezeur in archilles, klein beetje stramme rug, dus dat klopt, maar geen zorgen rustig aan richting Rotterdam

 9. Koen Martens schreef:

  Een mooi stukje levens ervaring van een gepassioneerd loper 🙂

 10. Rinus schreef:

  Inderdaad altijd spannend, alhoewel met meer marathons het wel iets minder gaat worden.

 11. Danniëlle schreef:

  * Inmiddels aan de antibiotica * … Ik rek die taper periode lekker lang…

 12. Bjorn Paree schreef:

  R’dam ben ik bij en daarna Texel om foto’s te maken. Lopen doe ik nog wel maar ff geen Marathon 😉

  • Ron schreef:

   Hahaha, die Hans! Ik dacht precies hetzelfde toen ik dit bericht las. Jij loopt in Antwerpen de 22ste en wens je hierbij veel succes!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s