Grote wedstrijddag!

Geplaatst: 10/04/2011 in sport
Tags:,

Zondagmorgen,

Vorig jaar!

Vandaag voor heel veel lopers een dag van de waarheid. Een dag om jezelf weer eens tegen te komen of een dag om te constateren of je jezelf juist hebt ingeschat. Maar hoe dan ook verschillende zullen dat vanavond weten. Voor mezelf heb ik dit voorjaar geen marathon op de planning staan. Over een aantal weken mag ik met ons team RTZN op weg naar Parijs om weer in een paar dagen nadien te finishen in Rotterdam. Op dezelfde Coolsingel waar ook vandaag de finish is.

bijna vertrekken voor anderhalf uur plezier!

Nee… voor mij staat er gewoon een bostraining te doen. Zorg zelf meestal redelijk vroeg te zijn. Er is dan nog parkeerplaats voldoende. Vaak heb ik mijn auto op hetzelfde plekje staan. Hij wordt dan gebruikt als kledingdepot. Ja… op zondag zijn we een “kofferbakloopgroep”. 4 groepen zijn er op zondagmorgen actief. Een wedstrijdgroep en 3 recreantgroepen. Samen goed voor zo’n 100 lopers en loopsters. Die hoor je niet over uitslapen.

zo meteen op stap!

Het groepje waarmee ik vandaag op stap mag is uitzonderlijk klein. Amper 20. Dat ben ik niet gewend. Op het programma staan tempo’s van 6-5-4-3-2-1′ steeds met een dribbelpauze van 1′ ertussen. Het parcours was een pittig rondje, met los zand en een paar hobbeltjes, van een kleine 500 m. Met wat zeilen bijzetten kon ik net in 2′ rond komen. Dat was een pittige kern. Maar goed de rest van de dag kan in gepaste rust worden doorgebracht. Herstel tot morgenavond.

Advertenties
reacties
 1. kit schreef:

  Ik moet zeggen dat ik tijdens mijn duurloop zondag (die ongeveer gelijk startte met de marathon van Rotterdam) toch vaak aan de mensen heb moeten denken die daar op dat moment liepen. Hoe blij mijn benen waren dat ik mijn benen na ruim 22 km stil mocht houden en dat ze er daar nog 20 moesten lopen! #respect voor de deelnemers daar!

 2. Koen Martens schreef:

  En zo hebben we allemaal onze eigen herrieneringen aan de coolsingel.

 3. Jan schreef:

  Ook al heb je geen voorjaarsmarathon gepland, de Roparun maakt dat meer dan goed!

 4. Rinus schreef:

  Inderdaad en ik was er ook niet bij dit keer!.
  En de roparun zal weer helemaal top wezen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.