Dag van de waarheid!

Geplaatst: 16/04/2011 in sport

Zaterdagmorgen,

een spandoek kleedt aan!

Even voor 8 uur is het nog als ik de poort bij onze baan open maak. Was toch wakker en alles klaar om vandaag, “de dag van de waarheid” in te gaan. De dag waarop een 80-tal starttorunners hun status gaan veranderen in ex-starttorunners.

Ons stadion wordt een beetje aangekleed. Vlaggen en spandoeken gehangen. Het moet er feestelijk uitzien. Het parcours wordt in orde gemaakt. De ontvangst dan, presentielijst tekenen, startnummer en t-shirt wordt uitgereikt. Ondanks het schitterend weer  zijn de koppies bleek en gespannen. Wat jammer dat ik de mobiele microfoon even niet goed op gang krijg. Doe nu mijn praatje maar een draadje.

“Moet mijn startnummer aan de voor- of aan de achterkant”?  “hoe loopt het parcours ook weer precies”. Nervositeit, spanning. Kan ik het wel om 3 km te lopen na pas 6 weken bezig te zijn geweest?  Warming up. Plas, jasjes uit!  Natuurlijk nog even van te voren gezegd start niet te hard. Pang….het startschot 10 meter onderweg en al vergeten.

die liegt niet!

De baan af en de rondjes rondom de baan in. Omzoomd door onze vaste recreantengroep die zojuist gelopen heeft. Tjee moet ik nog 2 van die rondjes? Dan de baan weer opdraaien. Ik wist niet dat 400 m zo ver was. De klok, de finish, het applaus!! Vandaag weer verschillende keren gehoord, “ik wist niet dat ik dit kon”.

Na wat rustig uitlopen komen ze allemaal nog even boven in de kantine. Kan ik deze sessie afsluiten. En weet je? Volgende week zaterdag zie ik er een hoop terug. Die staan op het juiste loopspoor. Nu onze kunst om ze er op te houden!!  Hier staan een aantal plaatjes!

reacties
 1. Bjorn Paree schreef:

  Een training bij jou ; dat is succes gegarandeerd !

  (sprak hij uit ervaring)

 2. Fred schreef:

  Wat een ontzettend leuke fotoserie! Het enthousiasme van de deelnemers spat er af. Grappig dat die ‘zware jongen’ kennelijk als eerste van het span finisht, maar ik denk dat het voor ieder afzonderlijk een overwinning is geweest. Erg leuk om zoiets te begeleiden.

 3. cremke schreef:

  Samen met uw ploeg hou je ze er wel bij. Er bloeit daar iets moois

 4. John schreef:

  Ook van deze groep zullen er vast een heleboel blijven plakken.

 5. Jaco schreef:

  Met jou aan het roer kan het ook eigenlijk niet mis gan Tiny!!Er zullen er een hoop blijven hangen……

 6. Koen Martens schreef:

  Als er maar voldoende wissels zijn op het spoor dan blijven ze wel aan de rails hangen.

 7. jan schreef:

  Volgens mij blijven ze gewoon allemaal, aan jou zal het niet liggen!

 8. onehappyjogger schreef:

  alweer een grote groep succesvol doorheen die eerste loopkilometers geloodst! Proficiat!! Hopelijk blijven er nog een heel aantal nu volhouden hé!

 9. Esther schreef:

  Weer een mooi start-to-run evenement afgesloten. Toch mooi dat er iedere keer zoveel mensen op af komen en dat ze het allemaal halen. Toch meer kunnen dan ze zelf denken.

 10. kit schreef:

  Gefeliciteerd voor al je (ex) start-to-runners! Ze hebben het toch maar mooi gered! Het zal ze nog lang bijblijven, deze eerste 6 weken!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.