Ervaring opdoen!

Geplaatst: 24/04/2011 in sport
Tags:,

Zaterdagmorgen,

Nog even bijkletsen!

De eerste zaterdag dat er een hoop van mijn ex-en op de baan stonden. De eerste zaterdag nadat de Start to Runners hun testloop deden. Was de duur van hun training afgelopen 6 weken steeds 90′ met een stukje theorie vooraf. Nu gingen ze voor de volledige 2 uur mee. Het  inlooprondje weliswaar nog wat korter en nog een praatje vooraf. Maar toch.
Als je ziet hoe zelfverzekerd ze aan de gang gaan na hun eerste kennismaking met het fenomeen hardlopen. Een wereld van verschil. Loopt de vaste groep vandaag 3 keer een 1200 m gaan zij voor 2 keer deze afstand. Als mijn voorgevoel me niet bedriegt is de loopwereld weer stevig uitgebreid.
Na de training ging ik de poort uit zie ik nog een paar fietsen staan. Meteen ook komen daar 2 dames uit het park en ze hadden na de training nog heerlijk bijgekletst. Elkaar gevonden tijdens de afgelopen 6 weken. Het klikt!!

Zaterdagmiddag,

Geen lange klim maar toch!

Om te beginnen met trailrunning is lastig. De afstanden bij de wedstrijden zijn meteen al zo lang. Esther hoorde ik daar over klagen. Nu ben ik geen trailrunner maar ik vind bij ons gebied wel een aansprekend rondje wat voor een try-out zeker geschikt is. Dus vanmiddag voor een rondje van 45′ door het bos met Esther. Een rondje met wasbordpaadjes, boomwortels, MTB-paadjes, opjes en afjes. Nee… geen heuvels waarbij je grote hoogteverschillen te overbruggen hebt. Maar toch een ommetje waarbij je enig idee krijgt hoe er trailrunning uit kan zien. Zeker in het eerste gedeelte echt pittig. Ik hoor aan de ademhaling van mijn maatje dat het niet veel sneller of zwaarder moet zijn. Met 46′ terug bij af. Wat was het nog heerlijk even om bij te kletsen op ons balkon. Er was eigenlijk maar één conclusie: “moeten we nog eens vaker doen”

reacties
 1. Rinus schreef:

  Klopt en het was een warme 2 de paas!.

 2. natalie schreef:

  lijkt me inderdaad wel leuk om zo een trailrunning te doen… van zwaar kan ook best wel genoten worden hé.

 3. kit schreef:

  hihi volgende keer wil ik mee… (niet dat ik kan trailrunnen) maar toch! Lijkt me in ieder geval gezellig!

 4. jan schreef:

  Altijd maar asfalt is niks. Konijnenpaadjes, strand, heidevelden, hellingen, ruiterpaden, het is een mooie extra uitdaging.

 5. Esther schreef:

  Het was inderdaad een zwaar rondje, met de heuveltjes op en af en mul zand. Maar… ik heb er wel van genoten. Af en toe flink werken is geen probleem, dat maakt het wel tot een uitdaging! Zeker als de omgeving en het gezelschap alles meer dan de moeite waard maken!
  Maar daarna rustig op jullie balkonnetje zitten, lekker bijkomen met koffie en cake…. was ook heel prettig. Ook dat moeten we vaker doen 🙂
  Bedankt voor dit lesje trailrunning!

 6. Ruth schreef:

  vrijdag bij onze loopgroep was de nieuwe lichting start to runners er ook voor hun 3e les. Heel herkenbaar wat jij zo over jouw groep schreef, die zenuwachtigheid in hun ogen, de zenuwen. Een aantal die toch al zeggen dat ze schrik hebben dat ze nooit die 5 km gaan halen. Wij ervaren lopers konden hen dan toch wat op hun gemak stellen, da’s wel leuk natuurlijk.

  En trailrunning: zalig maar oh zo zwaar. Hier in het Domein van Hofstade kan ik dat ook doen. Tot nu toe (sinds mijn herstart) nog maar één keer gedaan en dat ging heel moeizaam, dus toch eerst nog maar wat aansterken alvorens me er terug aan te wagen 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.