Warme klussen!

Geplaatst: 26/04/2011 in sport
Tags:, ,

Eerste Paasdag,

terugweg vaak te snel!

Een gewone zondag eigenlijk alleen ze noemen het Eerste Paasdag. Ik zie weinig verschil. Voor mij is het een trainingszondag zoals alle zondagen. Kennelijk voor de meesten wel. Het was op de training gewoon net als anders. Vandaag niet een pittige fartlektraining maar een duurloop met een opdracht. Op een afgesproken traject lopen we verdeeld in groepjes, 35′ heen. Iedere 5′ komt er iets in tempo bovenop. Als je te snel begint en de stappen te groot maakt dan kom je jezelf goed tegen. Na 35′ wordt er omgekeerd en moet er weer rustig begonnen worden. Ook op de terugweg steeds een tandje erbij. Het tweede deel was al aanmerkelijk warmer dan de heenweg. Dat zal ook wel de reden geweest zijn dat een paar groepjes hun tempo uit de klauwen lieten lopen. Terugweg te snel. Ja…. toch  nog een verschil met een gewone zondag!  Nu op naar de paasbrunch.

Tweede Paasdag,

Het wordt al groener!

Of eigenlijk maandag. Een dag waar er normaal in de avonduren een duurloop wordt gemaakt. Aangezien ik naar de Marathon van Utrecht wil gaan kijken en gezien de temperatuur met Jeroen afgesproken om al vroeg voor een stevige duurloop te vertrekken. De stevigheid zat hem vandaag niet in de lengte maar  meer in ondergrond en het tempo. Er wil nog wel eens gekeken worden hoe de vlag er bij pa bijhangt. Om klokslag 8 uur waren we ook onderweg. Gelukkig werd het tempo redelijk gedeisd gehouden en met een parcours van bijna 12 km net met een uur weer thuis. Douchen, eten en op naar Utrecht. Tjee.. wat waren de omstandigheden voor de lopers allerbelabberdst. Als je vandaag te snel vertrok dan was je marathon in de eerste 5 km al naar de vaantjes. Dat gold nog meer voor de HM die pas in  de middag van start ging. Velen maakte daar al de fout om langs het parcours in de zon naar de hele te kijken. Hier joegen ze hun HF en lichaamstemperatuur al de hoogte in en moesten dan nog beginnen.

reacties
 1. ruud schreef:

  Tsjonge wat was het warm zeg. Maar als toeschouwer/fietser was het best te doen, maar goed dat we zelf geen prestaties hoefden te leveren, had wel te doen et degene die dat wel deden. Leuk je weer even gezien te hebben op/rondom het parcours Utrecht Marathon

 2. Fred schreef:

  Na een zonnige maar door de wind kille eerste paasdag (aan de kust althans) was het voor veel mensen kennelijk moeilijk in te schatten hoe ze gekleed moesten gaan in Utrecht. En uiteraard is het nooit verstandig om te hard van stapel te lopen bij een marathon maar ik ben ook wel eens kapot gegaan nadat ik toch al die tijd héél rustig had gelopen (twee jaar geleden in Rotterdam).

 3. RunningGerard schreef:

  Het blijft voor sommige mensen toch moeilijk om zich aan te passen aan de omstandigheden. Dat bleek al in Rotterdam waar ik toch nog een hoop mensen met lange broek en shirt lange mouw voorbij zag komen in het begin. Later liepen ze te wandelen

 4. kit schreef:

  Tja lopen op warme dagen vergt enige aanpassing, maar ga dat maar eens uitleggen aan een stel idioten die soms maanden hebben getraind om DIE wedstrijd te kunnen lopen (…) Al doende leer je, ook ik!
  Je merkt gewoon dat sneller buiten adem bent als het zo warm is! Overigens valt het mij wel op dat ik toch heel veel lopers zie langskomen zonder drinken, blijf ik raar vinden!

 5. Koen Martens schreef:

  Eigenlijk gold dat voor alle afstanden. warm weer en te hardt van stapel gaan wordt dubbel gestraft.

 6. Ruth schreef:

  en ik hou zo van de warmte, heb m’n beste tijden vaak onder héél warme omstandigheden gelopen. Goed drinken en je hoofd koel houden, en dan lukt dat wel. Maar een marathon zou ik toch ook liever in frissere omstandigheden lopen, peis ik 🙂

 7. RunningHans schreef:

  vind ik ook, gewoon een zondag 😉

 8. Jacqueline schreef:

  Super van je dat je de lopers in Utrecht bent gaan aanmoedigen… ze konden je steun vast heel goed gebruiken.

 9. Jan schreef:

  Ja het blijft moeilijk warmte, zelfs als je al een jaar of 7 loopt, maar msschien leer ik het nog wel eens als ik net zo’n evaren rot als jij wordt! Waarschijnlijk moet je helemaal alle ambities over boord gooien en heel doelbewust op HS lopen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.