Hekjes!

Geplaatst: 28/04/2011 in sport
Tags:,

Woensdag,

Spierpijn oefeningen

Iedere baan training is niet hetzelfde. Alleen al de wisseling van intervals die je op een baan loopt. Soms wat korter met lange rusten of wat langer met kortere rusten. Met recreanten is het wel vaak zo dat korte tempo’s uit de klauwen lopen wat snelheid betreft. Vaak een “jongehonderig” gedrag.  Zijn de afstanden langer en je maakt de rusten niet heel lang dan dwing je minder snel lopen als het ware af.

Spierpijn oefeningen

Ook het blok rompstabilisatie is bijna nooit  hetzelfde. Vandaag gebruikte ik eens keer een rijtje hordenhekjes. Van een aantal grote hordes hebben wij er een 20-tal verbouwd tot lage hordes. In hoogte nog wel enigszins verstelbaar. Over een rijtje van 10 stuks op nog geen 50cm uiteen allerlei stapoefeningen over die dingen. Voorwaarts, links opzij,rechts opzij. Armen gebruiken om je zelf in balans te houden. Armen hoog de lucht in om je bekken en rug recht te houden. Ik denk dat er wel enige spierpijn over zal blijven. Niet erg weet je ook weer dat die er zijn.

Donderdagmorgen,

Bijna ex-starttorunner

Met op zaterdag Koninginnedag met een koningin die eigenlijk niet eens jarig is wordt het een raar weekend. De training op zaterdagmorgen gaat tenminste niet door. Iedereen is toch te druk met vrijmarkten of wedstrijdjes. Ook voor het groepje dat vandaag meeloopt staat er een  wedstrijd op de agenda. Dus vandaag maar een duurloopje van een uur. Niet langer. Ook niet veel hoogteverschillen er in. Een kort kletsrondje om het zo maar eens te zeggen.
En dan vanmiddag nog naar een trouwpartij van een van de dames van onze zaterdaggroep. Eerst naar de bijeenkomst voor het “jawoord” in ‘t Klooster en daarna voor de receptie naar “de Koekfabriek” een voormalig gebouw van de CHV.

Als ik Marieke maar herken in de outfit waar ze in trouwt. Ik ken haar eigenlijk maar alleen in trainingskleding.

reacties
 1. RunningHans schreef:

  die stablisatieoefeningen doen het altijd goed

 2. kit schreef:

  Je bent een kanjer van een trainer Tiny!
  Het blijft moeilijk om iedere keer weer leuke trainingen te verzinnen en je moet er iedere keer toch maar weer staan… chapeau!

 3. Wendy schreef:

  Wauw, had al een hele tijd gemerkt dat ik geen feeds meer doorkreeg van jouw blog, je bent verhuist!! Knappe blog hoor, veel plezier dit weekend, hier staat er morgen ook een wedstrijd gepland, brrrrrr 🙂

 4. Jan schreef:

  Toch stiekem wel benieuwd of jij als trainer ook allerlei “jong geluk” ziet ontstaan tijdens de training uitmondend in een heus “athletiekhuwelijk”. En ja je draait al zolang mee, wie weet zie je het ‘kroost’ ook wel weer op de training verschijnen?

  • Tiny Raijmakers schreef:

   Dag Jan,

   Natuurlijk heb ik dat zien ontstaan. En uit die eerste verbintenissen lopen nu hun kinderen bij de jeugdgroepen. Maar ook andersom. De kinderen worden lid bij onze club en vervolgens komt of vader of moeder bij ons ook meedoen. Vaak zijn de kinderen al weer weg en de ouders zijn gebleven. Wat dat betreft heb je als trainer een bijzondere positie.

   Fijn weekend gewenst.

   Tiny

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.