Aardig wat veranderd!

Geplaatst: 02/05/2011 in sport
Tags:,

Maandag,

leuke tekening!

Als mijn vader nog geleefd zou hebben was hij vandaag 94 jaar geworden. Wat ik van mijn vroegste jeugd van hem herinner dat hij een sportieve man was. Hij was een voetballer en hield zijn doel schoon bij het eerste elftal van ons dorp. In een kleine katholieke gemeenschap viel het niet in zo’n goede aarde dat een getrouwde man van 35 met een paar kinderen zijn vrije tijd doorbracht op een sportveld. Onder druk van deze negatieve aandacht stopte hij bij zijn club maar ging verder bij een bedrijfsteam van defensie. Hij werkte als burgerambtenaar op vliegbasis Volkel destijds.
Daar brak hij tijdens een wedstrijd een van zijn vingers doordat hij gewoon een bal fout op zijn handen kreeg. En zie het dorp stond klaar met de opmerking “zie je wel God straft onmiddellijk”.

Wat een geluk dat de tijden ondertussen aardig veranderd zijn. Anders zou ik al 30 jaar niet meer hebben mogen lopen. Ik moet er niet aan denken. Zou ik gisteren in Lieshout ook geen 10 km hebben kunnen lopen. Niet dat het nou zo florissant ging na die paar dagen gesjouw met de verhuizing. Ik kon het netto precies onder 45′ houden. Bruto volgens de uitslagen 1″ langer dan 45′. Vanavond maar eens een mooi duurloopje maken.

reacties
 1. […] hij nog vele jaren ten dienste stond van zijn club lijkt me bijna logisch. Ooit schreef ik er dit blogje over. Wat een mazzel dat de tijden intussen aardig zijn veranderd. Ik moet en niet aan denken dat […]

 2. Koen Martens schreef:

  gelukkig ben je van en jongere generatie Tiny.

 3. kit schreef:

  Het was als vrouw al helemaal “not done” om te sporten, er is gelukkig veel veranderd!

 4. Ronald schreef:

  bizar he, die oude tijden.. wat je zegt.. gelukkig is er veel veranderd

 5. Herman schreef:

  Gelukkig dat op dat gebied de mentaliteit veranderd is. 45 minuten is nog altijd mooi op 10 kilometer. Ik denk niet dat het mij momenteel zou lukken in minder dan 55′ 😉

 6. Jan schreef:

  Opvallend mijn vader werd 29/5/1917 geboren, dat is dus in dezelfde maand

 7. John schreef:

  Ik kan me er niet zoveel bij voorstellen, Tiny – Niet lopen!
  Niet florissant? 45 minuten op de 10 is nog steeds een tijd waar velen tegenaan hikken.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.