Gedeelde training.

Geplaatst: 12/05/2011 in sport
Tags:,

Woensdagavond,

Was het maar altijd zo´n weertje!

Er staat dan wel in de titel”gedeelde training” maar dat geldt niet vanavond voor de baantraining. Mijn trainersmaatje op woensdag was met zijn gezin op vakantie voor een weekje. Maar met die inschatting van de vakantie had ik verwacht dat het op de training ook wel wat minder druk zou worden. Ik zeg uitdrukkelijk: “ik had dat verwacht”. Het was dus niet zo.

Maar goed met inlopen is dat geen probleem. Met  de oefeningen eigenlijk ook niet. Alleen met de loopscholing is het wat lastiger. Vandaag de kern maar kort. 8*250 met een rust van 150 is zo afgeraffeld. kijk aan daar schuilt het probleem. Op de korte afstanden kun je er bijna niet de rem er op houden. Bijna iedereen heeft de neiging te snel te willen zijn. Wel een fantastische avond om te trainen. Het weer bedoel ik dan.

Donderdagmorgen,

Ruikt ook zo heerlijk!

Er lopen wat tegenstrijdige belangen vandaag in ons groepje. Harrie is met vakantie, Ron wil nog niet heel lang en Maria mag vandaag niet lang ivm een wedstrijd zondag. Maria gaat in haar leeftijdscategorie proberen om een podiumplaats te lopen bij de Marikenloop. Tja…en ik wil langer. De praktische uitvoering dan. Ik ga zelf om iets na 7 uur op pad voor ruim 11 km. Wat is het gaaf lopen zo lekker vroeg. Als ik na 59′ terug ben kan ik nog wat drinken en dan staat Maria al aan de deur. Even wachten op Ron, nog even wachten. Uiteindelijk toch maar van start gegaan. Later blijkt dat hij naar de andere locatie was gefietst (Harrie) Heeft nadien zijn eigen loopje gemaakt.
Het volgende rondje was een stukje trager. Na 1:06′ weer thuis. Het was niet slecht bevallen om zo de duurtraining in twee stukken te doen. Toch mooi meer dan een halve marathon op de teller vandaag. Vanavond nog een korte training te begeleiden bij Brabant Water. Kan ik zeggen een mooi  trainingsdagje gehad te hebben.

reacties
 1. Fred schreef:

  Er is soms geen peil op te trekken hoeveel mensen bij een training komen opdagen: de ene keer loop je met z’n vieren, de andere keer met zi’n vijftienen. Lekkere duurloop zo, in twee stukken opgedeeld!

 2. Jacqueline schreef:

  Mooi en creatief zo .. je training opgesplitst.

 3. Koen Martens schreef:

  Inderdaad zijn dat mooie loopjes zo vroeg in de ochtend. Of heel laat in de avond kan ook zo mooi zijn.
  Succes zondag in Nijmegen.

 4. John schreef:

  Ook hier worden de trainingen druk bezocht.

 5. cremke schreef:

  Dacht dat het aan mijn vele marathons lag dat ik mijn tempo op de korte afstand niet zo goed ken. Maar dat is dus een vrij algemeen probleem. Alé al weer wat bijgeleerd.

 6. Rinus schreef:

  Inderdaad vroeg op zeg en een prima halve marathon zo!.

 7. jan schreef:

  Geen straf wat vaker te lopen met dit weer!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.