Weekendwedstrijdjes!

Geplaatst: 16/05/2011 in sport
Tags:,

Maandagmorgen,

Mega veel loopsters!

Op zondagavond zie je ze al langskomen de verslagen, de berichtjes over de gelopen wedstrijdjes van het afgelopen weekend. En het waren er veel. Grote evenementen zoals de Marikenloop en de marathon van Leiden met duizenden lopers en loopsters. Maar ook wat kleinere wedstrijdjes zoals in Gulpen “de Koning van Spanje” een trail die voor de eerste keer gelopen werd over afstanden van 10.8 en 28.8 km. De kortste afstand redelijk geschikt voor de beginnende trailrunner om van deze manier van hardlopen te proeven. Ik moet zeggen aan de verhalen te horen is dat goed bevallen. En wat te denken van de ultra’s die in Steenbergen voor 24 uur gingen. Pfff…da’s mij een aantal bruggen te ver.

Nu in de ochtenduren met een groep die dan geen wedstrijd liep er een stevige training van gemaakt. Op een kruising van fietspaden, het vierlandenpunt. Tempo’s lopen in alle richtingen een keertje. 5′ heen omkeren 1′ terugdribbelen en het restant weer op tempo. Op de kruising 2′ rust. Vervolgens 4′  heen en de  rest terug en daarna nog 3 eens en 2′.  Met 5 km in-en 5 km uitlopen een lekkere training.

Vindt hier maar eens iemand!

Dan snel naar huis douchen en supporteren in Nijmegen. Gemakkelijk gezegd maar zie de dames er maar eens uit te pikken die je wilt aanmoedigen. Tjee wat een massa die daar meedoet. Voor het eerst in 8 jaar dat mijn Sjan niet meeliep. Die verwonderde zich er over dat als jezelf meeloopt je minder in de gaten hebt dat het werkelijk zo druk is. Veel van onze meiden die er een beste wedstrijd van maakten. Veel PR’s aan diggelen. Kennelijk was het redelijk weer om te lopen want ook in de andere wedstrijden werd er prima gepresteerd!

Vanavond zelf maar weer eens een duurloopje gaan maken. Supporteren is leuk maar er gaat toch niks boven zelf te lopen. En het hoeven zeker niet altijd wedstrijdjes te zijn. Van trainen kun je zeker net zo veel genieten.

Advertenties
reacties
 1. John schreef:

  Er was genoeg te beleven het afgelopen weekend.

 2. Wendelien schreef:

  Ik deed dit weekend ook een wedstrijd.. Het was hartstikke leuk! Maar vooral achteraf. Eerlijk gezegd hou ik t liefst van een fijne intensieve training. Heb je al die drukte niet, en ook de zenuwen niet:-) maar ja…t hoort erbij he:-)
  BTW: ik deed mee aan een roeiwedstrijd. Ook zo’n prachtige buitensport!

 3. Koen Martens schreef:

  Zit me vandaag nog te bedenken, hadden we dit weer maar 4-5 weken geleden gehad tijdens de voorjaar marathons.

 4. kit schreef:

  Ja, het was een druk lopers weekend met mooie en heel indrukwekkende prestaties (Jannet Lange 206 (!) km) en veel pr’s! Als loper in Gulpen heb ik ontzettend genoten, die gaat direct op de agenda voor volgend jaar! Aanrader!

 5. jan schreef:

  Zelf lopen blijft toch het ware, kijken is meer voor de gezelligheid en da’s ook leuk.

 6. Bjorn Paree schreef:

  Ja, lopers die op jouw schema lopen die breken PR’s in zo’n weekend. Zelfs was ik in Lisse en Steenbergen en heb genoten van al die prestaties.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.