Impulsief?

Geplaatst: 29/05/2011 in sport

Zondagmorgen,

Kunstwerk of Roestbak?

Nu alleen nog de fundering

Een training in het bos. Twijfelen of ik mijn jasje aan of uit doe. Er staat een gure wind en het zonnetje laat nog even verstek gaan. Toch maar zonder. Later blijkt dit een prima keuze te zijn geweest. Inlopen naar de Blokhut…nou ja vroeger de blokhut nu de ” Roestbak”. Er ligt daar een aardig selectief rondje om te doen. Er zitten een paar paadjes die goed te belopen zijn maar ook een paar stukken met los zand en dat is met deze droogte ook echt los en op de achterkant een aardig bultje. Eraf is niet los dat is superlos. Je schiet er bijna tot aan je enkels in.
Op dit rondje gaat het gebeuren vandaag. 3 Blokjes van 10′ met 3′ rust. Probeer ieder blokje iets verder te komen. Te snel in het eerste blok is funest. Ging zelf niet volle bak mee. Toch ging ieder blokje mooi wat sneller. Deze groep heeft ondertussen wel geleerd hoe tempo in te schatten. Niemand die zijn of haar hand overspeelde.

Zondagmiddag,

logo

Ik wist al wel dat er van onze club vandaag een aantal mensen liepen in Den Bosch bij de Vestingloop. Ik had er wel zin in om te gaan supporteren. Een late start van de 10 km bracht me op het idee om die maar eens mee te doen. De 15 km liep ik er al een paar keer. Lees maar eens.

Imposant gezicht blijft het!

Van Esther wist ik ook dat ze er zou lopen en heel graag sinds haar blessure wel weer eens onder het uur wilde lopen. Nou dan maar eens zien of ik haar daarbij kan helpen.
Na de start van de 15 km samen met Esther en haar man een kopje koffie drinken voordat we zo van start gaan. Tactiek bespreking? Niks te tactiek. Starten en in zo’n gelijkmatig mogelijk tempo naar de finish. Lastige opgave gelijkmatig te lopen. Het waait nog al. Soms van voor soms van opzij maar nooit echt van achter.  Nou weet ik van mezelf als ik haaswerk doe dat ik niet veel klets. Alleen als het nodig gaat worden. Nu gebeurde dat pas op 8 km. Het werd zwaarder. Of Esther het imposante gezicht op de St. Jan gezien heeft weet ik niet. Dan de laatste km in en op naar de finish. Over de streep in 59’14”. Dik onder het uur. En wat te denken van de eerste 5 km in 29’38” en de tweede helft in 29’36”
Proficiat Esther met je mooie tijd!!

reacties
 1. ruud schreef:

  Coach en haas; je zult plezier hebben van de resultaten va je pupil alias konijn.

 2. jan schreef:

  Dus niet zoals een vermaarde haas uit Alphen, kletsen, charmeren, waterdragen, finishpunten stiekem tevroeg doorgeven, maar degelijk haaswerk met supervlak lopen.

 3. John schreef:

  Goed haaswerk verricht. Prima gedaan door Esther en ook voor de haas een goed gevoel als het plan ook daadwerkelijk uitkomt.

 4. kit schreef:

  Jij en Esther hebben er een mooie loop van gemaakt in Den Bosch! Lekker hoor! Het zal niet echt het gemakkelijk gegaan zijn met die wind, het is toch maar mooi gelukt!

 5. Esther schreef:

  Jahaaa, we hebben het maar mooi samen voor elkaar gekregen. Ik ben superblij dat het me weer gelukt is na 2 jaar sukkelen en aanmodderen. Vanaf nu breken er mooie tijden aan. Met jouw schema’s en support ga ik weer komen waar ik zijn wil 🙂
  Thanks coach!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.