Logboek?

Geplaatst: 01/06/2011 in sport
Tags:,

Woensdagmorgen,

Zo zag er dat destijds uit.

Aan het einde van een jaar of half jaar of aan het einde van een maand zie je cijfers voorbij komen. Hoeveel km’s er werden getraind. Hoeveel km’s wedstrijd er werd gelopen tegen welk tempo. Gemakkelijk om bij te houden in diverse digitale logboeken.
Zo heb ik mijn trainingen ook een tiental jaar vastgelegd. Voor het eerst sinds lang dit jaar eens niet. De laatste jaren zit er amper verandering in. En laat er nou op het einde van het jaar nou eens een paar 100 km verschil in zitten met het voorgaande jaar. Dit jaar dus eens niet.

Mijn eerste logboek dat ik er op na hield was een kladblokje en hield er alleen mijn bevindingen bij als ik een marathon wilde lopen. Ik schreef er al eens over dat ik die dingen terug vond toen ik bij mijn bedrijf stopte met werken. Ze waren achter mijn bureau lade geschoven. Ik weet dat ik destijds best blij was om ze weer terug te hebben.

Advertenties
reacties
 1. F@lco schreef:

  Mooie logjes! Wellicht dat ik nog een keertje bij jouw duurloop aan kan sluiten. Ben nog tm vokgende week in Oss werkzaam.

 2. ruud schreef:

  Heb ook vanaf het begin logboeken bij gehouden; alleen een aantal jaren in de jaren ’90 heb ik dat niet gedaan; terugkijkend vind ik dat nu eigenlijk best wel jammer.
  ’t gaat natuurlijk niet alleen om de cijfertjes, vooral om het lopen zelf, maar ‘tis toch een stukje geschiedenis dat weg is….

 3. kit schreef:

  Allereerst gefeliciteerd met Sjan vandaag!
  Tja het bijhouden van je resultaten, het zal wel een tic zijn en misschien is het wel heel bevrijdend om dit los te laten. Ik blijf het toch fijn om mijn vorderingen bij te houden. Waar ik ooit begon met een excel sheet en http://www.afstandmeten.nl is het tegenwoordig wel heel gemakkelijk als je een Garmin bezit!

 4. jan schreef:

  Het gaat natuurlijk om het lopen en als je het al zolang doet, kan ik me voorstellen dat het niet zoveel meerwaarde meer heeft. Zelf gebruik ik het electronische logboek van Runnersweb op http://traininglog.runnersweb.nl/

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.