Voetbal!

Geplaatst: 18/06/2011 in sport

Zaterdag,

Inmiddels zijn dit 40-ers

In het weekend staat bij veel gezinnen met kinderen sport op de agenda. Zitten voor ouders door de week heen hun avonden en dagen al vol  dan is het in het weekend al niet veel beter. De club vraagt om te rijden, te coachen, te assisteren bij trainingen en nog veel meer. Vroeger was dat anders. Komt ie weer met zijn vroeger.
Behalve dat je minder keus had op welke sport je ging. Vaak was voetbal het enige dat je kon doen in een kleiner dorp en dan nog vanaf een bepaalde leeftijd. Nu kunnen 6-jarigen al van start. Bij mijn voetbalclub destijds vanaf 14 jaar. Voor die tijd stond je langs de kant. Mijn eerste wedstrijdje kan ik me nog wel herinneren. Ik was al niet de grootste en bij de gratie gods mocht ik meedoen terwijl ik nog maar 12 was. Twee jaar jonger dan de rest die 2 koppen groter waren dan ik. Je snapt het al ik raakte geen bal.

En dit bijna allemaal opa's

Ik geloof dat ik me toen ook heb voorgenomen dit overkomt me niet meer. Als ik op het veld sta dan zal ik er ook zijn ook. Mijn hele voetbalcarrière duurde tot ik bijna 40 was. Eén ding hebben ze nooit van me kunnen zeggen dat er niet alles aan gedaan werd om de wedstrijd te winnen. Daarna heb ik het hardlopen wat intensiever opgepakt. En ik denk nu nog wel eens ooit. Op mijn 12de had ik moeten gaan hardlopen. De vraag doet zich dan uiteraard voor zou ik nu dan ook nog hebben hardgelopen?

Advertenties
reacties
  1. jan schreef:

    Toch was het ook wel gezellig dat voetbal, lekker roudouwen met je maten.

  2. Jacqueline schreef:

    Vast wel… dan had je nu nog hardgelopen.

  3. M@urice schreef:

    Is de foto rechts onder “Jong-Oranje” ??

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.