Warmte!

Geplaatst: 29/06/2011 in sport

Woensdagmorgen,

Niet overal was schaduw!

Het zal wel niemand ontgaan zijn dat het toch wel een paar dagen loeiheet is geweest. Loopt het in de winter met sneeuw niet lekker maar met de temperaturen van de afgelopen dagen is “lekker” ook ver te zoeken. De een kan er al wat beter tegen dan de ander. Persoonlijk heb ik er niet zo veel last van en kan er redelijk tegen.

Op tijd een drinkstop!

Je moet natuurlijk wel een aantal zaken in acht nemen. Loop bv niet net op het heetst van de dag en dan ook nog pal in de zon. Je moet er dan voor kiezen om in de ochtend wat vroeger te gaan of wat later op de dag. Wij liepen afgelopen maandag om 19.00 u. Toen was het nog knap warm. Maar het overgrote deel van onze tijd ging in de schaduw. Dat scheelt meteen een aantal graden. Als je dan loopt met kleding die een beetje afgestemd is op warmte en je stopt ieder half uurtje om eens goed te drinken. Dan zijn de moeilijkheden meteen een stuk geringer. En het tempo kun je ook nog wat aanpassen. Langzamer bedoel ik dan. Niet sneller! Na bijna 1:30′ weer terug bij ons vertrekpunt. Tja…als je dan stopt dan breekt het zweet je aardig uit!

reacties
 1. Jacqueline schreef:

  Het is ff wennen hardlopen met extreme temperaturen maar wat je zegt…. in een rustig tempo goed te doen.

 2. Peter schreef:

  maandag ook in een verzengende warmte gelopen, gewoon rustig lopen, beetje wennen aan zotte temperaturen

 3. John schreef:

  Ondanks de hitte toch nog lekker gelopen. Als we een lange hete zomer krijgen zal er tenslotte niet altijd op momenten dat het wat koeler is gelopen kunnen worden.
  Het luie zweet eruit šŸ˜‰

 4. kit schreef:

  Het was de afgelopen dagen inderdaad afpikken, gisteren was voor mij een grens. Nu was het gelukkig een rustdag dus ik hoefde de overweging niet te maken, maar dat was voor mij echt een “no go”. Ik ben Ć©Ć©n van die mensen die er dus niet goed tegen kan…, mijn darmen laten dan ook weten dat ze dit niet leuk vinden!
  Goede tips… inderdaad: drinken en blijven drinken! (enne als ik mag kiezen kies ik toch voor dat witte spul, kan ik me tenminste op kleden ;-))

 5. jan schreef:

  Wel strakke koppies op de bovenste foto, ’t ging ze niet gemakkelijk af trainert!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.