Competitiedrift!

Geplaatst: 17/07/2011 in sport
Tags:

Zondagmorgen,

Da's even geleden!

Sinds ik begonnen ben met hardlopen is de zondagmorgen altijd een loopmoment geweest in mijn trainingsweek. Tenzij er op zondag een wedstrijd is. In de eerste 10 jaar trainde ik gewoon mee. Nou ja…gewoon. Het niveau van de groep was destijds zo hoog dat ik mijn uiterste best moest doen om een beetje mee te kunnen. Als je in die groep niet in staat was om een HM onder 1:30′ kon lopen telde je maar amper mee.

De trainingen waren bikkelhard. Misschien is dat ook wel de reden dat er van die groep nog amper lopers van over zijn. Nadien is de groep groter geworden,nog eens opgesplitst en geworden tot de groep die het nu is.
Zeker gezien het tijdstip van trainen is het logisch dat het een heel dynamische groep is. Als er wedstrijden zijn is uiteraard de groep aanzienlijk kleiner dan op een gewone zondag. Ook in de vakantie periode wisselt het aantal nog al. Een zekerheid is er! De training gaat altijd door.
Vandaag een estafette achtige training er van gemaakt. Een training als deze brengt altijd een stuk competitiedrift naar boven. Kennelijk zit dat bij de mens ingebakken.

Advertenties
reacties
 1. jan schreef:

  Tja als je kiezen moet tussen competitiedrift en nog gewoon na je 50e – 60e – 70e doorblijven lopen, dan weet ik het wel, het is verstandiger zuinig te zijn op jezelf.

 2. Jacqueline schreef:

  Haha.. competitiedrift… die heb ik meestal alleen met mijzelf :-).

 3. RunningHans schreef:

  ik zie nu ook voorbeelden op mijn club van atleten die alles van zichzelf vragen. Als ze straks de 50 zijn gepasseerd eens zien hoe het er dan voorstaat.. Succes met je kustmarathontrainingen. Ik kom supporteren.

 4. ruud schreef:

  Tsja, vroeger he…..(toen waren we echte hardlopers)
  leuke foto, nostalgisch…..

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.