Trainingen!

Geplaatst: 02/08/2011 in sport
Tags:,

Maandagavond,

nog even en het is helemaal paars

In het begin van mijn loopleven trainde ik 3 keer per week. Dinsdag,donderdag en zondag. Twee trainingen op de baan en een fartlek training in het bos op zondag. Aan echte langzame duurlopen kwam ik gewoon niet toe. Toen ik me er wat meer ging verdiepen wist ik dat mijn trainingen anders moesten.
Vond mijn loop maatje Harrie en we liepen op zaterdagmorgen altijd een duurloop tussen 20 en 25 km. We vertrokken om 7.15 u en voor 10.30 u was onze duurloop klaar en de koffie op. Een hele zaterdag nog voor ons.
Maar dan nog was het accent van de 2 baan trainingen te hoog tov. de rustige trainingen. Dus toen is er ook een baan training af gegaan ten gunste van een duurloop.

Geen oog voor ons

Op dat ogenblik zat er meer balans in de trainingen en gingen toen ook mijn tijden die ik liep een stuk beter worden ondanks dat ik toen al bijna 50 was.

Nu met het begeleiden van groepen liggen mijn trainingsmomenten weer heel anders. Doe nu zelf op de baan nog amper iets. Het meeste van mijn trainingen bestaat uit duurwerk. De ene keer al eens wat sneller dan de andere keer. Vanavond was het heel rustig. Met een groepje van nog geen 10 man een duurloop gemaakt van bijna 17 km. 1:50′ onderweg geweest. Heerlijke loop omstandigheden waren het. Zo tref je ze niet zo vaak.

reacties
 1. ruud schreef:

  Je gaat lekker op schema naar Zeeland!
  En ja, vergeleken met vroeger, doe ik ook veel minder snelheidswerk, maar doe het toch wel; gewoon mede ook omdat ik juist wel lekker vind

 2. John schreef:

  Gezien de tijden, afstanden en het gemak waarmee je loopt doe je het gewoon goed. De Zeeuwse kust roept šŸ˜‰

 3. Jan schreef:

  Hoi Tiny,

  via via kwam ik op jouw weblog terecht. Ook via jouw blogroll bij de weblog van JohndeB aangekomen en foto’s van mezelf tijdens de berenloop 2010 gezien. Klasse, daar word ik enthousiast van. leuke dingen om te lezen en te zien dat jij ook zo fanatiek met hardlopen bezig bent. Zelf ben ik ook langeafstandsloper en in voorbereiding voor de marathon van Berlijn in september.a.s. Uit jouw blog meen ik op te maken dat jij ook berlijn gaat lopen. Klopt dat? Zo ja dan kunnen we wellicht trainingsschema / tips uitwisselen.

  Groeten, Jan [Bergen NH]

  • Tiny Raijmakers schreef:

   Dag Jan,

   Nee… zelf ga ik Berlijn niet lopen maaar een aantal clubgenoten van mij wel. Zelf ga ik voor de Zeeuwse Kust Marathon en 5 weken naderhand de Berenloop.
   Leuk dat je reageerde op mijn blog.

   Groet Tiny

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.