Daarom!

Geplaatst: 11/08/2011 in sport
Tags:,

Woensdagavond,

Niet mijn ding!

Vanavond mijn collega trainer afwezig. Zit in zijn rustperiode na zijn deelname aan de Europese kampioenschap hele triatlon in Frankfurt en heeft nu even alle tijd te besteden aan zijn gezin. Want er gaat wat trainingstijd in zitten in zo’n hele triatlon. Pff.. !!
Het is hun gegund die tijd samen.
Dus de groep hoeft vandaag niet gesplitst te worden. Allemaal hetzelfde pakket aan oefeningen. Het zijn er niet weinig. Vooral de romp krijgt de aandacht. Och..er wordt wel wat gepiept maar dat gaat wel over. Ik weet hoe zwaar de oefeningen zijn. Doe ze gewoon allemaal voor en mee.
De kern van de training vandaag niks moeilijks of toch wel? 5 keer 800 m is niet moeilijk toch maar op het juiste tempo is lastiger. Bij controle van de tempo’s van de verschillende groepjes mag de rem er op. Ik had een leuke avond.

Donderdagmorgen,

zo ziet Zeeuws stof er uit!

De meesten die deze schrijfsels wel eens lezen weten dat ik ook dit jaar weer de Zeeuwse Kust Marathon loop. Die is sowieso al heel bijzonder voor me. Maar deze keer heeft hij nog iets extra’s. Dit jaar lopen mijn beide zonen ook mee en mijn vrouw gaat daags na de marathon het hele parcours mee wandelen.
Het wil wel zeggen dat ik probeer om goed voorbereid aan de start te staan. Het schema dat ik volg ligt niet exact vast op papier maar zit meer in mijn hoofd. Uit ervaring weet ik wel wat mijn lijf ongeveer aan kan. Ik mag tot aan 90 km/week gaan met 2 uitstapjes naar 100 km/week. Deze week is er 1 van.

masjien nagenoeg kaputt

Vanmorgen om 7.30 u is het mijn oudste zoon, heeft vakantie en vertrekt pas zaterdag, die met me meegaat voor een eerste uur. Vervolgens stapt mijn vaste loopmaatje Harrie in voor de volgende 15-16 km. Was het vroeger bijna altijd een generatieconflict(tempo stemde niet overeen) als we samen gingen nu gaat dat goed. Na 58′ zijn we terug. Snel wat drinken en op stap voor het volgende deel. Dit stuk vandaag eens wat meer op verharde paden dan dat we doorgaans gewend zijn. Je merkt dat ook aan de snelheid. De km-tijden liggen dan ook royaal onder de 6′ en gaan meer richting 5’30″/km. Het gaat me goed af. Ik ben een tevreden loper.
Vanavond nog een invalbeurt voor een baantraining.

 

Advertentie
reacties
 1. Fred schreef:

  Weer goed bezig met het opvoeren van de kilometers! Daar komen er morgen nog eens 23 bij ;-). Tot morgen!

 2. Rinus schreef:

  Veel plezier in Zeeland.

 3. dutchrunner.nl schreef:

  triatlon ik moet er niet aan denken. Veel plezier in Zeeland zondag.

 4. RunningGerard schreef:

  Dat wordt een mooi kustmarathon. Zal een hoop spektakel op leveren in de familie. Succes met de verdere voorbereiding. Ik zie je zondag in Zoutelande

 5. Keesdeloper schreef:

  Je loopt nog altijd als een jonge vent Tiny, super vind ik dat. En je houd de lol erin, dat spat steeds weer van het scherm. Veel succes met de laatste trainingsweken voor Zeeland

 6. onehappyjogger schreef:

  hoe een marathon een heus familie-evenement wordt hé, maar jullie doen het ter ere van je zus en dat vind ik nu zo mooi se! Nog veel succes met de voorbereiding en héél véél plezier zondag met de weblogtraining!

 7. Rene schreef:

  Veel succes met de voorbereiding! Nog maar een paar weken tot oktober.

 8. kitty schreef:

  Ja, daar doe je het dan weer allemaal voor! Lijkt me wel heel speciaal, met het hele gezin de kustmarathon lopen! Respect voor jullie allemaal!

 9. ruud schreef:

  gaat lekker, en net als ik, geen schema op papier, maar in het hoofd, en op hoofdlijnen en niet vastomlijnt. Ik zie mijzelf trouwens niet met mijn zoon lopen; eigenlijk niet eerlijk, want ik doe wel honkballen met hem…….

 10. Miranda Wagelmans schreef:

  behoorlijke voorbereidingen weer! we zien je zondag in zeeland!!

 11. Bjorn Paree schreef:

  Lekker weekje ! En dan zondag nog een toetje in Zeeland 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.