Afslag gemist!

Geplaatst: 15/08/2011 in sport
Tags:,

Zondag,

Dit ziet er niet zo goed uit!

Ik was al een paar keer wakker geweest vannacht en de regen tegen het raam horen kletteren. Dacht toen wat er nou valt dat kan straks niet meer vallen. Ook toen ik naar de fotograaf van dienst reed in Eindhoven was het nog steeds bar en boos. Maar gaandeweg dat we samen richting Zoutelande kwamen werd het droger. En zeker toen we op het verzamelpunt kwamen was het gewoon droog. Het werd een kennismakingsrondje.

Met de bus naar Vrouwenpolder. Het lijkt op een schoolreisje en het doet ook denken aan de dag dat de kustmarathon er is. Bij de start is het nog even wachten tot we compleet zijn. Wat strubbelingen onderweg zorgen ervoor dat een paar mensen even wat later komen. Lopen we straks gewoon wat harder.

Het staat er toch duidelijk!

Het strand was vandaag supergoed beloopbaar alsof het was geasfalteerd. Loop ik hier nu voor de 5de keer en weet ik dat ik bij De Piraat het strand af moet. Ben ik zo in gesprek met Gerard dat ik de afslag straal voorbij loop. Een km verder horen we dat en dan is het keren. Och wat maakt het uit om een stukje verder te lopen. Kom ik vandaag tenminste aan mijn 25 km.

Hierna wordt het parcours weer golvender. Omhoog, omlaag. Het loopt heerlijk. De eerste trap met stevig wat treetjes net voor Domburg. Hier loop je straks over het pad met aan weerszijden publiek dat is  wel zo gaaf. Daar voel je vermoeidheid niet. Nu is het redelijk rustig.

monument!

Bij “De Tank” in Westkapelle zie ik mijn familie ook weer. Die zijn ook weer in het Zeeuwse om de verjaardag te vieren van mijn zus die op 15 augustus jarig was. Altijd een bijzonder moment om dat mee te maken. Nu nog een stukje en dan ben je in Zoutelande. Het strand weer op. Het is hoogwater nu. Gelukkig loop je over de planken aan de voet van de dijk anders moest je door het losse zand banjeren. Dit liep best gemakkelijk. De boulevard weer op afdaling via het Duinstraatje de Langstraat in. Dit roept goeie herinneringen op. De finish.  Heerlijk gelopen.

Snel even douchen op een camping die Jacqueline, de organisator van deze dag, heeft geregeld en nog wat eten. Je kunt er niet omheen deze loopjes zijn zo schitterend om te doen. Ik hoop echt dat iedereen, die meeliep, hier zo mateloos van heeft genoten dan ik. In het vroege voorjaar(26/2) kun je ook weer in Uden meelopen. Wil je de foto’s zien die Maurice gemaakt heeft?  Kijk hier dan maar eens.

 

reacties
 1. […] liep met o.a. Gerard, Sylvia, Richard en Eric, onder begeleiding van (ervaren kustmarathonloper) Tiny, hadden de smaak van het strand goed te pakken en vergaten hier de afslag te nemen. Wij vervolgden […]

 2. Ronald schreef:

  Het was weer een superfeestje daar in Zeeland! volgend jaar gewoon weer.. en dan niet meer fout lopen 🙂

 3. Gert schreef:

  Het was weer erg gezellig zo te lezen! Helaas kon ik er vanwege een verzwikte enkel niet bij zijn. Volgend jaar?

 4. Sylvia schreef:

  Leuke kennismaking Tiny, die extra strand kilometer voelde goed 🙂 Leuk verslag. Tot ziens!

 5. Ingeping75 schreef:

  Het was een topdag!!!

 6. Rich@rd schreef:

  Die extra km was de moeite waard hoor Tiny, was gezellig. Tot snel

 7. John schreef:

  Duidelijk wederom een geslaagde trainingsloop. Hopelijk ben ik volgend jaar weer in de gelegenheid mee te lopen.

 8. Danniëlle schreef:

  Zoals ik al bij Jacq scheef, ik ga niet zeggen dat ik volgend jaar meeloop maar geniet wel van jullie verslagjes!

 9. kitty schreef:

  Ik heb het al vaker gezegd, maar ik had er zooo graag bij willen zijn… maar ja, misschien volgend jaar! Ik zie in ieder geval dat jij (en alle anderen) goed genoten en gelopen hebben!
  Prachtige loop!
  Complimenten aan Jacq!

 10. RunningGerard schreef:

  Het was een superdag. Bedankt voor de extra strandtraining. Ik weet nu een beetje wat me te wachten staat als ik een keertje mee kan doen aan de Zeeuwsekustmarathon in de toekomst

 11. Ook wij hebben er mateloos van genoten! Het was een eer om mee te lopen. Het was erg fijn dat we elkaar hebben leren kennen en dat er ook nog eens tijd was voor een praatje. Heel veel succes met je training en natuurlijk met de kustmarathon!

 12. Jaco schreef:

  Zo te lezen een erg leuke dag geweest.Hoop dat het de 21ste in Uden net zo gezellig en lekker lopen wordt.Tot dan!!

 13. kaat schreef:

  wat er nu valt valt straks niet meer, dat hebben mijn ouders zoveel gezegd als troost en ik – toch al een beetje rationeel – vond dat altijd een geweldige troost. Alleen weten we nooit hoeveel er natuurlijk nog ZAL uitvallen… in deze dagen is het geeneens een troost meer voor wat het weer betreft, maar wel een zachte herinnering aan mijn ouders die toch hun best deden !

 14. RunningHans schreef:

  Voor jou is dit zo herkenbaar, dachten we 😉 #afslaggemist. Maar in andere opzichte is het heel herkenbaar en geeft het een goed gevoel. Succes met je trainingen

 15. Jacqueline schreef:

  Alweer zo’n prachtige dag om nooit meer te vergeten… net als de afslag ;-).

 16. Bjorn Paree schreef:

  Het was de tank… die gaf mij de kogel ! Afzien is leuk als je weet dat het daarna weer heel erg gezellig wordt 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.