Warme afvalrace!

Geplaatst: 21/08/2011 in sport
Tags:

Zaterdagmorgen,

grappig!

Voordat de zaterdagmorgen begon kreeg ik op vrijdagavond een mail van een oud-klasgenote van de lagere school of ik dit stel nog herkende? Kennelijk had ze het fotootje nog ergens gevonden en er een scan ven gemaakt. Ik moet  zeggen dat ik het wel heel erg leuk vond.
Dan de zaterdagmorgen training. Vakantie over niet alleen aan de aantallen te zien maar ook aan het gesteun tijdens de oefeningen. Ja…hoor heel de vakantie geen moer aan gedaan. Ook hier wordt je daarmee genadeloos gestraft. En ik denk dat het de komende week ook nog wel spierpijn oplevert. Eigen schuld? Zeker niet de mijne!

Zondagmorgen,

je kunt er net omheen!

Vandaag de #twitwheelrun. Niet de grote toeloop die we verwacht hadden maar een klein gezelschap dat vanochtend wilde vertrekken voor een 30 tal km’s door het Udense. Samen met Jacqueline en Kitty naar het parkeerterrein van het bezoekerscentrum Slabroek.
Tjeetje wat een water kwam er naar beneden. Een wolkbreuk leek het wel. Ook nog donder en bliksem. Toch maar even wachten met uitstappen.
Laetitia, John, Rik en Jaccomijn waren er ook al. Even was het droog snel uitstappen maar even snel ook weer naar binnen. Even na 9.30 u van start voor het eerste pittige rondje. De regen had er in even tijd kans toe gezien om ons parcours rijkelijk te voorzien van plassen. Schoenen en voeten al zeiknat in de eerste km.
Het werd lichter en niet veel later scheen volop de zon. Door het verdampende water van de plassen werd het echt heel warm,vochtig en klef weer. Dat zou zijn tol gaan eisen.

ze groeien hard met dit weer.

Na iets meer gaan 1:30 u zijn we weer terug op de parkeerplaats. Jaccomijn geeft te kennen dat haar heup het niet zo best meer doet en stopt. Berlijn heeft voorrang. Gerard van onze club stapt in. Na bijna 45′ in de volgende ronde krijgt Kitty last van haar maag. Even stoppen en een plan maken hoe dat op te lossen. Gelukkig kent zij goed de weg hier en we spreken op een ontmoetingsplek af waar wij naderhand langs komen. Door de benauwde atmosfeer geeft Geard al vrij snel te kennen dat zijn astma hem teveel parten gaat spelen om het hele stuk mee te gaan. Ook Jacqueline zegt dan loop ik wel met hem mee en ze gaan via een binnendoorweggetje naar het punt waar ook Kitty wacht. Toen wij daar aankwamen zaten ze gezellig te kleppen op een bankje. Nu kwam er tot slot nog een pittig stuk met los zand en een paar heuvelruggetjes.
Ik zie John zijn gezicht betrekken en loopt ook liever met de de rest via een korte en gemakkelijke route naar de parkeerplaats. Wij vervolgen onze weg. Hoor ik achter me Laetitia roepen of ik alleen wil aankomen. Terug in tempo. Dan draaien voor de laatste km een geasfalteerde weg op.

Klaar!!

Op de parkeerplaats aangekomen niemand te zien! Even later zien we hun. Ze zaten op een bankje in de schaduw en zij dachten ons te zien aankomen maar wij kwamen van de andere kant. Rik, een brandweerman van brandweer Amsterdam, liep nog nooit zover. Hij vertrekt donderdag naar New York om aan de wereldkampioenschappen voor brandweer en politie mee te doen. Hij is er helemaal klaar voor!

Na een stukje taart was het voor vandaag klaar. Op douchen na dan. Door de niet zo’n grote deelname is de opbrengst voor het project van Richard niet zo groot maar we hebben er wel ons best voor gedaan.  Al met al was het een echte afvalrace!

reacties
 1. […] duurloop van 30 km in het schema. Kwam dat even goed uit, die twitwheelrun die bij Tiny in Uden zou plaatsvinden. Lopen voor een goed doel, daar wil ik bij zijn. Voor dag en dauw vertrok […]

 2. […] duurloop van 30 km in het schema. Kwam dat even goed uit, die twitwheelrun die bij Tiny in Uden zou plaatsvinden. Lopen voor een goed doel, daar wil ik bij zijn. Voor dag en dauw vertrok […]

 3. Jacqueline schreef:

  Wat was het broeierig maar wel weer prachtig. Nogmaals bedankt voor de fantastische mooie loop en de gastvrijheid van Sjan en jou.

 4. ruud schreef:

  Verrassend zo’n afvalrace; toch een mooie training geweest

 5. RunningHans schreef:

  alleen de echte bikkels blijven dan over,,, zoals Tiny’s

 6. John schreef:

  Jammer van de iets tegenvallende opkomst, zouden er een aantal al op de afvalrace voorbereid zijn geweest ;-)?
  Iedere euro is er 1.

 7. Gert schreef:

  Wat een afvalrace! Wel mooi zo’n actie voor een goed doel!

 8. Jaco schreef:

  Misschien een jaarlijks terugkerende loop voor het goede doel.Dan ben ik er volgend jaar wel bij nl.Jammer dat het deze keer niet ging!

 9. Runninggerard schreef:

  Volgens mij een hele mooie duurloop. Heb lang getwijfeld tussen de 50km van Assen en deze loop. Uiteindelijk toch gekozen voor de 50 van Assen. Deze zat al langer in mijn hoofd en voelde mij fit genoeg ervoor. Uden komt de volgende keer wel.

 10. johannesdeloper schreef:

  Mooie deelneemster voor de starttorun groep de dame van de foto?

 11. Peter De Decker schreef:

  mooie duurloop gemaakt!

 12. Rinus schreef:

  Leuk die foto en toch best veel gemaakt met de groepstraining.

 13. Esther schreef:

  Hoewel het een afval race geworden is, heeft volgens mij iedereen het prima naar zijn/haar zin gehad.
  En voor het goede doel van Richard is elke 25 euro meegenomen. Jullie hebben weer een steentje bijgedragen!

 14. onehappyjogger schreef:

  hihi, leuk die foto uit de oude doos zeg!!
  En een stevige pittige training voor Zeeland, jammer dat je nu nog zolang moet wachten om echt die marathon te lopen 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.