Drukke maand!

Geplaatst: 28/08/2011 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmorgen,

Hier gaan we overheen!

Met nog ruim een maand te gaan dan is mijn marathon weer aan de beurt. De weg er naar toe moet ik zeggen loopt voortvarend. Ik kan mijn km’s maken die ik op het programma heb staan. In die laatste maand zijn er ook nog een paar wedstrijdjes die ik wil doen om wat scherpte op te doen. Hoor mij eens “scherpte op doen” Volgende weekend sta ik in Tilburg aan de start voor een 10 mijl. Ik sta aan de start in een paars shirt van Thebe, het bedrijf waar Maurice werkt.

Het weekend daarop, als ook de Start to Runners weer van stapel lopen, heb ik een thuiswedstrijd. De Keienloop. Een wedstrijd over of 5 of 10 of 15 km. Allemaal startend van onze baan. De 15 km kan overigens ook als estafette gelopen worden. Geen drukke bezette wedstrijd maar altijd de mogelijkheid om echt te zien waar je staat. Je kunt er nog steeds voor inschrijven.

En als laatste op 25 september de Posbankloop. Deze wordt niet echt als wedstrijd gelopen maar eens zien met welk tempo ik de Zeeuwse Kust Marathon in ga.

Maar ook de rest van mijn familie gaat goed. De oudste liep gisteren een HM binnen 1:24′!! De jongste timmert wat minder voortvarend aan de weg maar die komt er wel. En Sjan haar wandelmarathon dat komt ook goed. Vandaag liep ze een trainingsrondje van 30 km.

Zondagmorgen,

zo lagen de meeste paden er bij!

Het was een beetje zoeken vanmorgen om een parcours te vinden in het bos dat een beetje beloopbaar was na al die regenbuien van de afgelopen dagen. In ieder geval van boven is het vandaag droog. Er zijn plaatsen waar dat duidelijk niet het geval is. Dit voordeel hebben we dan wel.

Uiteindelijk het pad dat ik in mijn gedachten had was goed te belopen zonder al te veel modder en plassen. Iedere loper/loopster kreeg een kegeltje bij het startpunt. Dan op tempo 2′ lopen en daar leg je je kegeltje neer. Je blijft in de buurt bij je merkpunt en na 1′ loop je ook in 2′ weer terug. Als het goed is dan is de groep weer in elkaar geschoven en komen nagenoeg tegelijkertijd weer op het startpunt. De volgende 4 keer probeer je iedere keer of je uitkomt bij je eigen kegeltje. Spijtig voor diegene die de eerste ronde te hard van stapel liepen die komen echt van een kouwe kermis thuis.

Gewoon een lekkere training. Ik mag wel zeggen een lekkere trainingsweek. Nog een paar zo!!

reacties
 1. Danniëlle schreef:

  Hier ook druk maar anders dus niet met hardlopen. Maar volg jullie wel nog allemaal!

 2. rinus schreef:

  Ga je zien bij de kust!.

 3. Deborah Hamar schreef:

  Dat rondje bos op een zondag morgen lijkt mij heerlijk. Gelukkig hebben jullie het droog gehouden.

 4. Esther schreef:

  Fijn dat je trainingen naar de marathon zo goed gaan!
  Zo’n training met kegeltjes deden wij gisteren ook, is nog moeilijk ook om weer precies in de juiste tijd bij je kegeltje (in mijn geval een grote brandnetel) terug te zijn 🙂
  Tot volgende week!

 5. jan schreef:

  Nou Tiny ik hoop dat de voorbereidingslopen jullie allemaal sterken in vertrouwen voor
  de kustmarathon, succes!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.